Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο νούμερο 1 προορισμός των ειδικών στα ταξίδια: Ζεστοί άνθρωποι, νόστιμο φαγητό, υπέροχα τοπία

Ο νούμερο 1 προορισμός των ειδικών στα ταξίδια: Ζεστοί άνθρωποι, νόστιμο φαγητό, υπέροχα τοπία

«Ερωτεύτηκα αυτό το μέρος και αυτά τα βουνά - και τους φιλικούς, ζεστούς ανθρώπους, την κουλτούρα και το απίστευτο φαγητό» είπε η travel expert Sarah Marston Crocker.

Ρωτήστε οποιονδήποτε ταξιδιωτικό «ειδήμονα» γιατί ασχολήθηκε με τη δουλειά, και πιθανότατα θα βιαστούν να αναφέρουν έναν συγκεκριμένο προορισμό που τους έκλεψε την καρδιά. Μπορεί να ήταν το απίστευτο φαγητό, η ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή ή η μαγευτική θέα που τους κέρδισε και τους έκανε να σκεφτούν ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό επαγγελματικά.

Ενώ οι επιλογές είναι φαινομενικά ατελείωτες, ειδικά για τους ανθρώπους που το κάνουν για να βιοπορίζονται, όλοι έχουν κατά βάθος εκείνο το ένα μέρος που ξεπερνάει τα υπόλοιπα. Έξι ειδικοί στα ταξίδια αναφέρουν τα μέρη που τους έκαναν να ερωτευτούν τις αποδράσεις.

Βόρεια Ιταλία

Η Sarah Marston Crocker, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια της Pathways Active Travel στο Boulder του Κολοράντο, μεγάλωσε κάνοντας πεζοπορία από καλύβα σε καλύβα στις ελβετικές Άλπεις με την οικογένεια της. Όμως, μόλις το 2016, όταν βρέθηκε ανάμεσα σε δουλειές, ένα ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία την «έσπρωξε» προς την τουριστική βιομηχανία.

Η ιδέα για την εταιρεία της στον τομέα των «ταξιδιών» εννήθηκε σε ένα βραχώδες, δύσβατο μονοπάτι πεζοπορίας, το Alta Via 2, στην καρδιά των Δολομιτών, μιας οροσειράς στις βόρειες ιταλικές Άλπεις.

«Είχαμε μόλις ανέβει στο υψηλότερο σημείο του Alta Via 2 και απολαμβάναμε μια ωραία ομαλή διαδρομή, ενώ απολαμβάναμε το πανοραμικό τοπίο καθώς κατευθυνόμασταν προς το Passo Pordoi και την πιο κοντινή θέα του παγετώνα Marmolada», δήλωσε η Crocker στη HuffPost.

Στη συνέχεια, η Crocker επισκέφθηκε τη Madonna di Campiglio, μια μικρή πόλη για σκι, και έμεινε έκπληκτη από το πόσο όμορφη και προσβάσιμη ήταν αυτή η περιοχή των Δολομιτών. Η επίσκεψη αυτή εδραίωσε την επιθυμία της να δημιουργήσει το Pathways και να μοιραστεί αυτού του είδους τις αξέχαστες εμπειρίες πεζοπορίας με άλλους.

«Ερωτεύτηκα αυτό το μέρος και αυτά τα βουνά – και τους φιλικούς, ζεστούς ανθρώπους, την κουλτούρα και το απίστευτο φαγητό», είπε.

Κόστα Ρίκα

Η Emma Lasiuk επισκέφθηκε την Κόστα Ρίκα κατά το πρώτο έτος των σπουδών της για να εργαστεί εθελοντικά κοντά στο Manuel Antonio. Ερωτεύτηκε την οργιώδη πράσινη πανίδα της χώρας, το βαθύ μπλε της θάλασσας και τα ροζ και πορτοκαλί ηλιοβασιλέματα. Οι ντόπιοι κάτοικοι, ή «Ticos», όπως αυτοαποκαλούνται με υπερηφάνεια, κέρδισαν την καρδιά της αμέσως μετά.

«Είχα ταξιδέψει πολύ πριν επισκεφθώ τα μέρη αυτά, αλλά ποτέ δεν είχα νιώσει τόσο θερμή υποδοχή και ασφάλεια», λέει η Lasiuk, που τώρα είναι ταξιδιωτική σύμβουλος με την Costa Rican Vacations. Αγκάλιασε τον τρόπο ζωής Pura Vida, γεμίζοντας τις μέρες της με πεζοπορίες, πρωινές βουτιές στην παραλία και την παρατήρηση της άγριας ζωής.

Φωτογραφία: Reuters

Όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, φοβήθηκε ότι η Κόστα Ρίκα θα ξεθώριαζε σε μια ανάμνηση – τόσο πολύ που έκλεισε αμέσως άλλο ένα ταξίδι και τελικά μετακόμισε εκεί με πλήρη απασχόληση.

«Υπάρχει κάτι για όλους στην Κόστα Ρίκα, είτε πρόκειται για zip lining πάνω από τις κορυφές των δέντρων στη Λα Φορτούνα, είτε για αιωρούμενες γέφυρες στο πυκνό δάσος νεφών του Μοντεβέρντε, είτε για άλματα από καταρράκτες στη βαθιά ζούγκλα του Μανουέλ Αντόνιο, είτε για καταδύσεις στις ακτές του κεντρικού Ειρηνικού στο νησί Caño», είπε. «Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ζει οπουδήποτε αλλού».

Ιρλανδία

Το 2006, η Stephanie Chastain και ο σύζυγος της έψαχναν έναν προορισμό για τον μήνα του μέλιτος. Η Chastain δεν είχε ταξιδέψει ποτέ σε διεθνή μέρη. Επέλεξαν την Ιρλανδία επειδή είχαν ακούσει υπέροχα λόγια για το τοπίο και την ιστορία της.

Η Chastain, που τώρα είναι η ιδρύτρια του Infinite Ireland Travel Co., δήλωσε στη HuffPost ότι «ήταν ξετρελαμένη» από τη στιγμή που κατέβηκε από το αεροπλάνο. Ανυπομονούσε περισσότερο για τις εμβληματικές τοποθεσίες όπως τα Cliffs of Moher και το Εθνικό Πάρκο Killarney – και ενώ ήταν εντυπωσιακά, ήταν οι άνθρωποι και οι τοπικές τοποθεσίες που κατέληξαν να της μείνουν περισσότερο αξέχαστες.

Αυτή και ο σύζυγός της περνούσαν τις μέρες τους πλέκοντας μέσα σε μαγαζιά με μικροσκοπικά καταστήματα, επισκεπτόμενοι παλιές, μικροσκοπικές παμπ και ανακαλύπτοντας κρυμμένα στολίδια που δεν υπήρχαν στους οδηγούς τους, όπως το πέτρινο φρούριο του 300 μ.Χ. που βρίσκεται στη μέση ενός χωραφιού ενός αγρότη.

Μετά από εκείνο το ταξίδι και μερικές επισκέψεις, η Chastain αποφάσισε να βοηθήσει και άλλους να γνωρίσουν την αυθεντική, τοπική Ιρλανδία. Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην Ιρλανδία συχνά προσπαθούν να γυρίσουν όλα τα εμβληματικά αξιοθέατα- η Chastain ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πηγαίνουν με πιο αργούς ρυθμούς, ώστε να έχουν χρόνο να γνωρίσουν τους ντόπιους, να περιπλανηθούν σε λιγότερο γνωστά σημεία και να αφήσουν χώρο για περιπέτεια.

Ταϊβάν

Ο Nick Kembel, ταξιδιωτικός φωτογράφος και συγγραφέας, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ταϊβάν επειδή ήταν περίεργος να μάθει περισσότερα για έναν νέο προορισμό. Αμέσως αισθάνθηκε ευπρόσδεκτος – είπε ότι οι ντόπιοι βοηθούν τους ανθρώπους να περιηγηθούν και δίνουν συμβουλές για φθηνό φαγητό.

«Θα επιμείνουν να δοκιμάσετε τα μυστικά ζυμαρικά σούπας της γιαγιάς τους ή θα σας υποδείξουν κρυμμένους πάγκους της νυχτερινής αγοράς που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν», δήλωσε ο Kembel.

Αυτό που επισφράγισε τη «διαδικασία» γι’ αυτόν, όμως, ήταν η φύση. «Από τη γαλήνια λίμνη Sun Moon μέχρι το δραματικό φαράγγι Taroko, κάθε τοπίο έλεγε ιστορίες και η πεζοπορία έφερνε περισσότερη μαγεία», δήλωσε ο Kembel.

*Πηγή: Huffpost | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Instagram | tiffhertzler| ireland

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024