Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max: Όλες οι διαφορές – Ποιο είναι καλύτερο

Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max: Όλες οι διαφορές – Ποιο είναι καλύτερο

Δείτε τα υπέρ και τα κατά τους

Πρόκειται για δύο από τα καλύτερα τηλέφωνα που είναι διαθέσιμα στην αγορά σήμερα και θα ικανοποιήσουν κάθε χρήστη.

Τα νέα τηλέφωνα Samsung Galaxy S24 Ultra  και Apple iPhone 15 Pro Max  έχουν ξεχωριστά στυλ, αν και μοιράζονται πλέον ένα βασικό χαρακτηριστικό: πλαϊνές γραμμές τιτανίου για πιο σκληρό και πιο premium φινίρισμα.

Και τα δύο smartphone έχουν εξαιρετική σχεδίαση, με το μεγαλύτερο ακουστικό της Samsung να διαθέτει στιβαρή γωνιακή σχεδίαση και μοναδικές, ξεχωριστά τοποθετημένες πίσω κάμερες. Το iPhone προσφέρει ένα πιο συμβατικό μοντέρνο σχήμα smartphone με στρογγυλεμένες γωνίες και εμφανές εξόγκωμα κάμερας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Samsung Galaxy S24 Ultra διαθέτει εξαιρετικές κάμερες, απόδοση και ποιότητα οθόνης, ενώ η ναυαρχίδα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας έφτιαξε έναν θησαυρό εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την απλοποίηση και τη βελτίωση της παραγωγικότητάς σας. Εν τω μεταξύ, το iPhone 15 Pro Max έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της κάμερας τηλεφακού, της απόδοσης ισχύος chipset και του σχεδιασμού του για να φέρει το υλικό του στο επίπεδο των πιο σκληρών αντιπάλων του.

Διαφορά χρώματος

Οι επιλογές χρωμάτων Samsung και Apple έχουν κάποιες ομοιότητες. Το Galaxy S24 Ultra διατίθεται σε Titanium Grey, Titanium Violet, Titanium Yellow και Titanium Black, με Titanium Orange, Titanium Blue και Titanium Green να διατίθενται αποκλειστικά και από τη Samsung. Υπενθυμίζεται ότι ο προκάτοχος του S24 το S23 διατίθεται μεταξύ άλλων σε Phantom Black και Lavender.

Το iPhone 15 Pro Max έρχεται σε φυσικό τιτάνιο, ασημί τιτάνιο, μαύρο τιτάνιο και μπλε τιτάνιο αυτή τη στιγμή, ενώ  ένα νέο επιπλέον χρώμα αναμένεται να λανσάρει η Apple, ως μέρος της συνήθους ανανέωσης χρώματος του iPhone, την Άνοιξη.

Διαφορά οθόνης

Υπάρχει διαφορά 0,1 ιντσών μεταξύ του Galaxy S24 Ultra 6,8 ιντσών και της οθόνης του iPhone 15 Pro Max 6,7 ιντσών, επομένως το μέγεθος από μόνο του δεν θα καθορίσει ποιο τηλέφωνο έχει την μεγαλύτερη οθόνη. Ούτε το σχήμα τους, καθώς και οι δύο οθόνες είναι επίπεδες, πρώτη φορά για τις ναυαρχίδες της Samsung εδώ και πολύ καιρό.

Το Galaxy S24 Ultra έχει ένα πλαίσιο ελαφρώς υψηλότερης ανάλυσης QHD (1.440 x 3.120) σε σύγκριση με την προσαρμοσμένη ανάλυση Pro XDR της Apple (1.290 x 2.796), αλλά αυτό πιθανότατα δεν είναι αισθητό. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των δοκιμών εδώ, το iPhone έχει ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα με την ακρίβεια των χρωμάτων και τη μέγιστη φωτεινότητα, ακόμα κι αν η Samsung κερδίζει με υψηλότερο ποσοστό κάλυψης χρωματικής γκάμα.

Η Samsung έχει ένα πλεονέκτημα έναντι της Apple όταν συγκρίνει τα συστήματα κάμερας του Galaxy S24 Ultra και του iPhone 15 Pro Max. Το S24 Ultra διαθέτει κάμερες 200MP κύρια, 12MP ultrawide, 10MP 3x τηλεφακό, 50MP 5x τηλεφακό και 12MP selfie κάμερες. Αυτό συγκρίνεται με τις κύριες συσκευές λήψης 48MP, 12MP ultrawide, 12MP 5x τηλεφακό και 12MP selfie του iPhone. Για να το θέσουμε διαφορετικά, το iPhone έχει χαμηλή κάμερα και καλό αριθμό megapixel, σε σύγκριση με το Galaxy S24 Ultra.

Τη νύχτα, το iPhone έχει το πιο φωτεινό υλικό από τα δύο. Αλλά το S24 Ultra μπορεί και πάλι να κάνει εγγραφή στην υψηλότερη ανάλυση 8K και καταφέρνει να επιδεικνύει μεγαλύτερη λεπτομέρεια χρώματος στις πιο σκοτεινές περιοχές του βίντεο.

Απόδοση

Η Samsung αύξησε τη μνήμη RAM στο Ultra μοντέλο της φέτος στα 12 GB, δίνοντάς της ένα πλεονέκτημα έναντι των 8 GB στο iPhone 15 Pro Max. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν προεπιλογή αποθήκευσης 256 GB, με μοντέλα 512 GB και 1 TB να προσφέρονται επίσης για χρήστες που χρειάζονται όλο τον χώρο που μπορούν.

Μπαταρία

Όταν συγκρίνετε το μέγεθος της μπαταρίας του Galaxy S24 Ultra και του iPhone 15 Pro Max, η Samsung παρέχει μια κυψέλη 5.000 mAh με το πακέτο τροφοδοσίας 4.441 mAh που βρίσκεται στο iPhone. Αλλά η καθαρή χωρητικότητα δεν λέει πάντα την πλήρη ιστορία όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τα δύο τηλέφωνα διαρκούν πραγματικά αρκετά όταν φορτίζονται, με τα δύο να διεκδικούν θέσεις στη λίστα με την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου μας.

Η Apple προσφέρει φόρτιση έως και 20 W στο iPhone 15 Pro Max, η οποία γεμίζει την μπαταρία στο 20% σε 15 λεπτά και στο 41% ​​σε 30 λεπτά. Το Galaxy S24 Ultra διαθέτει ενσύρματη υποστήριξη φόρτισης 45 W που το τροφοδοτεί στο 39% σε 15 λεπτά και στο 71% σε 30 λεπτά. Κανένα τηλέφωνο δεν συνοδεύεται από φορτιστή στη συσκευασία, επομένως θα χρειαστεί να αγοράσετε τον δικό σας.

Λογισμικό

Οι δυνατότητες του iPhone 15 Pro Max δεν διατίθενται στην αγορά ως AI, αλλά εξακολουθούν να είναι μάλλον έξυπνες. Η διεπαφή iOS 17 του προσφέρει μοναδικές εμπειρίες όπως η κατάσταση αναμονής για να παρακολουθείτε τα γραφικά στοιχεία σας ενώ φορτίζεται το τηλέφωνό σας. NameDrop για εύκολη εναλλαγή στοιχείων επαφής με άλλους χρήστες iPhone. Ζωντανές μεταγραφές φωνητικού ταχυδρομείου των εισερχόμενων κλήσεων. και Check In για να ενημερώνετε τους φίλους και την οικογένειά σας για το πού βρίσκεστε. Ωστόσο, αυτά δεν είναι συγκεκριμένα για τη σειρά iPhone 15 και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα τελευταία χρόνια μοντέλων iPhone.

Η Samsung εισήγαγε χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης φέρνοντας κάθε είδους νέες δυνατότητες στο τυπικό λειτουργικό σύστημα One UI 6 που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους. Μεταξύ των χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης του S24 Ultra είναι το Circle to Search — μια συντόμευση για την αναζήτηση υλικού όπως εμφανίζεται στην οθόνη. Μετάφραση κατά την κλήση μέσω κειμένου σε ομιλία (ακόμη και όταν καλείτε χρήστες συσκευών που δεν είναι S24), τη δυνατότητα σύνοψης και μετάφρασης άρθρων, κ.α.

Οποια και αν είναι η επιλογή σας σε smartphone στο SHOPFLIX.gr θα τα βρείτε όλα και θα φτάσει στην ώρα του στην πόρτα σας σε όποια περιοχή και αν μένετε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024