Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gmail: Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία

Gmail: Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία

Διαρκή προβληματισμό προκαλεί το γεμάτο mailbox και «πονοκέφαλο» για τους χρήστες η εκκαθάρισή του. Το Gmail έρχεται πλέον να προσφέρει λύση και στην mobile έκδοσή του.

Τέρμα στον «εφιάλτη» των ανεπιθύμητων newsletters βάζει το Gmail και στην mobile έκδοσή του. Το πρόβλημα, ειδικά σε λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιούνται τακτικά, ήταν έντονο εξαιτίας των άπειρων newsletters με νέα και προσφορές.

Τα emails αυτά εκτός από τον αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνουν μας δημιουργούσαν μια έξτρα υποχρέωση να κάνουμε εκκαθάριση.

Από τη web έκδοση στη mobile

Το Gmail έχει δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι εδώ και αρκετό καιρό στην web έκδοσή του δίνοντας την επιλογή στους χρήστες να κάνουν απεγγραφή (unsubscribe) από το πλήκτρο στην κορυφή, απαλλάσοντας τους από την λίστα αποστολής των εταιρειών.

Η δυνατότητα, που λύνει τα χέρια των χρηστών σταθερών υπολογιστών, δίνεται πλέον και στους χρήστες της mobile έκδοσης.

Πως λειτουργεί

Αρκεί να πατήσεις στις τρεις τελείες πάνω αριστερά. Στην οθόνη του κινητού θα μας δοθεί η επιλογή να κάνουμε unsubscribe από την λίστα του newsletter της εταιρείας που επιθυμούμε.  Αφού πραγματοποιήσουμε το πρώτο βήμα θα ακολουθήσει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης πριν την διαγραφή του. Στο ίδιο μενού θα βρούμε και την επιλογή να μαρκάρουμε το email σαν spam ή σαν phishing.

Η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλα τα κινητά παρά μόνο στα Pixel, δεν αργεί όμως να μοιραστεί και σε άλλες συσκευές

Σε περίπτωση λοιπόν που δεχόμαστε μηνύματα από μια υπηρεσία στην οποία δεν έχουμε εγγραφεί ποτέ έχουμε την επιλογή να πούμε στο Gmail πως αυτά τα μηνύματα είναι spam και να τα μεταφέρει στον ανάλογο φάκελο και κατόπιν θα διαγραφούν αυτόματα σε 30 ημέρες. Αν δηλώσουμε πως είναι phishing τότε προχωράει στις απαραίτητες διαδικασίες για να μπλοκάρει αυτά τα μηνύματα αφού πρώτα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλους και έχει να κάνει με την έκδοση της εφαρμογής που έχει ο καθένας στο κινητό του. Η έκδοση που έχει μπει αυτή η λειτουργία είναι η 2023.11.26 και μέχρι στιγμής εμφανίζεται μόνο σε Pixel τηλέφωνα.

Σύντομα όμως το Gmail Unsubscribe θα μοιραστεί σε όλους τους χρήστες του Gmail ως ένα επιπλέον εργαλείο που θα λύσει αρκετά προβλήματα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024