Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις νίκες και μια διακοπή «βάλσαμο»

Τρεις νίκες και μια διακοπή «βάλσαμο»

Το ζητούμενο όμως με βάση και το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός στην κορυφαία διοργάνωση είναι να κάνει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μέχρι την διακοπή των υποχρεώσεων στην Ευρωλίγκα.

Σε ρυθμούς Μόουζες Ράιτ κινείται ο Ολυμπιακός με τους «ερυθρόλευκους» να ενισχύσουν το ρόστερ του με την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ.

Ήταν μια κίνηση που έπρεπε να γίνει μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ και πλέον το ζητούμενο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι να «βάλει» στην ομάδα του λιμανιού τον Ράιτ, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα, ότι ο Ράιτ πρέπει να πατήσει πολύ γρήγορα παρκέ γιατί ο Ολυμπιακός τον έχει μεγάλη ανάγκη.

Ειδικά τώρα που στη λίστα των τραυματιών μετά από Φαλ και «Μίλου» προστέθηκε και ο Πετρούσεφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν την Άλμπα στο ΣΕΦ, στο επόμενο παιχνίδι τους στην Ευρωλίγκα και είναι περιττό να επισημανθεί πως η νίκη είναι «μονόδρομος» για τους πειραιώτες.

Το ζητούμενο όμως με βάση και το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός στην κορυφαία διοργάνωση είναι να κάνει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μέχρι την διακοπή των υποχρεώσεων στην Ευρωλίγκα.

Γιατί μετά τον αγώνα με την Άλμπα οι πειραιώτες θα ταξιδέψουν στο Μόναχο για να κοντραριστούν με την Μπάγερν ενώ στη συνέχεια υπάρχει το εκτός έδρας παιχνίδι με την Βαλένθια.

Τρία παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει το 100% για να κάνει τρεις νίκες. Και με δύο θα είναι καλά αλλά αν γίνει το 3/3 θα μιλάμε για ένα ιδανικό «σενάριο» για την ομάδα του Πειραιά.

Κανείς δεν ισχυρίζεται βεβαίως ότι είναι εύκολο να έρθουν αυτές οι τρεις νίκες αλλά αν οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν το απόλυτο σ’ αυτή την σειρά αγώνων θα φτάσουν τις 15 νίκες και θ’ ανέβουν ψηλότερα στην βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει τρεις νίκες στα παιχνίδια που προαναφέραμε κι εν συνεχεία υπάρχει διακοπή τριών εβδομάδων στο πρόγραμμα της Ευρωλίγκας. Θα είναι δίχως άλλο μια ευεργετική διακοπή για τους «ερυθρόλευκους», ειδικά από τη στιγμή που ο Μπαρτζώκας καλείται ν’ αντιμετωπίσει τόσα πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Αν λοιπόν σε αυτή την σειρά των τριών αγώνων με Άλμπα, Μπάρερν και Βαλένθια ο Ολυμπιακός καταφέρει να πετύχει τρεις νίκες, όλα θα έχουν πάει πρίμα για την ελληνική ομάδα, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι εύκολο.

Μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας έχει φυσικά η αναμέτρηση με την Βαλένθια επί ισπανικού εδάφους και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η ισπανική ομάδα είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αυτό πάντως που έχει τώρα στο μυαλό του ο Μπαρτζώκας είναι να επιστρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών καθώς μιλάμε για μια πεντάδα (Φαλ, Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ, Γκος και Λαρεντζάκης) και με τέτοιες συνθήκες όλα γίνονται πολύ πιο δύσκολα για τους πειραιώτες.

Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κάποιος γιατί περιμένει πως και πως αυτή την διακοπή στην Ευρωλίγκα ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024