Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλυσίδες χιονιού vs αντιολισθητικές κουβέρτες: Τι να προτιμήσεις για το αυτοκίνητό σου

Αλυσίδες χιονιού vs αντιολισθητικές κουβέρτες: Τι να προτιμήσεις για το αυτοκίνητό σου

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για οδήγηση στο χιόνι;

Μπορεί το χιόνι να μην έχει κάνει την εμφάνισή του στην Αττική ακόμα ωστόσο θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Αν δε σας αρέσουν οι χειμερινές αποδράσεις σε κατάλευκα τοπία ή προγραμματίζετε εξορμήσεις σε χιονισμένες πλαγιές για σκι σίγουρα θα χρειαστείτε χιονοαλυσίδες.

Και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν πρέπει να πάρετε αντιολισθητικές αλυσίδες για το αυτοκίνητό σας ή χιονοκουβέρτες.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για οδήγηση στο χιόνι; Πριν αγοράσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να γνωρίζετε τα αρνητικά και τα θετικά κάθε επιλογής.

Αλυσίδες χιονιού

Είναι αυτές που έχουμε ως τυπική εικόνα σε περίπτωση που χρειαστεί να κινηθούμε σε χιονισμένο ή και παγωμένο οδόστρωμα. Τα βασικά πλεονέκτημά τους αφορούν στο ότι είναι πιο ανθεκτικές στον χρόνο και στη χρήση τους και επιτρέπουν στο όχημα να κινηθεί σε δρόμο όπου το χιόνι έχει μεγαλύτερο ύψος.

Προσφέρουν καλό επίπεδο πρόσφυσης, είναι σχετικά φτηνές στην αγορά τους και διατίθενται σε μεγάλο εύρος διαστάσεων για ελαστικά.

Οπως για παράδειγμα οι αλυσίδες Χιονιού Νέου Τύπου ΟΕΜ 2020 είναι κατάλληλες για το χιόνι και τον πάγο. Επίσης, είναι κατάλληλες για όλα τα αυτοκίνητα. Έχουν ανθεκτικό υλικό που σας επιτρέπει να κινείστε με ασφάλεια σε ολισθηρό έδαφος, χωρίς κίνδυνο ολίσθησης των τροχών.

Η πρόσφυση που παρέχουν επιτρέπει στον οδηγό να έχει καλύτερη αίσθηση και έλεγχο του αυτοκινήτου και στο φρενάρισμα και να ακινητοποιείται αυτό σε μικρότερη απόσταση.

Ταιριάζουν σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων, τόσο στα επιβατικά και στα επαγγελματικά όσο και στα βαριά φορτηγά και οχήματα ειδικών χρήσεων. Ιδανική επιλογή είναι και οι αλυσίδες Χιονιού ABS.

Κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας πολυμερές TPU, θα κάνουν τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητό σας ασφαλείς ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες! Τοποθετούνται στα λάστιχα του οχήματός σας πολύ εύκολα, χωρίς να γδέρνουν τις ζάντες σας όπως γίνεται με τι σιδερένιες.

Μια εξαιρετική επιλογή είναι και οι πλαστικές αλυσίδες χιονιού που είναι συμβατές με όλους τους τύπους ελαστικών πλάτους από 17.5cm έως 29.5cm. Επίσης, έχουν εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας TPU πολυμερές και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές. Τα δοντάκια που διαθέτουν, βοηθούν στην καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι, στον πάγο και στη λάσπη.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν δεν τις χρησιμοποιείται καθώς εάν δεν αποθηκευτούν σωστά στη θήκη τους μπλέκονται μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να τις τοποθετήσετε σωστά στους τροχούς καθώς αν δεν είναι κατάλληλα τεντωμένες πιθανόν να προκαλέσουν ζημιά στους θόλους των τροχών ή και στην πλήμνη.

Μην ξεχνάτε να τις αφαιρέσετε όταν το χιόνι είναι λίγο ή όταν βρεθείτε πάλι σε καθαρή άσφαλτο καθώς οι κραδασμοί που δημιουργούνται κατά την περιστροφή τους προκαλούν φθορά, τόσο σε αυτές και στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου σας.

Χιονοκουβέρτες

Εκτός από τις χιονοαλυσίδες, τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να διατίθενται στην αγορά και οι λεγόμενες κουβέρτες χιονιού. Είναι μια εναλλακτική «πρόταση» η οποία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών.

Οι χιονοκουβέρτες είναι πιο ελαφριές και καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στο πορτμπαγκάζ, ενώ είναι σχετικά φθηνές (ή ακόμα και φτηνότερες συγκριτικά με τις χιονοαλυσίδες) στην αγορά τους.

Είναι πιο εύχρηστες και πιο εύκολο να τοποθετηθούν στους τροχούς, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Επίσης, δεν προκαλούν ζημιά στο αυτοκίνητο σε περίπτωση που κοπούν κατά την κίνηση, καθώς αποτελούνται από μαλακό και εύκαμπτο πολυεστερικό υλικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χιονοκουβέρτες επειδή είναι κατασκευασμένες από ελαστικό υλικό, η διάρκεια «ζωής» τους είναι μικρότερη συγκριτικά με ό,τι ισχύει για τις αλυσίδες χιονιού. Δεν είναι κατάλληλες εάν συναντήσουμε πάγο στον δρόμο. Σε μια τέτοια κατάσταση η χιονοαλυσίδες αποδεικνύονται καλύτερες.

Οποια και αν είναι η επιλογή σας στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το αυτοκίνητό σας και αυτός θα φτάσει στην ώρα του στην πόρτα σας σε όποια περιοχή και αν μένετε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024