Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η δύσκολη... εξίσωση του Μπαρτζώκα - Τα συμβόλαια που λήγουν και το πλάνο διετίας

Η δύσκολη… εξίσωση του Μπαρτζώκα – Τα συμβόλαια που λήγουν και το πλάνο διετίας

Η προσθήκη του Μόουζες Ράιτ φέρνει νέα δεδομένα στον σχεδιασμό τού καλοκαιριού – Οι «δεμένοι», τα συμβόλαια που λήγουν και η δύσκολη «εξίσωση» τού Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του προβλήματα. Οι τραυματισμοί είναι πολλοί και ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να βρει τις απαραίτητες λύσεις για να βγάλει το… καράβι από τα βράχια με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ένα κρίσιμο κομμάτι τής σεζόν. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός έχει στο πίσω μέρος τού μυαλού του και την επόμενη μέρα των Ερυθρόλευκων.

Η νέα προσθήκη τού Μόουζες Ράιτ βάζει ακόμα έναν παίκτη στο ρόστερ και αναπόφευκτα το μυαλό πάει στην επόμενη μέρα τού συλλόγου. Το καλοκαίρι μπορεί να αργεί ακόμα, όμως υπάρχουν θέματα που θα απασχολήσουν τούς Πειραιώτες. Έτσι to10.gr βάζει κάτω τα δεδομένα και σας παρουσιάζει τα συμβόλαια των παικτών. Ποιοι… καίνε, ποιοι είναι… δεμένοι, το πλάνο διετίας και η «εξίσωση» που πρέπει να λύσει ο Μπαρτζώκας.

Τα συμβόλαια που «καίνε»

Ο Ολυμπιακός έχει την… ευτυχία να μην διαθέτει πολλά συμβόλαια που λήγουν. Συγκεκριμένα, οι περιπτώσεις είναι τρεις. Ο λόγος για τους Αϊζάια Κάνααν, Άλεκ Πίτερς και Μιχάλη Λούντζη. Αμφότεροι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Οι δύο πρώτοι είναι κομβικοί τη φετινή σεζόν, όντας οι πιο αξιόπιστοι παίκτες από μακρινή απόσταση. Συνεπώς είναι πάρα πολύ πιθανό να ανοίξει άμεσα δίαυλος επικοινωνίας για την ανανέωσή τους. Άλλωστε υπάρχουν ήδη φήμες για συζητήσεις με τον 28χρονο φόργουορντ.

Η κατάσταση με τον Λούντζη είναι λίγο πιο σύνθετη. Ο Έλληνας γκαρντ, με την… πολυκοσμία στην περιφέρεια έχει χάσει τη θέση του στο ροτέισον τού Μπαρτζώκα. Ωστόσο, η ανάγκη για Έλληνες μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, συν ότι διαθέτει πλέον μπόλικη εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο.

Οι «δεμένοι» και το πλάνο διετίας τού Μπαρτζώκα

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν προνοήσει τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει μεγάλα συμβόλαια σε παίκτες που πιστεύουν. Σε παίκτες που θέλουν να χτίσουν πάνω τους, ουσιαστικά σε ένα πλάνο διετίας, αφού οι περισσότεροι δεσμεύονται στο… λιμάνι έως το 2025 και το 2026. Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Σακίλ ΜακΚίσικ, Λουκ Σίκμα, Μουστάφα Φαλ, Νικόλα Μιλουτίνοφ και Μόουζες Ράιτ, είναι μέχρι το 2025. Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Ίγκνας Μπαζντέικις, Κώστας Παπανικολάου και Φιλίπ Πετρούσεφ έως το 2026. Και φυσικά οι Τόμας Γουόκαπ και Γιώργος Τανούλης μέχρι το 2027.

Ουσιαστικά λοιπόν η ομάδα είναι έτοιμη και χρειάζεται απλά ορισμένες τελικές πινελιές για να γίνει ακόμα καλύτερη. Πινελιές που θα καλύψουν τα τωρινά αγωνιστικά κενά στον τρόπο παιχνιδιού και ανεβάσουν επίπεδο τούς υπόλοιπους. Ο Μπαρτζώκας είναι ένας προπονητής που ξέρει πολύ καλά να βρίσκει παίκτες, όποια κι αν είναι η κατάσταση της αγοράς και σίγουρα το ερχόμενο καλοκαίρι είναι πολύ πιο πλούσιο από το περσινό.

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024