Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προτζέκτορες: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και πού θα τους βρεις στην καλύτερη έκπτωση

Προτζέκτορες: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και πού θα τους βρεις στην καλύτερη έκπτωση

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν

Ψάχνετε για έναν προτζέκτορα κυρίως για την παρακολούθηση ταινιών ή αθλητικών αγώνων, την αναπαραγωγή παιχνιδιών ή την προβολή επαγγελματικών παρουσιάσεων; Πολλοί από τους προτζέκτορες με τη χαμηλότερη τιμή είναι καταλληλότεροι για επαγγελματικές χρήσεις, όπως παρουσιάσεις PowerPoint ή παρουσιάσεις σε πίνακα.

Μπορεί να προσφέρουν αξιοπρεπή φωτεινότητα και ποικιλία επιλογών για τη σύνδεση με έναν υπολογιστή, αλλά η ανάλυση τους μπορεί να μην είναι full HD (1920×1080 pixels) ή να μην είναι στο σωστό σχήμα (16:9) για την παρακολούθηση ταινιών.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι προτζέκτορες που έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση έχουν συχνά πολύ υπερβολικά χρώματα που προορίζονται για να ξεχωρίζουν σε μια έντονα φωτισμένη αίθουσα συσκέψεων, αλλά δεν φαίνονται φυσικά με ταινίες σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, και δεν διαθέτουν τις ρυθμίσεις βίντεο για να κάνουν την εικόνα πιο ακριβή.

Για την προβολή ταινιών στο σπίτι, θα πρέπει να προμηθευτείτε τουλάχιστον έναν προβολέα πλήρους HD που να μπορεί να αναπαράγει όλο ή το μεγαλύτερο μέρος της χρωματικής γκάμας Rec 709 που χρησιμοποιείται για τις κυκλοφορίες HDTV και οικιακού βίντεο. Ιδανικά, περιλαμβάνει μια λειτουργία εικόνας που ονομάζεται Cinema, Movie ή Filmmaker και πλησιάζει τα πρότυπα αναφοράς, καθώς και τα στοιχεία χειρισμού που χρειάζεστε για τη λεπτομερή ρύθμιση της εικόνας για την καλύτερη δυνατή απόδοση. Εάν έχετε επενδύσει σε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray 4K ή σε άλλη πηγή 4K, να είστε προετοιμασμένοι να πληρώσετε περισσότερα για έναν προβολέα με ανάλυση 4K.

Για σπορ και παιχνίδια, ιδανικά θα πρέπει να προσανατολιστείτε στην αγορά ενός μοντέλου full-HD ή 4K που είναι αρκετά φωτεινό για να το παρακολουθείτε και έχει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο θόλωμα κίνησης σε εικόνες που κινούνται γρήγορα. Οι gamers θα πρέπει να αναζητούν έναν προτζέκτορα που προσφέρει πολύ χαμηλή υστέρηση εισόδου, πράγμα που σημαίνει λιγότερο χρόνο μεταξύ της στιγμής που συμβαίνει κάτι στο παιχνίδι και της στιγμής που το βλέπετε στην οθόνη σας.

Αν σας ενδιαφέρει λιγότερο η ποιότητα της εικόνας και θέλετε απλώς μια απλή επιλογή για να παρακολουθείτε περιστασιακά βίντεο από το YouTube ή τηλεοπτικές εκπομπές, ένας φορητός μίνι προτζέκτορας μπορεί να χρησιμεύσει ως αντικαταστάτης μιας τηλεόρασης μέτριου μεγέθους.

Τέτοιοι προτζέκτορες διαθέτουν συχνά χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε σε έναν παραδοσιακό προτζέκτορα – όπως ενσωματωμένες εφαρμογές ροής, Wi-Fi και Bluetooth – αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν τη φωτεινότητα, την αντίθεση ή την ακρίβεια χρώματος που έχουν οι μεγαλύτεροι προβολείς. Επιπλέον, είναι μικροί και μερικές φορές λειτουργούν με μπαταρία, ώστε να μπορείτε να τους μετακινείτε ή να τους παίρνετε μαζί σας στο σπίτι ενός φίλου.

Σε τι είδους χώρο θα χρησιμοποιήσετε τον βιντεοπροβολέα;

Αυτή η ερώτηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους λάτρεις του κινηματογράφου, επειδή επηρεάζει το ποσό που πρέπει να δαπανήσετε για έναν βιντεοπροβολέα. Έχετε ένα ειδικό δωμάτιο κινηματογράφου στο οποίο μπορείτε να αποκλείσετε πλήρως το εξωτερικό φως ή παρακολουθείτε ταινίες μόνο τη νύχτα με σβηστά φώτα; Θέλετε να έχετε μια πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία μεγάλης οθόνης και να βλέπετε όλες τις λεπτές λεπτομέρειες στο αγαπημένο σας σκοτεινό, θρίλερ; Αν ναι, ίσως αξίζει να πληρώσετε περισσότερα για να αποκτήσετε έναν προβολέα οικιακού κινηματογράφου ανώτερης κατηγορίας που μπορεί να αποδώσει εικόνα με πραγματικά βαθιά, σκοτεινά επίπεδα μαύρου και ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αντίθεσης που έχει ως αποτέλεσμα μια πιο πλούσια, πιο ελκυστική εικόνα. Αυτοί οι προβολείς χρησιμοποιούν συχνά συστήματα φακών υψηλότερης ποιότητας που επιτρέπουν καλύτερη αντίθεση και πιο ευκρινείς εικόνες, αλλά είναι επίσης μεγαλύτεροι και βαρύτεροι – οπότε πιθανότατα θα θέλετε να τους τοποθετήσετε μόνιμα σε μια βάση προβολέα που είναι προσαρτημένη στον τοίχο ή στην οροφή, σε αντίθεση με την τοποθέτησή τους σε ένα τραπέζι ή ράφι.

Πόσο μεγάλη οθόνη θέλετε;

Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της οθόνης, τόσο περισσότερη φωτεινή ισχύ χρειάζεται ο προτζέκτορας σας για να παράγει μια καλή εικόνα. Η δυνατότητα φωτεινότητας ενός προτζέκτορα αναγράφεται συνήθως σε ANSI lumens.

Συνιστούμε τουλάχιστον 1.000 ANSI lumens για μια οθόνη 100 ιντσών, πράγμα που σημαίνει ότι για να είστε ασφαλείς θα πρέπει να αναζητήσετε έναν προτζέκτορα με απόδοση φωτός περίπου 2.000 lumens. Εάν μιλάμε για έναν ειδικό βιντεοπροβολέα για αίθουσα κινηματογράφου, μπορείτε να ξεφύγετε με έναν ελαφρώς χαμηλότερο αριθμό, επειδή πιθανότατα θα διατηρείτε το δωμάτιο εντελώς σκοτεινό.

Ολους τους προτζέκτορες θα τους βρείτε μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Θα τους βρείτε σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, ενώ θα τον παραλάβετε στην πόρτα σας στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024