Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξέλιξη Ζωής: Ένα Gala Dinner αφιερωμένο στους ανθρώπους που στηρίζουν το σπουδαίο όραμα του οργανισμού

Εξέλιξη Ζωής: Ένα Gala Dinner αφιερωμένο στους ανθρώπους που στηρίζουν το σπουδαίο όραμα του οργανισμού

Η «Εξέλιξη Ζωής» διοργάνωσε ένα Gala Dinner αφιερωμένο στην έλευση του 2024 αλλά και σε όσους υποστηρίζουν το πολύτιμο εργο του φορέα.

Η Εξέλιξη Ζωής υποδέχτηκε την νέα χρονιά με ένα μοναδικό Black Tie Gala Dinner υψηλής γαστρονομίας και μουσικής και εκλεκτές παρουσίες στο ξεχωριστό εστιατόριο DELTA, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Δήμητρα Καλαντώνη, καθώς και ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Εξέλιξης Ζωής καλωσόρισαν τους ανθρώπους που στηρίζουν διαχρονικά την οργάνωση, αλλά και τους νέους υποστηρικτές που επιθυμούν να γίνουν αρωγοί στο έργο της.

Όραμα του φορέα είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο, με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωσή τους

Η κα. Καλαντώνη άνοιξε τη βραδιά, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ενημερώνοντας για το έργο καθώς και την πορεία της Εξέλιξης Ζωής, του μοναδικού μη κερδοσκοπικού φορέα στην Ελλάδα που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και αυτονόμηση εφήβων και νεαρών ενηλίκων, οι οποίοι προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης.

Συνέπεια και αφοσίωση

Ο οργανισμός διανύει το 5ο έτος λειτουργίας του, έχοντας προσφέρει υποστήριξη σε 160 νεαρούς ενήλικες και εφήβους, ενώ σήμερα υποστηρίζει ενεργά 27 νεαρούς ενήλικες άνω των 18, καθώς και 82 παιδιά κάτω των 18 ετών.

Στη διάρκεια αυτής πενταετίας έχουν πραγματοποιηθεί 16.242 ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων και 1.996 ώρες συνεδριών με την ψυχοκοινωνική ομάδα του Φορέα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση που πραγματοποίησε ο οργανισμός το 2021 – σε 108 δομές πληθυσμού τυπικής ανάπτυξης και 81 δομές πληθυσμού ΑΜΕΑ στην χώρα μας- υπάρχει λίστα αναμονής μεγάλου αριθμού δομών και παιδιών.

Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες πολυεπίπεδης παρέμβασης, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, συμβουλευτική σταδιοδρομίας, ψυχολογική υποστήριξη, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διευκολύνει τη συμπερίληψη των νεαρών ωφελούμενων στην κοινωνία, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή

Όπως επίσης ανακοίνωσε, η Πρόεδρος: «Από τον Δεκέμβριο του 2023 έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή του φορέα στο Ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και έλαβε Ειδική Πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Ν.Π.Ι.Δ., βάσει του ν. 4455/2017. Με αφορμή την προαναφερόμενη πιστοποίηση, η Εξέλιξη Ζωής είναι πλέον σε θέση να αιτείται στήριξη από κρατικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

Η βραδιά ντύθηκε μουσικά από τις εξαιρετικές ερμηνείες στο πιάνο του Ιάσωνα Ξεξάκη και του Μαρίνου, ωφελούμενου της Εξέλιξης Ζώης. Τη βραδιά πλαισίωσε και ο νεότερος πιανίστας που έπαιξε ποτέ στο Ηρώδειο και νεότερος Έλληνας σολίστ που εμφανίστηκε στο φημισμένο Carnegie Albert Hall της Νέας Υόρκης και το Royal Albert Hall του Λονδίνου, Στέλιος Κερασίδης, τιμώντας τον Οργανισμό με την παρουσία του. Το δείπνο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Θοδωρή Μαραντίνη, μέλος του συγκροτήματος Onirama, που τραγούδησε μαζί με την ωφελούμενη Φιλιώ και έκλεισαν μαζί μαγικά τη βραδιά συγκινώντας τους καλεσμένους.

Ακόμη, ευχαριστούμε τις εταιρείες που προσέφεραν δώρα προς δημοπρασία στα πλαίσια της βραδιάς για την ενίσχυση του έργου της Εξέλιξης Ζωής: Ionian Ray Yachting, Calilo Luxury Hotel, Dr. Saroglou Peggy, Mr.Wood

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ δεσμεύεται να συνεχίσει δυναμικά, με συνέπεια και αφοσίωση τη διεύρυνση του έργου με στόχο ένα πιο δίκαιο και πολλά υποσχόμενο μέλλον για τους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες που προέρχονται από Δομές Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Αρωγός στη δράση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ήταν από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ιδρυτική δωρεά του.

Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες πολυεπίπεδης παρέμβασης, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, συμβουλευτική σταδιοδρομίας, ψυχολογική υποστήριξη, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διευκολύνει τη συμπερίληψη των νεαρών ωφελούμενων στην κοινωνία, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή.

Όραμα του φορέα είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο, με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωσή τους.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024