Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κλασικός» Ερντογάν: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε όταν ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

«Κλασικός» Ερντογάν: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε όταν ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος AKP στις δημοτικές εκλογές

«Οι υποψήφιοί μας δεν είναι και δεν θα είναι σαν αυτούς που κάθονται στην καρέκλα του δημάρχου, αλλά έχουν τα μάτια, την καρδιά και το μυαλό τους αλλού», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημάρχων της περιφέρειας Σμύρνης του κόμματος ΑΚP, το Σάββατο, ενόψει των τουρκικών δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου.

«Ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας και τη ρίψη του στη θάλασσα από τη Σμύρνη»

Κάνοντας απολογισμό του κυβερνητικού έργου, πάντως, καθώς επιδιώκει να επανακαταλάβει τις οικονομικά ισχυρές μητροπόλεις – Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη – που έχασε από την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν περέλειψε να θυμηθεί και τα… παλιά, αναφερόμενος στον «εθνικό αγώνα που διεξήχθη σε αυτά τα εδάφη, τα οποία», όπως είπε, «βίωσαν τον πόνο της κατοχής μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

«Ο αγώνας μας δεν τελείωσε όταν ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα»

«Οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σμύρνης, είναι τα μέρη όπου μπήκαν οι πρώτοι σπόροι, τα πρώτα θεμέλια και έγιναν τα πρώτα βήματα της χιλιόχρονης ύπαρξής μας σε αυτά τα εδάφη. Έχουμε δουλέψει σκληρά και έχουμε κάνει πολλές θυσίες για να διατηρήσουμε αυτά τα αρχαία εδάφη, τα οποία φιλοξένησαν πολλούς πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν, ως πατρίδα μας για χιλιάδες χρόνια», ανέφερε ο Ερντογάν.

Για να προσθέσει χαρακτηριστικά, χωρίς να κατονομάσει, πάντως, την Ελλάδα: «Ωστόσο, ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας και τη ρίψη του στη θάλασσα από τη Σμύρνη. Οι κινήσεις δημοκρατίας και ανάπτυξης που ξεκινήσαμε μετά τη νίκη του Εθνικού Αγώνα και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας μας εμποδίζονταν πάντα με διάφορους τρόπους και μεθόδους».

Στη συνέχεια, μίλησε για την τρομοκρατία, τόσο του PKK, όσο και «της προδοτικής συμμορίας FETO», υποστηρίζοντας ότι στόχος αυτών που στήνουν αυτό το «βρώμικο παιχνίδι» είναι να εμποδίσουν την Τουρκία να γίνει ξανά περιφερειακός και παγκόσμιος παράγοντας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη, την ενδυνάμωση και την εξέλιξή της.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η Σμύρνη αποτελεί παγίως το ευαίσθητο σημείο, αλλά και λόγο εθνικής υπερηφάνειας για τους Τούρκους, γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία πολιτικοί όλων των κομμάτων – πόσο μάλλον ο Ερντογάν – κάνουν «εμπρηστικές» αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και τη νίκη τους επί των Ελλήνων.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024