Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Κινητοποίηση εργαζομένων υπέρ 58 συναδέλφων τους στην καθαριότητα

Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Κινητοποίηση εργαζομένων υπέρ 58 συναδέλφων τους στην καθαριότητα

Ζητούν να μην απολυθούν ώστε να αναλάβει εργολαβικό συνεργείο - Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να μονιμοποιηθούν, διαμηνύουν

Σε κινητοποίηση στο προαύλιο του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» προχωρούν οι εργαζόμενοι, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας να μην προχωρήσουν οι απολύσεις των 58 συναδέλφων τους στην καθαριότητα και να μην αντικατασταθούν από εργολαβικό συνεργείο.

Όπως λένε, οι συνάδελφοί τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να μονιμοποιηθούν.

«Είναι μια ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά των συναδέλφων, στο δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια» αναφέρει το σωματείο

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Την Τρίτη 18/01/24, την ώρα που ο Σύλλογος Εργαζομένων πραγματοποιούσε Γενική Συνέλευση με βασικό θέμα τις απολύσεις, η Διοίκηση του νοσοκομείου ανάρτησε στην Διαύγεια την δέσμευση του ποσού από τον Προϋπολογισμό για τον εργολάβο με εναρκτήρια ημερομηνία την 9η Φεβρουαρίου. Χωρίς να υπάρχει ξανά καμία επίσημη ενημέρωση προς τους συναδέλφους, που απολύονται αλλά κανείς δεν υπολογίζει την αγωνία τους, η Διοίκηση του νοσοκομείου διαρρέει πως ‘ο εργολάβος αναλαμβάνει τον Άγιο Σάββα από 9/2’.

»Τόσο υπολογίζουν τις ζωές και την εργασία των συναδέλφων που για πάρα πολλά χρόνια εργάζονται στο νοσοκομείο, το κράτησαν όρθιο στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και πετάνε την πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει για τις ιδιαιτερότητες στην καθαριότητα του μεγαλύτερου Ογκολογικού Νοσοκομείου. Είναι μια ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά των συναδέλφων, στο δικαίωμα στην δουλειά, την αξιοπρέπεια.

»Ήδη η εμπειρία μας από την συνύπαρξη με ολιγομελές συνεργείο του εργολάβου επιβεβαιώνει και τις προηγούμενες εμπειρίες μας: εργαζόμενοι χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία σε χώρους νοσοκομείων, χωρίς εκπαίδευση και ενημέρωση για τους κινδύνους των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, προσωπικό που αλλάζει σχεδόν κάθε μήνα πριν μάθει τους χώρους, χωρίς να καλύπτονται άμεσα οι βάρδιες, με τρομοκρατία, απολύσεις και με περικοπές σε μεροκάματα χωρίς αφορμή και με ‘φτηνές δικαιολογίες’. Εργασιακός μεσαίωνας σε όλο του το μεγαλείο».

Στο πλευρό τους και οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο

Στο πλευρό των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», δηλώνει ότι βρίσκεται το σωματείο εργαζομένων στο Γ.Ν.Ε. Θριάσιο.

«Όχι στην επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών στα νοσοκομεία. Να μην απολυθούν οι 58 καθαριστές/καθαρίστριες στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024