Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζει η Νίκη Παλληκαράκη: «Είναι τρομακτικό να βλέπεις τη μάνα σου να μην σε αναγνωρίζει»

Συγκλονίζει η Νίκη Παλληκαράκη: «Είναι τρομακτικό να βλέπεις τη μάνα σου να μην σε αναγνωρίζει»

Η ηθοποιός έκανε μια αναδρομή στα χρόνια που φρόντιζε τη μητέρα της, η οποία είχε άνοια.

Η αγαπημένη ηθοποιός Νίκη Παλληκαράκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» στο MEGA και μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που φρόντιζε τη μητέρα της, η οποία είχε άνοια.

Της κρύβαμε άσχημα γεγονότα γιατί στην προσπάθειά της να καταλάβει αγχωνόταν και γινόταν ακόμα χειρότερα

«Είναι λίγο τρομακτικό να βλέπεις έναν άνθρωπο που είναι η μάνα σου, αυτός που σε έφερε στη ζωή, να χάνει την ιστορία και τη μνήμη του. Νιώθεις ότι κάτι βίαιο έκοψε αυτόν τον ομφάλιο λώρο. Δεν σε αναγνωρίζει. Είχα πάψει να είμαι το παιδί της, είναι πάρα πολύ ζόρικο αυτό το συναίσθημα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός Νίκη Παλληκαράκη.

«Είναι σαν να νοσείς και εσύ ως φροντιστής»

«Είναι σαν να νοσείς και εσύ ως φροντιστής, γιατί κουβαλάς όλο το συναισθηματικό βάρος που σου δημιουργεί αυτό που βλέπεις στην ίδια σου τη μάνα, πρέπει να το βάλεις στην άκρη. Και να πρέπει εσύ να φροντίσεις αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν μια διαδικασία εξαιρετικά επώδυνη. Ανέπτυξα μηχανισμούς στην πορεία για να μπορέσω…

Η μητέρα μου έφυγε πέρυσι στα 91, αλλά τώρα που τα βάζω κάτω άρχισε να μου δίνει δείγματα, 20 χρόνια πριν, στα 70. Δεν τα αναγνώριζα, σε σημείο που θύμωνα κιόλας. Μετά από μια δεκαετία άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν είναι απλώς μια απώλεια μνήμης. Αρχίζει να έχει προβλήματα προσανατολισμού, συμπεριφοράς, μια επιθετικότητα που έβλεπα. Όταν ένιωθα ότι συνειδητοποιεί την αδυναμία της στη μνήμη έβγαζε θυμό πολύ. Είχε γίνει καχύποπτη. Είχε γίνει ένας περίεργος άνθρωπος. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν ήταν εύκολο», υπογράμμισε η Νίκη Παλληκαράκη.

«Κάθε φορά που κάτι ξεχνάω λέω ωχ ωχ ωχ», σημείωσε η ηθοποιός, επισημαίνοντας πως μέσω της δουλειάς της εξασκεί τη μνήμη της. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι δεν είπε ποτέ στη μητέρα της ότι πέθανε ο πατέρας της. «Ήταν η πιο σημαντική μνήμη που της είχε απομείνει. Ρώταγε συνέχεια που είναι ο μπαμπάς σου; Γιατί δεν έρχεται; Της κρύβαμε άσχημα γεγονότα γιατί στην προσπάθειά της να καταλάβει αγχωνόταν και γινόταν ακόμα χειρότερα», ανέφερε η Νίκη Παλληκαράκη.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024