Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Περισσότεροι από 300 Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν από την έναρξη του πολέμου

Ουκρανία: Περισσότεροι από 300 Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν από την έναρξη του πολέμου

Μπερδεμένοι οι Γάλλοι ακροδεξιοί καθώς κάποιοι από αυτούς έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ουκρανικού στρατού (αρχικά με το τάγμα Αζόφ) και άλλοι στις τάξεις του Ρωσικού στρατού.

Από την έναρξη του πολέμου την Ουκρανία, πάνω από 300 Γάλλοι μισθοφόροι έχουν φτάσει στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ενημερωμένη πηγή στο Sputnik.

«Ορισμένοι από αυτούς υπηρέτησαν στο 2ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών της Λεγεώνας των Ξένων της 11ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων (στην πόλη Calvi στο νησί της Κορσικής)», ανέφερε.

Oι ξένοι μισθοφόροι είναι μέρος της Διεθνούς Λεγεώνας Άμυνας της Ουκρανίας (ILOU)

«Κατά τη διάρκεια των μαχών, περίπου 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ έως και 170 άνθρωποι εγκατέλειψαν το ουκρανικό έδαφος. Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, υπήρχαν 50 μαχητές από τη Γαλλία στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας», πρόσθεσε η πηγή.

Μια από τις λίστες των Γάλλων μισθοφόρων που έχασαν την ζωή τους πολεμώντας υπέρ της Ουκρανίας. Αντίστοιχα υπάρχουν νεκροί Γάλλοι ακροδεξιοί και μισθοφόροι που πολεμούν υπέρ της Ρωσίας.

Δεκάδες Γάλλοι μισθοφόροι χτυπήθηκαν στο Χάρκοβο

Η πηγή ανέφερε ότι «οι ξένοι μισθοφόροι είναι μέρος της Διεθνούς Λεγεώνας Άμυνας της Ουκρανίας (ILOU)». Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ένα χτύπημα σε κτίριο στο Χάρκοβο την προηγούμενη νύχτα σκότωσε 60 μισθοφόρους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γαλλικής καταγωγής.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γάλλο πρεσβευτή Πιερ Λεβί για να του πει ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι η μόνη υπεύθυνη για τον θάνατο των συμπατριωτών της, επειδή ανέχθηκε τη στρατολόγηση μαχητών στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνού υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εμποδίσει τους Γάλλους να πολεμήσουν στην Ουκρανία, επειδή δεν αποτελούσαν μέρος των εθνικών ενόπλων δυνάμεων. Κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι υπερεκτιμά τον ρόλο των Γάλλων πολιτών στη σύγκρουση.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024