Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Opel Vivaro: Επαγγελματικός εκσυγχρονισμός

Opel Vivaro: Επαγγελματικός εκσυγχρονισμός

Το Vivaro εναρμονίζεται αισθητικά με την υπόλοιπη γκάμα της Opel, αποκτά πρόσβαση σε περισσότερο ψηφιακό εξοπλισμό αλλά και περισσότερη αυτονομία για την ηλεκτρική του έκδοση

Hγερμανική φίρμα αποκαλύπτει την ανανεωμένη εκδοχή του μεσαίου επαγγελματικού της van το οποίο επωφελείται από μια σειρά εκτεταμένων βελτιώσεων σε κάθε πτυχή του.

Αρχικά η ανανέωση αφορά τόσο την έκδοση με θερμικούς κινητήρες όσο και το Vivaro Electric με αμφότερα να εφοδιάζονται πλέον με την γνωστή από τα νέας γενιάς «πολιτικά» μοντέλα της Opel, γρίλια Vizor η οποία συνδυάζεται με νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED που αναμφισβήτητα δίνουν μια νέα όσο και απολύτως σύγχρονη όψη και στις δύο περιπτώσεις.

Υπό το ίδιο ακριβώς σκεπτικό εκσυγχρονισμού τα ανανεωμένα Vivaro επωφελούνται στο εσωτερικό τους από ένα νέο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 10,0 ιντσών ο οποίος συνδυάζεται με οθόνη αντίστοιχου μεγέθους για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που με τη σειρά του ενσωματώνει λογισμικά Apple CarPlay και Android Auto.

Οι οθόνες και οι ψηφιακές λειτουργίες βασίζονται στην πλατφόρμα και τον επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε επαγγελματικό όχημα της Opel, εξασφαλίζοντας εκτός από τα καλύτερα γραφικά και μεγαλύτερη ταχύτητα και απόκριση στην λειτουργία.  Επιπλέον, ο ανασχεδιασμός του ταμπλό που επέφεραν οι ψηφιακές προσθήκες έχει εξασφαλίσει ακόμα περισσότερους και κυρίως μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης περιμετρικά των οθονών όσο και στην κεντρική κονσόλα.

Το Vivaro θα είναι διαθέσιμο με δύο αποδοτικούς κινητήρες diesel ισχύος 120 ή 177 ίππων ενώ το Vivaro Electric με τον συνδυασμό του ηλεκτρικού μοτέρ των 136 ίππων και μιας μπαταρίας 75 KWh η οποία χάρη σε μια σειρά βελτιώσεων προσφέρει πλέον μεγαλύτερη αυτονομία η οποία ανέρχεται σε 350 χλμ. Η ηλεκτρική έκδοση επωφελείται επίσης από paddles στο τιμόνι μέσω των οποίων ο οποίος μπορεί να ρυθμίσει άμεσα και όπως επιθυμεί την λειτουργία του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Όπως ίσχυε και κατά το παρελθόν η ισχύς φόρτισης της μπαταρίας ανέρχεται σε 100 kW με την συνδρομή ταχυφορτιστή DC.

Tα Vivaro και Vivaro Electric θα είναι ως συνήθως διαθέσιμα σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος –κλειστό van, επιβατικό πενταθέσιο αλλά chassis cab- σε δύο μήκη, 4,98 κα 5,33 μέτρων προσφέροντας δυνατότητες φόρτωσης έως 6,6 κ.μ. ωφέλιμου όγκου ή τη δυνατότητα μεταφοράς βάρους έως 1,4 τόνων.

Τα van θα είναι διαθέσιμα σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Prime και Pro με το δεύτερο να διαθέτει στο εξοπλιστικό παλμαρέ του ως standard το σύστημα Dynamic Surround Vision το οποίο έγκειται στην παρουσία δύο καμερών και ψηφιακού κεντρικού καθρέπτη που εξασφαλίζουν μια πλήρη εικόνα στο πίσω μέρος και στα τυφλά σημεία του van, στοιχείο ιδιαίτερα χρήσιμο με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της γεωμετρίας της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024