Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγκλημα στο Μεσολόγγι: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Μπάμπη - Χτενίζουν το βάλτο για να βρουν το κινητό

Έγκλημα στο Μεσολόγγι: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Μπάμπη – Χτενίζουν το βάλτο για να βρουν το κινητό

Η αστυνομία ζήτησε από την πρώην σύντροφο του 31χρονου να τους στείλει από νησί όπου κατοικεί την κάρτα SIM του παλιού κινητού τηλεφώνου του, που της είχε παραχωρήσει.

Συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας του Μπάμπη,  στο Μεσολόγγι, με τον 50χρονο κρεοπώλη που θεωρείται βασικός ύποπτος και έχει προφυλακιστεί, να αρνείται την εμπλοκή του.

Αστυνομία και Στρατός, «χτενίζουν» τη βαλτώδη περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου, αναζητώντας την καραμπίνα όσο και το κινητό του Μπάμπη, το οποίο θα «αποκαλύψει» τη διαδρομή που ακολούθησε, αλλά και συνομιλίες που είχε πριν χαθούν τα ίχνη του.

«’Εχουμε μερική πρόσβαση στο κινητό»

«Έχουμε μερική πρόσβαση στο κινητό του 31χρονου, καθώς δεν έχει εντοπιστεί η συσκευή. Μιλάμε για ένα κινητό το οποίο είναι κλειστό. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί για αυτό ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού», είπε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ  Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η ίδια τόνισε, ότι «όλες αυτές οι πληροφορίες που υπάρχουν, εξετάζονται ως προς το κίνητρο της ανθρωποκτονίας. Το αν υπάρχει δράση κάποιας συγκεκριμένης ομάδας θα εξεταστεί ξεχωριστά από άλλη υπηρεσία της αστυνομίας».

Για το «κυνήγι των θησαυρών» αλλά και τις «ανεξιχνίαστες δολοφονίες» που φημολογείται ότι είχαν πραγματοποιηθεί στην περιοχή ανέφερε: «δεν έχω τέτοια πληροφορία, αλλά δεν φαίνεται η αστυνομία να εξέταζε τέτοιο ενδεχόμενο».

Για το τετράδιο που φέρεται να σημείωνε τα ποσά ο 31χρονος άτυχος άνδρας, είπε: «Οι ιδιόχειρες σημειώσεις αυτές έχουν παραδοθεί στις Αρχές για να εξεταστεί πόσο μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση».

Ζήτησαν τη SIM του παλιού τηλεφώνου του Μπάμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, της ΕΡΤ, στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται πως η αστυνομία ζήτησε από την πρώην σύντροφο του 31χρονου να τους στείλει από νησί όπου κατοικεί την κάρτα SIM του παλιού κινητού τηλεφώνου του, που της είχε παραχωρήσει.

«Πλέον οι εγκληματίες γνωρίζουν ότι τα κινητά τα δείχνουν όλα, οπότε προσπαθούν να παραπλανήσουν τις Αρχές αφήνοντας το κινητό του θύματος ανοιχτό, πηγαίνοντας βόλτα το κινητό του θύματος».

Μάλιστα ο 50χρονος κρεοπώλης ρωτήθηκε από την ανακρίτρια, αν -το διάστημα που βρισκόταν μαζί με τον Μπάμπη στο αυτοκίνητο- το θύμα επικοινώνησε με κάποιον καθώς το κινητό προέκυψε να έχει μπει στο διαδίκτυο σε κάποια εφαρμογή τις ώρες μεταξύ 20:37 έως 23:50.

Ο κρεοπώλης απάντησε αρνητικά ωστόσο, οι αστυνομικοί φέρεται να διαπίστωσαν πως τις επίμαχες αυτές ώρες που Μπάμπης, είχε φύγει από τη ζωή,  το κινητό είχε τεθεί μέσα από κάποια εφαρμογή σε λειτουργία.

Η Ασφάλεια Μεσολογγίου και η Αστυνομία, θεωρούν πως ένας είναι ο δράστης της δολοφονίας του Μπάμπη και δεν υπάρχουν συνεργοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που μεταδίδει επίσης ότι παρά τις έρευνες δεν κρύβεται πίσω από το φόνο κάποιο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

«Το χρήμα κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία»

«Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα για να δούμε μήπως πυροβολήθηκε από το όπλο του κρεοπώλη», είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Αναφορικά με το μηχάνημα παραγωγής κρυπτονομισμάτων που βρέθηκε στο σπίτι του 31χρονου ο κ. Καλλιακμάνης δεν το συσχέτισε με το φονικό.

«Δε νομίζω ότι η συγκεκριμένη ασχολία του Μπάμπη είχε σχέση με το έγκλημα. Εδώ φαίνεται ότι χρήμα κρυβόταν από πίσω. (…) Το θέμα είναι ότι αφού κάποιος αφαίρεσε τη ζωή του Μπάμπη, συνέχιζε το κινητό του να είναι σε λειτουργία. Πιστεύω ότι αυτό έγινε επί τούτου. Πλέον οι εγκληματίες γνωρίζουν ότι τα κινητά τα δείχνουν όλα, οπότε προσπαθούν να παραπλανήσουν τις Αρχές αφήνοντας το κινητό του θύματος ανοιχτό, πηγαίνοντας βόλτα το κινητό του θύματος. Φαινόταν ότι λειτουργούσε ενώ, από ό,τι φαίνεται, ο δολοφόνος είχε σκοτώσει ήδη τον Μπάμπη», είπε στο MEGA.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «Τώρα ερευνάται αν το φυσίγγι αυτό που ρίχτηκε εκεί, που προφανώς είναι αυτό που σκότωσε τον Μπάμπη, αν έχει ριχτεί από τις καραμπίνες του κρεοπώλη. Αν έχει ριχτεί από μια από αυτές τις καραμπίνες, είναι ένα ισχυρό αποδειχτικό μέσο. Από ό,τι φαίνεται, μάλλον, δεν πρέπει να έχει ριχτεί. Πρέπει να έχει ριχτεί από την καραμπίνα του παιδιού που πρέπει να βρεθεί. Η αστυνομία έχει πάρει υλικό από τα νύχια της σορού και εξετάζει το DNA, αν υπάρχει το DNA του κρεοπώλη, γιατί ενδέχεται να υπήρξε μικρή μάχη μέχρι να του πάρει την καραμπίνα».

«Η υψομετρική διαφορά έχει σημασία»

Σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση είναι ο τρόπος που πυροβολήθηκε ο 31χορνος σημείωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Η υψομετρική αυτή διαφορά έχει σημασία. Έχει σημασία όμως να γίνει μια αντιπαραβολή με την σκηνή του θανάτου για να δούμε πού μπορεί να ήταν ο δράστης και πού το θύμα, αν υπήρχε όντως μια ανωμαλία στο έδαφος και δικαιολογεί αυτήν τη φορά των βλημάτων, διαφορετικά το θύμα θα πρέπει όντως να ήταν σκυμμένο και είτε κρυβόταν είτε ήθελε να αποφύγει κάτι.

»Σε κάθε περίπτωση εμείς εξετάζουμε και τη φορά των βλημάτων αλλά και τη συγκέντρωση, έτσι ώστε να καταλάβουμε από ποια απόσταση ακριβώς έχει γίνει πυροβολισμός, με αποτέλεσμα να μπορούμε να αντιληφθούμε ποιες ήταν οι συνθήκες του θανάτου».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλικμάνη, ο δράστης «προφανώς το κυνήγησε το παιδί γι’ αυτό βρέθηκε και σε αυτήν τη θέση, είναι χτυπημένος στην αριστερή ωμοπλάτη, μπροστά αριστερά, από πάνω προς τα κάτω. Οι περισσότερες βολίδες βρέθηκαν μέσα στον κορμό που σημαίνει ότι η θέση από την οποία πυροβολήθηκε ο Μπάμπης ήταν πιο ψηλά από εκεί που βρισκόταν».

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024