Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφυγραντήρας: 4 λάθη που κάνεις και δεν αποδίδει σωστά

Αφυγραντήρας: 4 λάθη που κάνεις και δεν αποδίδει σωστά

Η σωστή χρήση ενός αφυγραντήρα είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά του.

Οι αφυγραντήρες είναι πολύτιμες συσκευές που συμβάλλουν στη διατήρηση ενός πιο υγιεινού και άνετου εσωτερικού περιβάλλοντος. Κάνουν θαύματα στη μείωση της υγρασίας και στην πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας.

Αφαιρώντας την περιττή ποσότητα υγρασίας και προσφέροντας ένα περιβάλλον με σωστή σύσταση αέρα, αυτομάτως αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής μας. Νιώθουμε πιο άνετα με τον αέρα που εισπνέουμε σπίτι μας, ενώ γίνεται πιο ωφέλιμος προστατεύοντας την υγεία μας.

Ωστόσο, όπως και κάθε άλλη συσκευή, η σωστή χρήση ενός αφυγραντήρα είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά του.

Ποια όμως είναι τα λάθη που κάνουμε κατά τη χρήση του;

Επιλέγοντας το λάθος μέγεθος

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν έναν φορητό αφυγραντήρα είναι ότι επιλέγουν το λάθος μέγεθος για το χώρο τους. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια μονάδα που έχει το κατάλληλο μέγεθος για το δωμάτιο που σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε όπως έναν αφυγραντήρα για υπόγειο.

Εάν επιλέξετε μια μονάδα που είναι πολύ μικρή για το δωμάτιό σας, δεν θα μειώσει αποτελεσματικά τα επίπεδα υγρασίας αρκετά γρήγορα. Αντίθετα, μια υπερμεγέθης μονάδα μπορεί να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται συχνά, σπαταλώντας ενέργεια. Για να το αποφύγετε αυτό, μετρήστε τα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου σας και επιλέξτε έναν αφυγραντήρα με την κατάλληλη χωρητικότητα.

Δεν είναι μόνο τα χαμηλά επίπεδα θορύβου του συμπιεστή [35/39dBA πραγματικές μετρήσεις] που κάνουν τον αφυγραντήρα Kullhaus Alpha Q13L ίσως τον πιο αθόρυβο αφυγραντήρα για 80 τ.μ. Εξίσου σημαντική είναι η ποιότητα των πλαστικών μερών και η στιβαρή κατασκευή του αφυγραντήρα που εκμηδενίζουν οποιοδήποτε τρίξιμο ή συντονισμό των πλαστικών κατά τη λειτουργία της συσκευής.

Κακή τοποθέτηση

Το σημείο που τοποθετείτε τον αφυγραντήρα σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοσή του. Η τοποθέτησή του σε μια γωνία ή κοντά σε τοίχους και εμπόδια μπορεί να περιορίσει τη ροή του αέρα, μειώνοντας την αποδοτικότητά του. Αντ’ αυτού, τοποθετήστε τον στο κέντρο του δωματίου για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα. Οι περισσότεροι αφυγραντήρες διαθέτουν τροχούς και χειρολαβές, καθιστώντας εύκολη τη μετακίνησή τους για τη βέλτιστη τοποθέτηση.

Όπως ο αφυγραντήρας Kullhaus DDQ10L 10lt Ζεόλιθου με Ιονιστή  που διαθέτει στιβαρή κατασκευή, πλαστικά μέρη που δεν τρίζουν, τροχούς ομαλής κύλισης και εύκολη αφαίρεση δοχείου νερού.

Ρύθμιση λανθασμένων επιπέδων υγρασίας

Η ρύθμιση του αφυγραντήρα σε λάθος επίπεδο υγρασίας μπορεί να είναι αντιπαραγωγική. Μια πολύ χαμηλή ρύθμιση μπορεί να κάνει τον αέρα υπερβολικά ξηρό και δυσάρεστο, ενώ μια πολύ υψηλή ρύθμιση δεν θα καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγρασία.

Ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis 12L με Ιονιστή διαθέτει έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Ρυθμίστε την σχετική υγρασία που επιθυμείτε, ιδανικά 50-55%. Ο αφυγραντήρας θα δουλέψει για όση ώρα χρειαστεί και όταν η υγρασία πέσει στα επιθυμητά επίπεδα, ο συμπιεστής θα σταματήσει, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για περίπου 3 λεπτά στη χαμηλή σκάλα κα ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis 12L θα μπει σε κατάσταση ύπνου για 15 λεπτά.

Μην ξεχνάτε τη συντήρηση

Όπως κάθε άλλη συσκευή, έτσι και οι αφυγραντήρες αέρα απαιτούν τακτική συντήρηση. Εάν παραμελείτε τον καθαρισμό ή την αντικατάσταση του φίλτρου, του αδειάσματος του κάδου νερού ή της συντήρησης των πηνίων μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση και πιθανές βλάβες τη συσκευής. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις συστάσεις συντήρησης του κατασκευαστή. Συνήθως, οι αφυγραντήρες διαθέτουν φίλτρα που πλένονται και σαφείς ενδείξεις για τα επίπεδα νερού, καθιστώντας τη συντήρηση παιχνιδάκι.

Θα βρείτε την συσκευή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τους χώρους σας, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε αφυγραντήρες ενώ θα την παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024