Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Opel Frontera: Νέα ζωή

Opel Frontera: Νέα ζωή

Ένα από τα πρώτα μικρά crossover της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας ετοιμάζεται να αποκτήσει δεύτερη ευκαιρία, διανθίζοντας με τις πολλαπλές επιλογές του την δημοφιλή κατηγορία

H γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να αναβιώσει ένα όνομα από το παρελθόν της το οποίο, θα αποκτήσει νέα ζωή με την μορφη ενός compact SUV το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις θα εστιάσει στην ευελιξία αλλά και στην προσιτότητα.

Για εκείνους που ανήκουν στην GenZ, αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχέτυπο Frontera πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όντας μάλιστα ένα από τα πρώτα crossover τότε που το είδος δεν αποτελούσε το γενικό κανόνα αλλά την εξαίρεση, κάτι που ίσως εξηγεί την απόφαση της Opel για την επιλογή του ονόματος.

Αυτό που ανακοινώνει η Opel είναι ότι πέρα από τις αρετές χρηστικότητας και προσιτότητας το νέο Frontera θα εστιάσει επίσης σε έναν έντονα περιπετειώδη χαρακτήρα, υιοθετώντας μια πιο τετραγωνισμένη και στιβαρή σχεδιαστική γραμμή και αντίστοιχες λεπτομέρειες που θα το διαχωρίζουν από το πιο lifestyle και μικρότερο Mokka.

Επί της ουσίας το Frontera θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η διάδοχη κατάσταση του Crossland, εστιάζοντας περισσότερο στην χρηστικότητα και στην ευελιξία προσφέροντας περισσότερους χώρους αλλά και επιλογές.

Ανάμεσα σε αυτές θα συγκαταλέγεται δεδομένα και η αμιγής ηλεκτροκίνηση με αφετηρία την πλατφόρμα eCMP κάτι που με δεδομένη και την σύντομη πρεμιέρα του μοντέλου αναμένεται να έχει τεχνολογικά χαρακτηριστικά ανάλογα των νεότερων μοντέλων του ομίλου Stellantis, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μπαταρίες 50 και 54 kWh και ηλεκτρικών μοτέρ 136 ή 156 ίππων.

Η ηλεκτροκίνηση δεν θα αποτελεί την μοναδική επιλογή καθώς το Frontera θα είναι διαθέσιμο επίσης σε συμβατική έκδοση η οποία θα αξιοποιεί τον τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων με ισχύ 100 καθώς και ήπιες υβριδικές εκδόσεις με παράλληλο κύκλωμα 48 Volt που θα προσφέρουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου αλλά και περισσότερη ισχύ έως 130 ίππους.

Με δεδομένες τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ομίλου Stellantis για μοντέλα με αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο σε δεύτερο χρόνο να υπάρξουν και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και τετρακίνηση οι οποίες θα τεθούν επικεφαλής της γκάμας, ενδεχομένως υιοθετώντας τα διακριτικά GSe. Αυτό ωστόσο μένει να αποδειχτεί αν θα αποτελέσει πραγματικότητα και για την Opel.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024