Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρελή αραβική πρόταση και σε διαιτητές!

Τρελή αραβική πρόταση και σε διαιτητές!

Τον Πολωνό ρέφερι Σίμον Μαρτσίνιακ θέλουν οι Σαουδάραβες στη λίγκα τους και του δίνουν ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο

Ησυχία δεν έχουν στη Σαουδική Αραβία. Μετά τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης θέλουν και τους καλύτερους διαιτητές για τη λίγκα τους. Ο Σίμον Μαρτσίνιακ, για πολλούς ένας από τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο, μπαίνει ξανά στο στόχαστρο των Αράβων. Μια «λευκή» επιταγή από την Αραβική Χερσόνησο έχει ζαλίσει τον Πολωνό ρέφερι που πλέον σκέφτεται σοβαρά την πρόταση τους να σφυρίζει παιχνίδια του πρωταθλήματός τους.

Ο Μαρτσίνιακ μπήκε στην ελίτ των διαιτητών αφού διαιτήτευσε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας και μισό χρόνο αργότερα σφύριξε στον τελικό του Champions League: Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ. Μόνο ο Χάουαρντ Γουέμπ είχε πετύχει στο παρελθόν τέτοιο «νταμπλ» σε μία σεζόν. Ο ΜαρΤσίνιακ πρόσθεσε στο βιογραφικό του και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, Μάντσεστερ Σίτι – Φλουμινένσε, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ό,τι καλύτερο στον κόσμο της διαιτησίας.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι σεΐχηδες από τη Σαουδική Αραβία άρχισαν να δελεάζουν με μεγάλα ποσά τον 43χρονο. Τον Νοέμβριο, οι Σαουδάραβες πήγαν ακόμη και στη Βαρσοβία, όπου συναντήθηκαν σε ένα από τα ξενοδοχεία για να τον πείσουν για το έργο και τον στόχο τους.

Η Σαουδική Pro League μας συνήθισε γρήγορα να αποκτά δίχως δισταγμό αστέρια του ποδοσφαίρου με τεράστια συμβόλαια. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ξαφνικά. Με αυτόν τον τρόπο οι Σαουδάραβες θέλουν να προετοιμάσουν και να προωθήσουν το Μουντιάλ που θα διοργανώσουν το 2034. Εκτός από αστέρες του ποδοσφαίρου, θέλουν να έχουν και κορυφαίους διαιτητές και η περίπτωση του Μαρτσίνιακ είναι χαρακτηριστική.

Ο Πολωνός, αν αποδεχθεί την πρόταση θα διευθύνει αγώνες, αλλά και θα είναι υπεύθυνος για τους άλλους διαιτητές που σφυρίζουν στα γήπεδα στη Σαουδική Αραβία.

Ως αντάλλαγμα θα υπογράψει ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο αξίας πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Αυτός είναι ένας μισθός ανέφικτος για τους διαιτητές που διευθύνουν αγώνες ακόμη και στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Η απάντηση του Μαρτσίνιακ

Οι Σαουδάραβες θα ήθελαν να έχουν τον Μαρτσίνιακ άμεσα, αλλά ο Πολωνός απέρριψε αυτή την προσοδοφόρα πρόταση για τώρα.

Το EURO 2024 είναι στον ορίζοντα και η μόνιμη επιλογή της Σαουδικής Αραβίας (έχει ήδη διαιτητεύσει κάποιους αγώνες εκεί) θα σήμαινε αποκλεισμό από αγώνες υπό την αιγίδα της UEFA.

Ο Πολωνός διαιτητής ανέφερε πρόσφατα ότι θέλει να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο μέχρι το 2026 – πιθανότατα συμπεριλαμβανομένου του επόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Προς το παρόν, μαζί με άλλους βασικούς διαιτητές της UEFA, βρίσκεται στην ετήσια συνάντηση στη Λάρνακα της Κύπρου, όπου οι διαιτητές περνούν τεστ, αλλά και συζητούν τους κανονισμούς που θα ισχύουν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του EURO – όπως η ερμηνεία του χεριού, που πρόκειται να τροποποιηθεί ξανά.

Λέγεται επίσης ότι η UEFA, υπό την πίεση των Σαουδάραβων, που όχι μόνο δελεάζουν με πολλά εκατομμύρια τον Μαρτσίνιακ, αλλά και άλλους κορυφαίους διαιτητές από την Ευρώπη, σκέφτεται να δημιουργήσει μια ελίτ ομάδα διαιτητών που θα επιτρέπεται να διευθύνουν κορυφαίους αγώνες στα κορυφαία πρωταθλήματα. Κι έτσι, ο Μαρσίνιακ, εκτός από το να διευθύνει παιχνίδια στην Ekstraklasa θα μπορούσε να σφυρίζει ως «δανεικός» σε Premier League ή τη La Liga.

Το ζήτημα είναι το ποιος θα δώσει τα περισσότερα…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024