Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλί: 4 τρικ που θα «μεγαλώσουν» τον χώρο σου

Χαλί: 4 τρικ που θα «μεγαλώσουν» τον χώρο σου

Επένδυσε στη μονοχρωμία και σε minimal υφές

Οι περισσότεροι έχουμε ένα τουλάχιστον μικρό δωμάτιο ή χώρο στο σπίτι μας που θα θέλαμε να ήταν μεγαλύτερος. Ακόμη και όταν δεν μπορείτε να μεγεθύνετε φυσικά τον χώρο, υπάρχουν τρόποι να πετύχετε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου μέσω της χρήσης σωστά επιλεγμένων διακοσμητικών στοιχείων. Και το χαλί είναι ένα από αυτά τα στοιχεία.

Το κλειδί για να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί ώστε το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε το σωστό μέγεθος χαλιού. Ένα συνηθισμένο διακοσμητικό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να επιλέγουν ένα χαλί που είναι πολύ μικρό, που κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ασύνδετο και επομένως το κάνει να φαίνεται μικρότερο.

Το ακριβές μέγεθος του χαλιού που είναι κατάλληλο για το δωμάτιό σας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης των επίπλων σας. Να θυμάστε πάντα ότι όλα τα έπιπλα ενός δωματίου πρέπει να βρίσκονται πάνω από το χαλί. Εάν δεν είναι δυνατό να το πετύχετε αυτό, έχετε τουλάχιστον τα μπροστινά πόδια από τα μεγαλύτερα έπιπλα (καναπές, πολυθρόνα κ.α) πάνω στο χαλί.

Χρώμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι τα ανοιχτά χρώματα βοηθούν στο να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο από τα σκούρα χρώματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τοποθετήσετε λευκό χαλί σε όλο το σπίτι σας. Η χρήση ελαφρύτερων τόνων του αγαπημένου σας χρώματος σε όλο το χώρο βοηθάει στην οπτική επέκταση του χώρου. Επίσης, τα πιο ανοιχτά χρώματα αντανακλούν περισσότερο ηλιακό φως (ή τεχνητό φως) από τα πιο σκούρα χρώματα, οπότε το αυξημένο φως στο χώρο συμβάλλει σε μια πιο ανοιχτή αίσθηση.

Αν το δωμάτιο σας είναι ιδιαίτερα μικρό αλλά φωτεινό επιλέξτε το χαλί Γαρύφαλλο 20103 Fluffie με Αντιολισθητικό Πάτο 200x290cm Λευκό.

Μια πολύ καλή επιλογή που θα δώσει φως στο δωμάτιο σας και θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο είναι και το χαλί Ορθογώνιο Shop More Shine Pe 1039-65800 Shaggy 120x170cm Καφέ.

Τα νήματα τους, δίνει μια αίσθηση βελούδου, προσφέροντας απαλή υφή. Το βελτιωμένο φινίρισμα εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα και ανθεκτικότητα, ενώ η υψηλής τεχνολογίας τεχνική κατασκευή του αναδεικνύει την ομορφιά του σχεδιασμού του. Το μοντέρνο σχέδιο τους θα φωτίζει αμέσως κάθε δάπεδο και θα δημιουργήσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Σχέδιο

Εάν επιλέξετε να έχετε ένα σχέδιο στο χαλί βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος του μοτίβου είναι προσαρμοσμένο στο μέγεθος του δωματίου. Ο τυπικός εμπειρικός κανόνας είναι μεγαλύτερα μοτίβα για μεγαλύτερα δωμάτια.

Ωστόσο σε ένα μικρό δωμάτιο που δεν έχει πολλά έπιπλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί με μεγαλύτερα σχέδια ενώ μια μεγάλη περιοχή που είναι γεμάτη με έπιπλα μπορεί να απαιτεί μικρότερο σχέδιο.

Ρίγες

Ένα κόλπο που χρησιμοποιούν συχνά οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων για να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να βάζουν ρίγες στη διακόσμηση. Ένα χαλί με ρίγες είναι μια εξαιρετική ιδέα για να κάνετε το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο και να δώσετε στη διακόσμηση μια πιο καθαρή προσέγγιση.

Πολλά χαλιά

Η τοποθέτηση πολλών χαλιών με διαφορετικές υφές και σχέδια θα δημιουργήσει μια δυναμική και μοναδική εμφάνιση.
Ενσωματώνοντας μοτίβα και υφές μέσα από χαλιά, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε βάθος και διάσταση στον χώρο σας, δημιουργώντας ένα πιο οπτικά ενδιαφέρον και δυναμικό περιβάλλον.

Τόσο το χαλί Ορθογώνιο Shop More Shaggy Shine Pe 1039-65600 120x170cm Καφέ όσο και το Χαλί Ορθογώνιο Shop More 1039-65800 Shaggy 120x180cm Καφέ θα προσθέσουν μια κομψή και μοντέρνα πινελιά στο χώρο σας.

Ολα τα χαλιά θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στον δικό σας χώρο.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024