
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πολλούς πυραύλους κρουζ, ανακοινώνει ο στρατός της Νότιας Κορέας
Συνεργαζόμαστε στενά με τις ΗΠΑ για να εντοπίζουμε πρόσθετα σημάδια των προκλήσεων της Β. Κορέας, ανέφερε το γενικό επιτελείο της Ν. Κορέας, μετά τις εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ από την Πιονγιάνγκ.
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση «πολλών» πυραύλων κρουζ περί τις 07:00 (τοπική ώρα· περί τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, εκτόξευση βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου).
Η ενέργεια σηματοδοτεί την πρώτη εκτόξευση πυραύλων κρουζ από τον Σεπτέμβριο του 2023
«Ενώ ενισχύουμε την παρακολούθηση και την επαγρύπνησή μας, ο στρατός μας συνεργάζεται στενά με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εντοπίζει πρόσθετα σημάδια των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας», ανέφερε το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας σε μήνυμα κειμένου που εστάλη στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί την πρώτη εκτόξευση πυραύλων κρουζ του Βορρά από τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν δοκίμασε δύο στρατηγικούς πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας με εικονικές πυρηνικές κεφαλές προς την Κίτρινη Θάλασσα.
Η τελευταία δοκιμή έρχεται 10 ημέρες αφότου η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο στερεού καυσίμου ενδιάμεσου βεληνεκούς που μετέφερε υπερηχητική κεφαλή στην Ανατολική Θάλασσα στην πρώτη εκτόξευση πυραύλου φέτος.
Υποβρύχια… πυρηνικά
Τα υπερηχητικά βλήματα θεωρούνται πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να καταρριφθούν καθώς πετούν με ταχύτητες τουλάχιστον 5 Mach – πέντε φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου – και είναι εξαιρετικά ευέλικτα και ικανά ν’ αλλάξουν πορεία κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Την περασμένη εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα ισχυρίστηκε ότι δοκίμασε ένα υπό ανάπτυξη υποβρύχιο σύστημα πυρηνικών όπλων ως απάντηση στην τελευταία κοινή θαλάσσια άσκηση που πραγματοποίησαν η Νότια Κορέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία.
- Εκπρόσωπος τουρκικού Υπουργείου Άμυνας: Παρακολουθούμε στενά τα εξοπλιστικά προγράμματα Ελλάδας και Κύπρου
- Εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο: Πολτοποιήθηκε το χέρι 27χρονου σε μηχανή κιμά
- Το Σουδάν και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στην κορυφή της λίστας με τις πιο παραμελημένες κρίσεις στον κόσμο
- Η δραματική κρίση του Ερυθρού Αστέρα στο πόλο
- Τσουκαλάς: Καλούμε την κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΑΠ για τους δανειολήπτες
- Χεζμπολάχ: Ντροπιαστικές οι συνομιλίες με το Ισραήλ – Ζητά την άμεση αποχώρηση των IDF από τον νότιο Λίβανο







