Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q7: Συνεχής εξέλιξη

Audi Q7: Συνεχής εξέλιξη

Η γερμανική φίρμα εφαρμόζει μια σειρά στοχευμένων αναβαθμίσεων στο κορυφαίο SUV της ακολουθώντας τη λογική της συνεχούς βελτίωσης

To Q7 υποδέχεται μια σειρά βελτιώσεων σε αισθητικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο που το εναρμονίζουν με τα νεότερα Audi και φιλοδοξούν να διατηρήσουν την δημοτικότητά του στην μεγάλη κατηγορία καθώς από το 2015 οπότε και εμφανίστηκε η τρέχουσα γενιά του αποτελεί από τα δημοφιλή μοντέλα της γερμανικής φίρμας, τηρουμένων των αναλογιών.

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση, το ανανεωμένο Q7 έχει αποκτήσει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες αλλά κυρίως, προσφέρει πλέον την δυνατότητα επιλογής φωτιστικών σωμάτων HD Matrix LED τα οποία αξιοποιούν τεχνολογία laser και τα οποία συνδυάζονται με OLED πίσω φώτα με επίσης νέο σχεδιασμό. Το παζλ συμπληρώνουν νέες επιλογές χρωμάτων για το αμάξωμα και νέου σχεδιασμού τροχοί από 20 έως 22 ιντσών ενώ, ως συνήθως, αναλόγως την επιλογή κινητήρα, κάθε έκδοση διαθέτει διαφορετικό εξοπλισμό.

Στα ενδότερα, με δεδομένο και ότι το Q7 έχει ανανεωθεί ξανά και εκτεταμένα το 2019, οπότε και η Audi αναθεώρησε πλήρως τον ψηφιακό εξοπλισμό του, οι αλλαγές εστιάζουν στην αναβάθμιση του λογισμικού που υποστηρίζει τις τρεις οθόνες – τη γνωστή των 12,3 ιντσών για το Virtual Cockpit και οι οθόνες αφής για το infotainment και τον χειρισμό του κλιματισμού. Παράλληλα, αυτονόητα προστίθενται νέες επιλογές για τις επενδύσεις σε συνδυασμό με στοχευμένες αλλαγές αισθητικού περιεχομένου.

Το Q7 θα εξακολουθήσει να προσφέρεται με τέσσερις επιλογές κινητήρων, δυο diesel V6 με ισχύ 231 και 286 ίππους και δυο βενζινοκινητήρες, ένα εξακύλινδρο V με απόδοση 340 ίππους και τον V8 των 4,0 λίτρων ο οποίος εφοδιάζει το SQ7 και αποδίδει 507 ίππους. Κοινός παρονομαστής όλων των εκδόσεων αποτελεί πλέον παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt προς όφελος της εξοικονόμησης καυσίμου.

Η πλειονότητα των εκδόσεων του Q7 εφοδιάζονται ως standard με αερανάρτηση η οποία προαιρετικά μπορεί να συνδυαστεί με ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους που σημειωτέον τροφοδοτούνται με ενέργεια από το σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Στις διαθέσιμες επιλογές συγκαταλέγεται επίσης σύστημα τετραδιεύθυνσης καθώς και το διαφορικό Sport Quattrο.

Το Q7 θα εξακολουθεί φυσικά να διατίθεται σε επταθέσιες και πενταθέσιες εκδόσεις προσφέροντας την γενναιόδωρη πρακτικότητα και άνεση που υπαγορεύει το μέγεθός του με τον χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 867 λίτρα στις πενταθέσιες εκδόσεις.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024