Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q8 e-tron edition Dakar: Ηλεκτρικά περιπετειώδες

Audi Q8 e-tron edition Dakar: Ηλεκτρικά περιπετειώδες

Η Audi μεταφέρει την εμπειρία της από το Dakar σε μια νέα ειδική περιορισμένη έκδοση του Q8 e-tron με πιο τονισμένα τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά της

Με αφορμή την πρόσφατη εμπλοκή της στο ράλι Dakar με το RS Q e-tron, ένα ηλεκτρικό off-roader προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της σκληροτράχηλης αγωνιστικής διοργάνωσης όπου στην πρώτη της εμφάνιση, το 2022 κατάφερε μάλιστα να αποσπάσει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα στάδια, η Audi αποφάσισε να παρουσιάσει μια νέα ειδική έκδοση του Q8 e-tron με έμπνευση την συγκεκριμένη «εμπειρία».

Όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς η νέα έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 αντίτυπα, διαθέτει αρχικά ελαστικά All-Terrain, General Grabber AT3 ενώ διαθέτει και μια μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 3,0 εκατοστά. Έτσι η πιο περιπετειώδης έκδοση του Q8 e-tron στέκει πλέον στα 20,5 εκ. πάνω από το έδαφος, το μέγιστο χωρίς ωστόσο να απεμπολεί τη δυνατότητα του να την μειώνει αναλόγως με την ταχύτητα. Ειδικότερα σε ταχύτητες έως 85 χλμ./ώρα η ενεργή ανάρτηση μειώνει την συγκεκριμένη απόσταση κατά 1,5 εκ. ενώ σε ταχύτητες 100 χλμ./ώρα και 125 χλμ./ώρα το ύψος αναπροσαρμόζεται επίσης κατά -1,7 και -1,5 εκ. αντίστοιχα.

Παράλληλα με την παραπάνω μεταβολή, οι μηχανικοί της Audi έχουν φροντίσει να προβούν σε μια σειρά βελτιώσεων στην αερανάρτηση με την οποία εφοδιάζεται ως standard το ηλεκτρικό SUV, βελτιώνοντας τις γωνίες προσέγγισης (20 μοίρες) και διαφυγής (26 μοίρες) αλλά και ράμπας (19 μοίρες ) ενώ έχει ενισχυθεί και η δυνατότητά του να αντιπαρέρχεται υδάτινα εμπόδια έως 30 εκατοστά.

Πλην αυτών η νέα έκδοση μπορεί να επιλεγεί στο χρώμα Mythos Black, που απηχεί το αγωνιστικό μοντέλο του Dakar ενώ διαθέτει προαιρετικά και αντίστοιχα αυτοκόλλητα και τμήματα που καλύπτονται από φιλμ ή στις αποχρώσεις Magnetic Gray και Siam Beige. Στις διαθέσιμες επιλογές συγκαταλέγονται επιπλέον φωτιστικά σώματα για τοποθέτηση στη γρίλια καθώς και ράγες οροφής που μπορούν να φιλοξενήσουν βάρος έως και 40 κιλά.

Για την ιστορία, η αρχική τιμή της περιορισμένης παραγωγής έκδοσης ανέρχεται στη Γερμανία σε 120.000 ευρώ, ενώ η Audi προσφέρει ως standard και ένα πλήρες σετ θερινών ελαστικών πλην των παραπάνω χειμερινών με τα οποία θα παραδίδεται η νέα έκδοση από τον Φεβρουάριο.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024