Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι φέρνει πραγματικά κοντά τις εταιρείες με το κοινό;

Τι φέρνει πραγματικά κοντά τις εταιρείες με το κοινό;

Τι σημαίνει κοινωνική προσφορά και εθελοντισμός για την NN Hellas και τους ανθρώπους της.

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία έχει αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και φαινόμενα, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας. Σε απρόβλεπτες συνθήκες, που δεν υπάρχει εγχειρίδιο αντιμετώπισης, η κοινωνία παραμένει ενωμένη και προσπαθεί να βρει τη λύση με κάθε τρόπο. Μεγάλο και ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, έχουν και οι εταιρείες με πολυετή παρουσία και δυναμική, οι οποίες δημιουργούν δράσεις προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Για την NN Hellas, οι πρωτοβουλίες αυτές, που έχει υιοθετήσει στη στρατηγική της, αποτελούν ισχυρό δεσμό με τους ανθρώπους. Στόχος της είναι να εντοπίζει τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε κοινωνική ομάδα και να βρίσκει πρακτικές να τις ενισχύσει.

Οι τομείς της κοινωνίας που έχει στοχεύσει η κοινωνική δράση της NN Hellas είναι η Υγεία, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική, η Τρίτη Ηλικία και η Νέα Γενιά. Πέρα από το πλαίσιο των προγραμμάτων που διαθέτει, η παρουσία της είναι αισθητή και σε έκτακτες ενέργειες ανθρωπιστικής βοήθειας, που προκύπτουν ανά τα χρόνια. Επιπλέον, στελέχη της εταιρείας έχουν δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα εθελοντισμού και προσφέρουν περισσότερες από 1.000 ώρες εθελοντικής εργασίας κάθε χρόνο.

Πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση για την Ψυχική Υγεία;

Ένα πρόγραμμα, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών που έρχονται αντιμέτωπες με διαταραχές ψυχικής υγείας, δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis και την NN Hellas. Το «Νοιάζομαι για το παιδί μου» εστιάζει σε μείζονος σημασίας θέματα όπως τα Όρια του Σώματος, η Ψυχική Ανθεκτικότητα, η Αυτοπεποίθηση και τα Social Media, ο Εκφοβισμός, οι Διαγενεακές Σχέσεις και ο Εθισμός. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν διαδικτυακά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια, που σχεδιάζει και διοργανώνει η ομάδα Ψυχολόγων του Ινστιτούτου Prolepsis, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα noiazomai.prolepsis.gr, προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες και χρήσιμα εργαλεία για καίρια θέματα που αφορούν όλη την οικογένεια. Από τον Μάρτιο του 2022 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 6.675 γονείς σε 33 διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις.

Γνώριζες ότι περίπου 550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους;

Στην Ελλάδα, το 21,5% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών και εκτιμάται ότι περίπου 550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τη μοναξιά ως μια «επείγουσα οικουμενική απειλή υγείας». Η μοναξιά μπορεί να επιφέρει σοβαρές σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις στον άνθρωπο που τη βιώνει. Για τον λόγο αυτό, η NN Hellas στηρίζει το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» του Ινστιτούτου Prolepsis, με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στην Τρίτη Ηλικία, μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής υποστήριξης για τη Μοναξιά (210 6101300) με τη σύμπραξη ομάδων εθελοντών. Οι ομάδες αυτές επικοινωνούν και υποστηρίζουν σε εβδομαδιαία βάση, μέσω τηλεφώνου ή και δια ζώσης τους ηλικιωμένους, έχοντας συμπληρώσει από τον Ιούνιο του 2021, 1.908 ώρες εθελοντισμού.

Έχεις όνειρα για το μέλλον αλλά χρειάζεσαι καθοδήγηση και εφόδια για το επόμενο βήμα;

Οι νέοι του σήμερα έχουν εκτεθεί σε περισσότερα κοινωνικά ερεθίσματα από οποιαδήποτε άλλη γενιά λόγω της προηγμένης τεχνολογίας, αλλά εν τέλει έχουν την σωστή καθοδήγηση για να υλοποιήσουν τις ιδέες και το όραμά τους; Σε αυτό το πνεύμα και με αυτόν τον στόχο, το πρόγραμμα «My Career», που ξεκίνησε το 2019, από το Junior Achievement Greece σε συνεργασία με την ΝΝ Hellas, δίνει τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουν οι νέοι το επόμενο βήμα, ανακαλύπτοντας τις κλίσεις τους και τις προοπτικές της επαγγελματικής τους πορείας.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει υποστηρίξει 6.231 μαθητές και μαθήτριες 399 σχολείων, σε 49 από τους 54 νομούς της Ελλάδας, φτάνοντας και σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε πληροφορίες για σχολές και επαγγέλματα, καθώς και ατομική συμβουλευτική από εξειδικευμένους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού.

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας

Ο ετήσιος Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας, ο οποίος στηρίζεται από τον Όμιλο ΝΝ σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλεί τους νέους 15 έως 18 ετών να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των επιχειρήσεων του σήμερα. Τα στελέχη της εταιρείας συμμετέχουν ενεργά ως σύμβουλοι και ως κριτές, μεταδίδοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και υποστηρίζοντας τους μαθητές στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.

Με την καθοδήγηση και υποστήριξη εθελοντών-στελεχών της ΝΝ, ελληνικές σχολικές ομάδες λαμβάνουν κάθε χρόνο ανελλιπώς διακρίσεις, όπως οι παρακάτω:

2019: Το δεύτερο βραβείο κατέκτησε η κοινωνική μαθητική «επιχείρηση» Mnemon από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον 5ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Μαθητικής Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay (SIR).

2020: Η ομάδα MediΝow από το Κολλέγιο Ψυχικού αναδείχθηκε στην τελική τριάδα του Παγκόσμιο Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας, που διεξήχθη για 6η συνεχόμενη χρονιά διαδικτυακά.

2021: Η μαθητική κοινωνική «επιχείρηση» Petlink από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού βρέθηκε στις 3 καλύτερες του 7ου Παγκόσμιου Τελικού Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας.

2022: Την πρώτη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας του Junior Achievement Europe κατέκτησε η ελληνική μαθητική κοινωνική «επιχείρηση» «Food For Thought» από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

2023: Την δεύτερη θέση κατέκτησε η ελληνική μαθητική κοινωνική «επιχείρηση» «Isometricks» από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στον 9ο Διεθνή Τελικό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας.

Η Αξία του Εθελοντισμού

Ο εθελοντισμός εμπνέει τους ανθρώπους και φέρνει την ελπίδα για το αύριο. Η θέληση να αγωνιστείς και να μοχθήσεις για κάτι που ίσως δεν σε αφορά άμεσα, σε γεμίσει και σε εξυψώνει ως άνθρωπο, ενώ δίνει κίνητρο και σε άλλους συμπολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό. Οι άνθρωποι της NN Hellas έχουν τον εθελοντισμό βαθιά χαραγμένο στην κουλτούρα και φιλοσοφία τους, μετρώντας μέχρι σήμερα 3.956 ώρες εθελοντισμού.

Μέσα στο 2023, η NN Hellas στήριξε τους συμπολίτες της που επλήγησαν από τις πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσέφερέ στρώματα ύπνου, κρεβάτια, λευκά είδη και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (κουζίνες, σκούπες) σε οικογένειες που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες. Επιπλέον, κάλυψε τις ανάγκες 30 οικογενειών του Προαστίου Καρδίτσας ενώ παράλληλα, ενίσχυσε και το έργο της Προσκοπικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Εφορίας Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Μέσω της δωρεάς, αποκτήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως απινιδωτές, κράνη, αντλίες νερού κλπ., ενώ υποστήριξε το έργο της ομάδας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μελλοντικά. Τέλος, στήριξε την Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης (ΟΕΔΔ) για την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού τους με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κάθε χρόνο.

Σήμερα, όπου η ανάγκη για κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη είναι μεγαλύτερη από ποτέ, με τον κόσμο να περιμένει από τις εταιρείες να δρουν ως υπεύθυνοι πολίτες, η NN Hellas κάνει σημαντικά βήματα για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί, να δίνουμε  προτεραιότητα στην κοινωνική προσφορά  και να εργαζόμαστε για έναν πιο βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.

Κάθε ενέργεια, ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της, «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», καθώς και με τους στρατηγικούς πυλώνες κοινωνικής προσφοράς του Ομίλου NN.

Για περισσότερες πληροφορίες στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της NN Hellas ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.nnhellas.gr/live-responsibly

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024