Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγκλημα στο Μεσολόγγι: «Δόλωμα ο κρεοπώλης για να πέσει ο Μπάμπης σε παγίδα»

Έγκλημα στο Μεσολόγγι: «Δόλωμα ο κρεοπώλης για να πέσει ο Μπάμπης σε παγίδα»

Οι Αρχές είναι πεπεισμένες πως ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον 31χρονο ωστόσο δεν μπορεί να εντοπιστεί το κίνητρο.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι, καθώς ακόμη παραμένει άγνωστο το κίνητρο, την ίδια ώρα που «φουντώνουν» τα σενάρια για το τι συνέβη το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου στον κάμπο του Ευηνοχωρίου.

Ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία, μέχρι και σήμερα δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα. Άκαρπες παραμένουν στο μεταξύ οι έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου αλλά και του κινητού του Μπάμπη, που θα πρόσθεταν σημαντικές πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη.

«Δόλωμα ο κρεοπώλης»

Ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, μίλησε στο ΜEGA, για τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκφράζοντας την άποψή του πως ο κρεοπώλης ήταν το «δόλωμα» για να οδηγηθεί ο 31χρονος στο σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένος.

«Υπάρχουν τα εξής δεδομένα. Το πρώτο ψέμα ήταν ότι φύγανε να πάνε για κυνήγι 21.00 η ώρα το βράδυ, κανένας κυνηγός δεν πάει να κυνηγήσει τη νύχτα. Το δεύτερο είναι ότι πήρε μαζί του την καραμπίνα του το άτυχο αυτό παιδί και την είχε μέσα στη θήκη.

«Πριν δύο ημέρες είχαν πάει μαζί σε κάποιο χωριό κοντά στο Μεσολόγγι. Αυτό σημαίνει ότι είχαν κάποια πολύ καλή σχέση πέρα από τα χρωστούμενα που υπήρχαν»

Το τρίτο είναι ότι ναι, πήγαν μαζί με αυτόν τον άνθρωπο για κυνήγι στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι εκεί που τον πιάσανε οι κάμερες. Ήταν ένα παιδί με καλή σωματική διάπλαση. Πριν δύο ημέρες είχαν πάει μαζί σε κάποιο χωριό κοντά στο Μεσολόγγι. Αυτό σημαίνει ότι είχαν κάποια πολύ καλή σχέση πέρα από τα χρωστούμενα που υπήρχαν. Τι χάλασε μέσα σε δύο ημέρες για να τον πάρει, να τον πάει στο συγκεκριμένο σημείο και να τον σκοτώσει;», ανέφερε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Δεύτερον, από ό,τι φάνηκε τουλάχιστον από τον κρεοπώλη, δεν υπήρξαν καθόλου ίχνη πάλης. Πώς να αιφνιδιάσεις έναν άνθρωπο ο οποίος φοβάται και έχει μαζί του την καραμπίνα για να αμυνθεί αν του συμβεί κάτι, από ποιον, από τον κρεοπώλη; Αν τον φοβόταν δε θα πήγαινε μαζί του. Το σενάριο ότι εκεί τον περίμεναν άλλοι και χρησιμοποίησαν τον κρεοπώλη για να τον μεταφέρει εκεί. Προφανώς τον είχαν στο χέρι για κάποιους λόγους που δεν μπορούμε να ξέρουμε. Ήταν το δόλωμα για να μεταφερθεί ο άτυχος νεαρός εκεί», εκτίμησε.

«Κάποιος ήξερε για το ραντεβού»

Ο κ. Κατερινόπουλος υπογράμμισε στη συνέχεια ότι: «Η επόμενη πληροφορία που προέκυψε, δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει, είναι ότι το τηλέφωνο το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά το είχε συνδεδεμένο και ήταν ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια. Αφού ήταν ανοιχτό, πρέπει να ήταν συνδεδεμένο με κάποια εφαρμογή. Για ποιον λόγο να έχει το τηλέφωνό του το παιδί αυτό ανοιχτό και να ακούν κάποιος ή κάποιοι; Αυτός που άκουγε, έχει μια μορφή συμμετοχής. Βεβαίως ήταν με την πλευρά του Μπάμπη. Κάποιος ήξερε ότι εκεί υπάρχει ένα ραντεβού».

«Όλα συγκλίνουν στο ότι δεν μπορεί να ήταν μόνος του. Για ποιον λόγο να φορτωθείς ένα έγκλημα που λες ότι δεν το έκανες;»

Σύμφωνα με τον κ. Κατερινόπουλο, «ο κρεοπώλης κράτησε μια στάση από την πρώτη στιγμή, δε μιλάει. Είχε έναν ενδιαφέρον, από ό,τι ειπώθηκε, το τι θα συναντήσει στις φυλακές. Εγώ δεν ξέρω κανέναν να έχει κάνει έναν φόνο και να ψάχνει εκ των υστέρων τι θα συναντήσει μέσα στις φυλακές. Τι φοβόταν μέσα στις φυλακές; Έψαχνε να δει τι γίνεται, αν θα πρέπει να μιλήσει ή όχι, διαφορετικά το κύκλωμα θα τον τελειώσει; Είτε είναι έξω είτε είναι μέσα θα πρέπει να μιλήσει γιατί αν πράγματι υπάρχει κύκλωμα, έχει και ο ίδιος ημερομηνία λήξης. Το καλύτερο που έχει να κάνει και για τη δική του προστασία είναι να μιλήσει.

»Δύο άνθρωποι οι οποίοι είχαν μια σχέση, και οικογενειακή θα έλεγα, δε νομίζω ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο μόνος του αυτός ο άνθρωπος να διαπράξει έναν φόνο επειδή του χρώσταγε 17.000 και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Και αν ήταν τεταμένες οι σχέσεις γιατί δυο μέρες νωρίτερα να πάνε σε εάν διπλανό χωριό οι δυο τους;».

«Όλα συγκλίνουν στο ότι δεν μπορεί να ήταν μόνος του. Για ποιον λόγο να φορτωθείς ένα έγκλημα που λες ότι δεν το έκανες;», κατέληξε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Κυνήγι θησαυρού»

Για το θέμα που ανέκυψε με τα κρυπτονομίσματα και την ενασχόληση του 31χρονου με αυτά, ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας, λέει:

«Κυνήγι θησαυρού είναι. Υπάρχουν χρήματα και όταν υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν διάφορες ιδέες τι μπορούν να γίνουν αυτά. Μία από αυτές τις ιδέες, ειδικά όταν δεν είσαι γνώστης, είναι το να φέρεις ένα μηχάνημα από το εξωτερικό. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα μπορεί να έχουν και τρεις μήνες αναμονής. Οι τιμές ξεκινούν από 1.500 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι 7.000. Πρέπει να έχεις μια εφαρμογή στο κινητό που να την ανοίγεις όλη την ώρα, να παρακολουθείς τι γίνεται και να πατάς επιλογές στο μηχάνημα που είναι συγκεκριμένες. Αν ρίξεις περιουσία, βγάζεις περιουσία. Μπορεί και να βγάλεις χρήματα, μπορεί και να χάσεις χρήματα».

Σχετικά με το κινητό του θύματος, σημειώνει: «Δυστυχώς στην περιφερειακή Ελλάδα μοιράζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κεραίες, ακόμα και χωρίς να το λένε, για να εξυπηρετεί η μία την άλλη, οπότε πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε την τριγωνοποιησή από τις κεραίες που είναι διαθέσιμες για να βρούμε ακριβώς πού ήταν το κινητό σε συγκεκριμένη στιγμή. (…) Σε όλες τις υποθέσεις που έχουμε εμπλοκή ψηφιακών πειστηρίων, σιγά σιγά ξετυλίγουμε τον ψηφιακό μίτο», καταλήγει.

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024