Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-2: Τον «σόκαρε» μέσα στη Λεωφόρο (vid)

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-2: Τον «σόκαρε» μέσα στη Λεωφόρο (vid)

Ο Ατρόμητος με επική ανατροπή επικράτησε στη Λεωφόρο του Παναθηναϊκού με 2-1 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σκληρή τιμωρία σε Παναθηναϊκό και Φατίχ Τερίμ από τον σούπερ Ατρόμητο! Ο Τούρκος προπονητής έβαλε τις τρεις τελευταίες χρονικά μεταγραφές στην αρχική ενδεκάδα και η ομάδα του παρουσίασε τρομερά προβλήματα ανασταλτικά, με εκείνη του Σάσα Ίλιτς να την τιμωρεί για τη νίκη-ανατροπή με 2-1 και το προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ούτε το πέναλτι που ανακάλυψαν VAR και Διαμαντόπουλος έσωσε τους «πράσινους» στο φινάλε, αφού ο Τσιντώτας με τρομερή επέμβαση «είπε» όχι στον Ιωαννίδη.

Πώς ξεκίνησαν

O Tερίμ αρέσκεται στα ρίσκα και ξεκίνησε στο ματς τους Μπακασέτα, Ούγκο και Ντραγκόφσκι. Ο Πολωνός ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Κώτσιρα, Ούγκο, Ακαϊντίν και Μλαντένοβιτς τετράδα στην άμυνα. Αράο, Βιλένα και Μπακασέτας ήταν στη μεσαία γραμμή με τους Αϊτόρ και Μαντσίνι στα άκρα της επίθεσης και τον Τζούρισιτς στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τους Τσιντώτα, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ, Τσακμάκη, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Βρακά, Ρομπάιγ, Γιουμπιτάνα και Ανγκιέλσκι.

Κυρίαρχος για 25 λεπτά με δοκάρι και γκολ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με επιθετική διάθεση και έψαξε το γκολ από νωρίς. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Μπακασέτας άγγιξε το πρώτο του γκολ με τα πράσινα, αλλά το τρομερό δεξί σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιντώτα.

Ένα λεπτά μετά ήρθε τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους όταν ο Μπακασέτας έκανε την κάθετη για τον Τσούρισιτς, εκείνος βρήκε τον Αϊτόρ που εκτέλεσε από κοντά κι έκανε το 1-0. Στο 19’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν από τρομερή μπαλιά του Ούγκο ο Αϊτόρ κατέβασε και σούταρε, αλλά πρόλαβε και του έβαλε την κόντρα ο Ασεβέδο.

Διπλό «χτύπημα» από τον Ατρόμητο

Μέχρι το 25’ ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε απόλυτα στο ματς, αλλά στο 26’ με την πρώτη του ευκαιρία στο ματς ισοφάρισε. Ο Έρλινγκμαρκ έκανε δυνατό σουτ, ο Ντραγκόφσκι έδιωξε και ο Ανγκιέλσκι από κοντά τσίμπηκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ του σκόραρε, αλλά μέτρησε μετά από εξέταση του VAR.

Ο Ατρόμητος πήρε ψυχολογία από το γκολ και στο 30’ είχε ευκαιρία με σουτ του Έντερ ενώ δύο λεπτά μετά, από μεγάλο λάθος του Ακαϊντίν ο Γιουμπιτάνα βρέθηκε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι ο οποίος τον νίκησε με σπουδαία επέμβαση.

Το ματς άνοιξε και στην κόντρα ο Αϊτόρ βρήκε τον Μαντσίνι που από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Και στο 42’ ήρθε η ανατροπή για τους Περιστεριώτες με τρομερή αντεπίθεση μετά από κόρνερ του Παναθηναϊκού. Ο Ρομπάιγ έκανε μέτρα με την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Γιουμπιτάνα που πλάσαρε στην έξοδο τον Ντραγκόφσκι για το 1-2.

Μεγάλες ευκαιρίες μετά το 60′

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έκλεισε μεν τον Ατρόμητο στα καρέ του, αλλά άργησε να ανησυχήσει τον Τσιντώτα αφού κάποιες τελικές με Βιλένα και Ακαϊντίν δεν απείλησαν. Ένα διαγώνιο σουτ του Αϊτόρ στο 61′ ήταν ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο μέρος και στη συνέχεια οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες αφού στο 67′ ο Βαλένθια τελείωσε τραγικά μία φάση απέναντι από τον Ντραγκόφσκι.

Από σέντρα του Μλαντένοβιτς στο 69′ ο Τζούρισιτς ολομόναχος πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα χέρια του Τσιντώτα ενώ σε παρόμοια φάση, από σέντρα του Αϊτόρ ο Μπερνάρ δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά. Από υπέροχη κάθετη του Ιωαννίδη στο 75′ ο Μπερνάρ νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Τσιντώτα ενώ στη συνέχεια είχαν δύο καλές στιγμές οι Μλαντένοβιτς και Αϊτόρ.

Ούτε με πέναλτι

Και φτάσαμε στο 85′ όπου ο Ιωαννίδης βρέθηκε στο έδαφος μετά από μία αψιμαχία με τον Ασεβέδο. Ο Διαμαντόπουλος κλήθηκε να δει τη φάση από τον VAR και έδωσε πέναλτι. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Τσιντώτα να αποκρούει το αλά Πανένκα χτύπημα του Ελληνα φορ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και τον Ιωαννίδη να σημαδεύει το κάθετο στην επαναφορά. Ο Παναθηναϊκός έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να δεχτεί τρίτο γκολ, αλλά ο Βέργος με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντραγκόφσκι.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Αράο (71’ Πέρεθ), Βιλένα (61’ Μπερνάρ), Μπακασέτας (71’ Ιωαννίδης), Μαντσίνι (87’ Ζέκα), Τζούριτσιτς, Αϊτόρ.

Ατρόμητος: Τσιντώντας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65’ Ντε Μποκ), Αθανασίου, Γκονζάλες, Ερλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (65’ Κούεν), Ρομπάιγ (76’ Πομόνης), Αντζιέλσκι 90+4’ Βέργος), Βρακάς (65’ Βαλένσια).

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024