Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαουδική Αραβία: Ποιος είναι ο πέμπτος πλουσιότερος γιατρός στον δείκτη του Bloomberg

Σαουδική Αραβία: Ποιος είναι ο πέμπτος πλουσιότερος γιατρός στον δείκτη του Bloomberg

Ο Σαουδάραβας μεγιστάνας έχει χτίσει μία από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στον κόσμο που σχετίζονται με την υγεία

Σαουδάραβας γιατρός είδε την περιουσία του να πλησιάζει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, καθώς οι μετοχές της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης ανέκαμψαν, επιστρέφοντάς τον στις τάξεις των πλουσιότερων ιδιωτών της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τους Economic Times.

Οι μετοχές της ομώνυμης εταιρείας του Sulaiman Al Habib έχουν αυξηθεί κατά 30% από τότε που έφτασαν σε χαμηλό ενός έτους τον Οκτώβριο. Αυτό έκανε τον Al Habib – ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία και κατέχει μερίδιο 40% – τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στη Μέση Ανατολή που δεν είναι μέλος βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η μετοχή έχει αυξηθεί έξι φορές από την αρχική δημόσια προσφορά της το 2020, τοποθετώντας την σε απόσταση ρεκόρ από το υψηλό ρεκόρ. Από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο, οι μετοχές έχουν ξεπεράσει τον δείκτη αναφοράς Tadawul, ο οποίος έχει διπλασιαστεί κατά την περίοδο αυτή.

Xτίζοντας μία αυτοκρατορία

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, επέκτεινε την αλυσίδα υγειονομικής περίθαλψης ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μία μόνο κλινική που άνοιξε το 1993 σε μια εταιρεία που λειτουργεί 22 ιατρικές εγκαταστάσεις και 22 φαρμακεία σε όλη τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν. Η εταιρεία διαθέτει 10 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα υπό ανάπτυξη.

Επενδύει επίσης σε εμπορικά ακίνητα μέσω μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο IPO της Dr Sulaiman Al Habib Medical Services Group Co.

Ο Al Habib πήρε πτυχίο ιατρικής και χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο King Saud του Ριάντ το 1977 και ολοκλήρωσε μια υποτροφία στην παιδιατρική στο Βρετανικό Βασιλικό Κολέγιο Ιατρών το 1984. Έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος και επικεφαλής της παιδιατρικής σε δύο κρατικά νοσοκομεία στο Ριάντ.

Ο Al Habib είναι ο πέμπτος πλουσιότερος γιατρός στον δείκτη του Bloomberg και ένας από τους λίγους γιατρούς που κατατάσσονται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Η Miriam Adelson, χήρα του μεγιστάνα των καζίνο Sheldon, «αξίζει» 34 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Thomas Frist, συνιδρυτής του νοσοκομειακού δικτύου HCA Healthcare Inc., «αξίζει» 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Σαουδάραβας μεγιστάνας έχει διαμορφώσει μία από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στον κόσμο που σχετίζονται με την υγεία, ανταγωνιζόμενος τον Carl Cook και τον Hansjoerg Wyss, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει περιουσίες αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση ιατρικών συσκευών, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024