Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεχνητή νοημοσύνη: Δεκάδες μοντέλα πήραν άδεια από την κινεζική κυβέρνηση

Τεχνητή νοημοσύνη: Δεκάδες μοντέλα πήραν άδεια από την κινεζική κυβέρνηση

Οι κινεζικές επιχειρήσεις τεχνολογίας μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι της ΑΙ μετά την εκρηκτική επιτυχία του ChatGPT.

Περισσότερα από 40 μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έλαβαν άδεια στην Κίνα για χρήση από το ευρύ κοινό, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου προσπαθεί να προφτάσει τις ΗΠΑ.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ενέκρινε 14 μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM), αναφέρει η τοπική εφημερίδα Securities Times.

Είναι ο τέταρτος γύρος αδειοδότησης μοντέλων ΑΙ, μετά τις άδειες που είχαν δοθεί νωρίτερα σε εταιρείες όπως η Xiaomi, η 4Paradigm και η 01.ΑΙ, αναμεταδίδει το Reuters.

Από τον περασμένο Αύγουστο οι εταιρείες που αναπτύσσουν μοντέλα ΑΙ είναι υποχρεωμένες να ζητούν άδεια πριν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό, καθώς η Κίνα θέλει να διασφαλίσει ότι τα εργαλεία ΑΙ σέβονται τις αξίες της χώρας.

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει λίστα των εγκεκριμένων μοντέλων, η Securities Times ανέφερε πως είναι πάνω από 40.

Δεύτερη μετά τις ΗΠΑ

Οι κινεζικές επιχειρήσεις τεχνολογίας μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι της ΑΙ μετά την εκρηκτική επιτυχία του ChatGPT της OpenAI μετά το ντεμπούτο του το 2022.

Μέχρι εκείνη τη χρονιά είχαν αναπτυχθεί στην Κίνα 130 LLM, αριθμός που αντιστοιχεί στο 40% του παγκόσμιου συνόλου και φέρνει τη χώρα δεύτερη μετά τις ΗΠΑ που είχαν μερίδιο 50%, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας CLSA.

Το δημοφιλέστερο chatbot στην Κίνα είναι σήμερα το Erni της Baidu, το οποίο συγκέντρωσε τον Δεκέμβριο 100 εκατ. χρήστες.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024