Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ ή... Παρί Σεν Ζερμέν - Η μεγάλη απόφαση του Εμπαπέ και τα «θέλω» της μητέρας του

Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ ή… Παρί Σεν Ζερμέν – Η μεγάλη απόφαση του Εμπαπέ και τα «θέλω» της μητέρας του

Το κρίσιμο καλοκαίρι για τον Κιλιάν Εμπαπέ πλησιάζει και έχει μπροστά του ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» - Οι δύο πιθανοί προορισμοί, το σενάριο παραμονής στην Παρί και ο ρόλος της μητέρας του...

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια μαζί με τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο, έχει κατακτήσει ήδη τα πάντα σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο πλην του Champions League και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να σαρώνει και τις «Χρυσές Μπάλες».

Ο Γάλλος σούπερ σταρ είναι το νούμερο ένα αντικείμενο συζήτησης εδώ και πολλούς μήνες στο ποδόσφαιρο, αφού από το περασμένο καλοκαίρι έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Παρί Σεν Ζερμέν και να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2024, όταν και ολοκληρώνεται η συνεργασία του.

Ο Εμπαπέ που πραγματοποίησε ακόμη μία μαγική σεζόν, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, αλλά και με πληροφορίες από το περιβάλλον του έχει περιορίσει τις επιλογές του για το μέλλον του σε μόλις τρεις. Είτε να μείνει στην Παρί, όπως επέλεξε να κάνει πριν από δύο χρόνια, όταν η προηγούμενη συμφωνία του έφτανε στο τέλος της, είτε να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης ή να μετακομίσει στη Λίβερπουλ.

Τα οικονομικά δεδομένα

Πολλές συζητήσεις γύρω από την απόφαση του Εμπαπέ επικεντρώθηκαν στα οικονομικά, αφού καλώς ή κακώς η εποχή του επιτάσσει, ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η Παρί φαίνεται φυσιολογικό να του προσφέρει το μεγαλύτερο πακέτο αποδοχών σε μια προσπάθεια να τον πείσει να παραμείνει. Η Ρεάλ προφανώς δεν μπορεί και δεν θα καταβάλει τα χρήματα που συνήθιζε να δίνει, αλλά θα δώσει ένα ευκαταφρόνητο ποσό για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ παραδοσιακά δεν μοιράζει μεγάλα συμβόλαια σε νέες μεταγραφές. Εάν τα χρήματα είναι ο καθοριστικός παράγοντας λοιπόν, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μείνει στο Παρίσι και θα ανανεώσει με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που λήγει.

Ωστόσο, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ξεκαθάρισε πριν από δύο χρόνια ότι οι προθέσεις του ήταν καθαρά αθλητικές και όχι οικονομικές, αφού λεφτά έχει μαζέψει και θα παίρνει πολλά κατά τη διάρκεια της καριέρα τους: «Μιλούσαμε για μήνες για το αθλητικό έργο, ώρες για δικαιώματα εικόνας και λεπτά για χρήματα. Διήρκεσε πέντε λεπτά, ήταν πολύ γρήγορο», είπε.

Η παραμονή στην Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει κατακτήσει τα πάντα με την Παρί εκτός από το Champions League, όπου έφτασε στον τελικό μία φορά αλλά ηττήθηκε από την Μπάγερν. Παράλληλα, έχει σε 285 ματς σε όλες τις διοργανώσεις από το 2017 238 γκολ και 90 ασίστ, ενώ έχει ήδη γίνει θρύλος του συλλόγου.

Η Παρί του παρέχει την οικονομική ασφάλεια, αφού όσα λεφτά και να θέλει θα τα πάρει, του παρέχει την ασφάλεια του να μην μπει σε διαδικασία αλλαγής περιβάλλοντος, τον αγαπάει ο κόσμος, είναι στο Παρίσι, που είναι μια πόλη ιδανική και είναι στην πατρίδα του. Η γαλλική ομάδα δεδομένα θα διεκδικεί τα πάντα κάθε χρόνο, ειδικά αν μείνει, ενώ ο ίδιος μετά τη συνεργασία με τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ, που ήταν κάπως τοξική και ουσιαστικά δεν βοήθησε στην εξέλιξη του συλλόγου.

Ο Αλ Κελαϊφί όμως αποφάσισε να πάει σε ένα νέο… μοτίβο, επέλεξε τον Λουίς Ενρίκε, πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές και νεαρούς σε ηλικία με στόχο να φτιάξει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο γύρω από τον Εμπαπέ και να κατακτήσει τα πάντα. Μέχρι στιγμής η Παρί δεν εντυπωσιάζει αυτό το πλάνο όμως λειτουργεί ευεργετικά για τον ίδιο, τους αριθμούς του, αλλά και τη διάθεση του. Είναι μαζί με παίκτες όπως ο Κολό Μουανί και ο Ντεμπελέ που γνωρίζονται από την εθνική και τα μικρά ηλικιακά κλιμάκια. Κάνει παρέα με εκείνους, ενώ την ίδια ώρα έχει 19 γκολ σε 17 ματς στη Ligue 1, η Παρί είναι πρώτη στο +8 και στους «16» του Champions League, όπου θα παίξει την πρόκριση με τη Σοσιεδάδ.

Η παραμονή του Εμπαπέ στην Παρί δεν είναι τόσο μακρινό σενάριο όσο περνάει ο καιρός, αφού ο Λουίς Ενρίκε έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που δουλεύει για εκείνον, είναι μέσα σε όλους τους στόχους και αν καταφέρει και πάει μακριά στο Champions League είναι ακόμη πιο πιθανό να αλλαξει άποψη. Ήδη λέγεται ότι κάνει δεύτερες σκέψεις, αν και η Παρί δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων της. Αγωνιστικά λοιπόν η Παρί είναι ένα πρότζεκτ που μοιάζει ιδανικό για τον Γάλλο.

Το όνειρο της Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ένας από αυτούς. Όμως το 2022 όταν και πήγε να τον κάνει δικό της πρώτη φορά η βασίλισσα αποφάσισε να υπογράψει επέκταση με την Παρί, να μείνει στο Παρίσι και να ταπεινώσει τη Ρεάλ. Πλέον, είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, οι δύο πλευρές μιλάνε περισσότερο, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία.

Ποιος δεν θα ήθελε να πάει στην ομάδα-συνώνυμο του Champions League, τον κορυφαίο σύλλογο του κόσμου εξάλλου. Έχει 14 τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το περιβάλλον ιδανικό για τον Εμπαπέ, που θέλει πρωταθλητισμό. Οικονομικά σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο με την Παρί, οι απαιτήσεις θα είναι άλλες και άμεσες για την κατάκτηση τροπαίων, ενώ με βάση και την ομάδα που έχει η Ρεάλ, τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει, ο Εμπαπέ μοιάζει να είναι το κομμάτι που λείπει.

Οι μερένχες είναι υπερπλήρεις σε όλες τις θέσεις, εκτός από αυτή του επιθετικού, με τον Χοσέλου να είναι φιλότιμος, αλλά όχι για να είναι ο βασικός στράικερ της Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι διαθέτουν γύρω του τρομακτική ποιότητα, ενώ ακόμη και στα αριστερά να ήθελε να παίξει ο Εμπαπέ υπάρχει ο Βινίσιους που πλέον είναι ίσως ο κορυφαίος winger στον κόσμο. Η Ρεάλ αγωνιστικά είναι όντως φτιαγμένη για να υποδεχτεί τον Εμπαπέ, να του δώσει τη θέση του φορ και να κατακτήσει τα πάντα.

Ο ίδιος όμως δεν είναι σίγουρο ότι θέλει να έχει τον ρόλο αυτό στους μερένχες, αλλά και ότι μπορεί να επωμιστεί το βάρος της φανέλας. Βασικά, όχι ότι δεν μπορεί, αφού αυτό έχει αποδειχτεί και αλλού, αλλά εάν θέλει να έχει την πίεση που έχει ένας σύλλογος όπου η ομάδα της Μαδρίτης.

Το «κόκκινο» όνειρο της μητέρας του

Η τρίτη, αλλά όχι… καταϊδρωμένη ομάδα που ασχολείται με τον Γάλλο είναι η Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει πολλούς επιθετικούς, κανέναν όμως σαν τον Εμπαπέ, ενώ είναι πιθανό να χάσει και τον Σαλάχ το καλοκαίρι αν ισχύουν όσα γράφονται για τις προτάσεις που έχει ο Αιγύπτιος από τη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Εμπαπέ δεν θα έβλεπε καν τους «κόκκινους» αν δεν ήταν στη μέση… μαμά του. Το 2022, ο Γάλλος σταρ αποκάλυψε ότι είχε συνομιλίες με την ομάδα της Premier League για να μεταγραφεί εκεί επειδή αγαπά τη μαμά του, η οποία είναι επίσης ατζέντης του και υποστηρίζει τη Λίβερπουλ.

«Μίλησα με τη Λίβερπουλ γιατί είναι η αγαπημένη ομάδα της μαμάς μου. Η μαμά μου αγαπά το Λίβερπουλ», είπε στην Telegraph. «Είναι σπουδαίος σύλλογος και τους γνωρίσαμε πριν από πέντε χρόνια. Όταν ήμουν στο Μονακό τους γνώρισα. Είναι μεγάλος σύλλογος».

Εκ πρώτης όψεως, αυτή φαίνεται να είναι η λιγότερο πιθανή από τις τρεις επιλογές για τον Εμπαπέ. Υπάρχει η αγάπη του για τη Γαλλία και το Παρίσι, το όνειρο του για τη Ρεάλ Μαδρίτης και όπως αναφέρθηκε, η σημαντική οικονομική δαπάνη που απαιτούσε η Λίβερπουλ φαίνεται απίθανο να ανταποκριθεί.

Η Λίβερπουλ έχει έρθει σε ένα σημείο μετά από μια αποτυχημένη σεζόν να διεκδικεί την Premier League και να επιστρέφει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο Champions League. Αν πήγαινε στο Άνφιλντ δεδομένα θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά από ότι στην Παρί, αφού πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο με 6 κατακτήσεις.

Σίγουρα θα έπαιρνε τα λιγότερα χρήματα, θα έμενε στην πιο άσχημη πόλη από τις τρεις (Λίβερπουλ, Ρεάλ, Παρί), ενώ θα είχε και το πρόβλημα με τον πολύ κακό καιρό. Θα έπαιζε όμως στην Premier League και στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου, στο Άνφιλντ και τη φανταστική του ατμόσφαιρα και φυσικά για τον Γιούργκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ έχει ένα σπουδαίο σύνολο και πλειάδα επιλογών επιθετικά, παρόλα αυτά ο Εμπαπέ θα χωρούσε παντού. Ακόμη και στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο, η μόνη πιθανή λύση στο οικονομικό κομμάτι για να αποκτηθεί πιθανότατα είναι να φύγει ο Σαλάχ. Αν γίνει αυτό η Λίβερπουλ σίγουρα θα μπει στο «κόλπο» για να τον αποκτήσει. Το ιδανικό σενάριο για τον Κλοπ και τον κόσμο της ομάδας είναι να έχει και τον Σαλάχ και εκείνον και να «τρομάζει» όλο τον κόσμο. Θα ήταν αναμφίβολα το καλύτερο δίδυμο στον κόσμο, ενώ θα είχαν και από πίσω παίκτες όπως ο Νταρβίν Νούνιες, ο Κόντι Γκάκπο και ο Ντιόγκο Ζότα.

Η απόφαση του Εμπαπέ θα ξεκαθαρίσει σε λίγους μήνες από τώρα και σίγουρα η σεζόν που διανύει θα παίξει σημαντικό ρόλο. Από εκεί και πέρα, κατά 99% θα καταλήξει σε μια από τις τρεις αυτές, αφού μετά είναι ελάχιστοι σύλλογοι που μπορούν να τον αποκτήσουν και δεν φαίνεται προς το παρόν και να «ψήνονται» και να τον «ψήνουν» (Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν)

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024