Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεοδοσία Τσάτσου: «Η Ελλάδα καλλιτεχνικά με έχει απογοητεύσει»

Θεοδοσία Τσάτσου: «Η Ελλάδα καλλιτεχνικά με έχει απογοητεύσει»

Συναντήσαμε την ταλαντούχα καλλιτέχνη στις πρόβες λίγο πριν την πρεμιέρα.

Η εξαιρετική Θεοδοσία Τσάτσου, από τις πιο ανήσυχες και χαρακτηριστικές φωνές μας, επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις στις 3 και 10 Φεβρουαρίου στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα. Μαζί με μια εξαιρετική μπάντα που την πλαισιώνει, μας μεταφέρει στο πλούσιο μουσικό και συναισθηματικό της σύμπαν, μέσα από νέες συνθέσεις, διασκευές και τραγούδια που έχουν σημαδεύσει την πορεία της και έχουν αφήσει ανεξίτηλο το ηχόχρωμά της μέσα στα αυτιά μας.

Η ανατρεπτική Θεοδοσία τραγουδά πότε με ήχους soul, άλλοτε με ήχους blues ή funk αλλά σχεδόν πάντα με ήχο rock.

Από τους Μπλε μέχρι σήμερα

Με καταγωγή από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας η Θεοδοσία Τσάτσου σπούδασε μουσική, χορό και θέατρο κι έγινε πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό από την ιδιαιτερότητα της φωνής της στο συγκρότημα «Μπλε», με τους οποίους έκανε τεράστια επιτυχία. «Φοβάμαι», «Νιώθω Ενοχές», «Εσύ δε ζεις πουθενά».

Αποχώρησε το 1999 για να αναζητήσει την προσωπική της διέξοδο και να συνθέσει η ίδια μουσική και στίχο στην επόμενη δισκογραφική της δουλειά «Ύποπτος Κόσμος». Συμμετείχε σε συνεργασίες από ποικίλους χώρους της μουσικής, όπως αυτή με τους Πυξ-Λαξ στην επιτυχία «Μόνο για κείνη μη μου λες». Μας χάρισε επιτυχίες με τον επόμενό της δίσκο «Κόκκινο» με το μαγευτικό «στη Θάλασσα» και το νοσταλγικό «Πού να ‘σαι τώρα».

Στη Μουσική σκηνή Σφίγγα 3 και 10 Φεβρουαρίου

Μοιάζει να απολαμβάνετε περισσότερο τις σιωπές και τις αποχές σας παρά την δημόσια παρουσία σας με εμφανίσεις. Είναι έτσι;

«Απολαμβάνω τις εμφανίσεις μου και είμαι ευγνώμων για τα όσα μου χαρίζουν. Κατά τον ίδιο τρόπο απολαμβάνω την σιωπή και την αποχή καθώς έχουν κάτι μοναδικό να μου προσφέρουν. Στην ψυχή μου και στην τέχνη μου. Να εξαφανίζομαι για να μου αποκαλύπτομαι ξανά και ξανά».

Η Ελλάδα καλλιτεχνικά με έχει απογοητεύσει, δεν στηρίζει τους καλλιτέχνες

Αυτές είναι οι πρώτες πρώτες εμφανίσεις στη νέα χρονιά. Ποια είναι τα σχέδια σας για φέτος και ποια τα new year’s resolutions που έχετε βάλει στόχο;

«Τα σχέδια μου και οι στόχοι μου είναι σταθεροί. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να τους εκπληρώσω. Η μουσική και η δημιουργικότητα με ωθούν και με κρατάνε σε μια πορεία σταθερή και με εμπνέουν για να βαδίζω με πίστη και ενθουσιασμό προς το επιθυμητό μου. Ως προς το New Year’s Resolution, έβαλα σκοπό να τολμήσω περισσότερο..»

Μαζί με μια εξαιρετική μπάντα που την πλαισιώνει, μας μεταφέρει στο πλούσιο μουσικό και συναισθηματικό της σύμπαν, μέσα από νέες συνθέσεις, διασκευές και τραγούδια

Τραγουδήσατε σπαρακτικά το «Φοβάμαι». Ποιοι είναι οι φόβοι σας σήμερα; Είναι διαφορετικοί από παλιά;

«Οι φόβοι είναι σε έξαρση γύρω μας. Έχουν παρεκτραπεί. Φοβάμαι λιγότερο από ότι φοβόμουν γιατί και ο φόβος είναι κι αυτός μια κακιά συνήθεια του νου μας και του τρόπου που σκεφτόμαστε. Το περιβάλλον μας έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να φοβόμαστε για τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα. Προτιμώ να μην σχολιάσω το τι φοβάμαι. Προτιμώ να τα υπερβώ».

Οι περισσότεροι Έλληνες καλλιτέχνες ονειρεύονται έξοδο στο εξωτερικό και στις διεθνείς αγορές. Εσείς κάνατε την αντίστροφη κίνηση, ήρθατε από την Αυστραλία στην Ελλάδα. Τι σας λείπει από εκεί και τι λείπει από εδώ που το είχατε εκεί;

«Την αγαπώ πολύ την Ελλάδα.  Εδώ ένοιωσα τον καλλιτέχνη μέσα μου να θέλει να απελευθερωθεί.  Το μπλε χρώμα της με έκανε και εμένα Μπλε.  Καλλιτεχνικά όμως με έχει απογοητεύσει. Δεν στηρίζει τους καλλιτέχνες της. Σε κανένα επίπεδο.

Η Αυστραλία  προσφέρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες και επειδή είναι μια οργανωμένη χώρα και ανοιχτή σε καινούργιες αντιλήψεις, αν έχεις ταλέντο και αποδείξεις τον εαυτό σου τότε θα σε στηρίζει.  Εδώ είναι πιο προσωπικά τα πράγματα.

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη επαγγελματισμού και έτσι το κάνουν σχεδόν αδύνατον για τους καλλιτέχνες μας να ευδοκιμήσουν και να παράγουν έργο.»

Μαζί της οι μουσικοί Στέφανος Γεωργιτσόπουλος (κιθάρα), Στέλιος Πασχαλίδης (τύμπανα), Μιλτιάδης Κεχαγιάς (μπάσο), Αντώνης Χατζηκωνσταντής (πλήκτρα).

Πληροφορίες

Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024