Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Αντιδραστικές συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη

Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Αντιδραστικές συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη

Αλήστου μνήμης εποχές θυμίζουν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια με κεντρικό σύνθημα το «πατρίδα - θρησκεία - οικογένεια»

Συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια πραγματοποίησαν ομάδες πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με έντονο το στοιχείο του συντηρητισμού και της οπισθοδρόμησης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Με κεντρικό σύνθημα «Στηρίζουμε την Ελληνική Οικογένεια», κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και εικόνες του Χριστού διαμαρτυρήθηκαν στο Σύνταγμα κατά του νέου νομοσχεδίου, με ακροδεξιούς να κάνουν την παρουσία τους αισθητή.

«Λέμε ΌΧΙ στο νομοσχέδιο-έκτρωμα περί γάμου και τεκνοθεσίας ομοφυλοφίλων» έγραφε ένα πλακάτ στο Σύνταγμα.

«Λέμε “ναι” στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Το κάλεσμα διαμαρτυρίας για τα ομόφυλα ζευγάρια στο Σύνταγμα, ήταν για τις 18.00 το απόγευμα.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πλακάτ με συνθήματα όπως: «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» αλλά και σταυρούς και χριστιανικές εικόνες.

Δείτε φωτογραφίες:

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Αντίστοιχη διαμαρτυρία έγινε και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον Λευκό Πύργο, από την κίνηση «Ενωμένοι Μακεδόνες», ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Λευκού Πύργου, κρατώντας ελληνικές σημαίες, πανό και πλακάτ, κατά της νομικής κατοχύρωσης της τεκνοθεσίας και του γάμου για τους ομοφυλόφιλους. «Λέμε “ναι” στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα» αναγράφονταν σε πανό.

Στην κάμερα του τοπικού Μέσου karfitsa.gr, μίλησε ο διοργανωτής της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ο θεολόγος Αναστάσιος Θεοδωρίδης: «Ήρθαμε εδώ για να αντιδράσουμε για τη διαστροφή που θέλουν να νομιμοποιήσουν. Λέμε “όχι” στην τεκνοθεσία από τους ομοφυλόφιλους και είμαστε αντίθετοι στους γάμους των ομοφυλοφίλων. Λέμε την άποψή μας με ηρεμία, χωρίς να βρίζουμε κανέναν».

«Έχουμε τη δική μας τοποθέτηση και προσπαθούμε να συνετίσουμε τους ανθρώπους λέγοντας ότι λέμε “ναι” στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο καθένας στο κρεβάτι του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε και να παγιώσουμε μια διαστροφή που έρχεται ενάντια στα σχέδια του Θεού. Ο Θεός έπλασε τον άνδρα και τη γυναίκα. Έτσι πρέπει να πορευτεί η ανθρωπότητα, έτσι είναι το φυσιολογικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Sports in

Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Ο Κώστας Φορτούνης κάνει πράγματα που νομίζαμε πως δεν υπάρχουν στα μέρη μας και…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024