Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi A6 Avant e-tron: Πρακτικός… ηλεκτρισμός

Audi A6 Avant e-tron: Πρακτικός… ηλεκτρισμός

Η πρακτικότερη εκδοχή του A6 e-tron δίνει το παρών από τα πεδία δοκιμών καθώς προετοιμάζεται για την άφιξή του που αναμένεται το 2024

Φωτογραφίες: Automedia

To νέο ηλεκτρικό station wagon των Γερμανών εντοπίστηκε για ακόμα μια φορά από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης καθώς, πλέον, λίγος χρόνος απομένει μέχρι την επίσημη πρεμιέρα του η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2024.

Βέβαια, τον χορό των αποκαλύψεων για την σειρά των A6 θα ανοίξει η τετράθυρη έκδοση A6 e-tron με την οποία αυτονόητα το ηλεκτρικό station wagon θα έχει κοινή την πλειονότητα των χαρακτηριστικών του.

Αφετηρία για αμφότερα θα αποτελέσει η νέα αρχιτεκτονική Premium Platform Electric την οποία συνυπογράφουν Audi και Porsche και η οποία επίσης θα είναι η βάση επίσης τόσο για το επικείμενο και εξίσου αμιγώς ηλεκτρικό Q6 e-tron όσο και για την νέα Porsche Macan EV.

Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει οι Γερμανοί η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα συνδυάζεται με κύκλωμα φόρτισης 800V το οποίο θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα επαναφόρτισης με ισχύ έως και 270 KW σε ταχυφορτιστή DC. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για την περίπτωση του ομοειδούς τεχνολογικά Q6 e-tron η Audi έχει γνωστοποιήσει ότι η διαδικασία επαναφόρτισης από το 5% έως το 80% θα απαιτεί 25 λεπτά ενώ μόλις 10 λεπτά φόρτισης αρκούν για την αναπλήρωση ενέργειας που απαιτείται για περίπου 300 χλμ. διαδρομών.

Επιπλέον, αν τα A6 e-tron και e-tron Avant μιμηθούν επακριβώς τις προδιαγραφές του Q6 e-tron που είναι και το πιθανότερο, θα αξιοποιήσουν στις κορυφαίες εκδόσεις τους μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh. Aυτή θα αναλαμβάνει να τροφοδοτεί δύο μοτέρ στις κορυφαίες διαμορφώσεις ωστόσο όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει η Audi θα υπάρξουν και εκδόσεις με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι αποδοτικότερες εκδόσεις  αναμένεται να προσφέρουν αυτονομία έως και 650 χλμ.

Σε επίπεδο ισχύος, τα A6 e-tron και e-tron Avant αναμένεται να προσφέρουν από 402 ίππους έως και 520 ίππους τουλάχιστον με βάση τα όσα έχει ανακοινώσει η γερμανική φίρμα για το Q6 e-tron που θα προσφέρεται και σε S έκδοση όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς 6.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, με δεδομένο ότι η Audi έχει παρουσιάσει πρωτότυπα μοντέλα τόσο για το A6 e-tron όσο και για το A6 e-tron Avant στο πρόσφατο παρελθόν οι λήψεις του φωτογραφικού φακού από τα σχετικά δοκιμαστικά πρωτότυπα δείχνουν μια πιο προσγειωμένη αλλά πιστή «αναπαράσταση» των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών των πρωτοτύπων που ανέλαβαν να τα συστήσουν.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024