Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας καταγγέλλει τη διευθύντρια - Οι χλιδάτες παροχές και η απόλυση

Τουρκία: Υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας καταγγέλλει τη διευθύντρια – Οι χλιδάτες παροχές και η απόλυση

«Με απέλυσαν κατ' εντολή του πατέρα της. Έρχεται καθημερινά στην τράπεζα με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, δίνει εντολές στους υπαλλήλους, ενώ δεν έχει καμία αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο»

Μια πρώην υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας κατηγορεί τη διευθύντρια Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν ότι χορήγησε προνόμια στην οικογένειά της, κάτι που η ίδια αρνείται.

Η 44χρονη Ερκάν, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το «τιμόνι» της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, διορίστηκε στη θέση αυτή μετά την επανεκλογή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, δόθηκαν ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο, ένα γραφείο και σωματοφύλακες στον πατέρα της, Ερόλ Ερκάν, στις εντολές του οποίου «κανείς δεν τολμά να αντιταχθεί».

Η Χαφιζέ Ερκάν απέρριψε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «πληροφορίες αντίθετες με την πραγματικότητα», οι οποίες έχουν ως στόχο «να δυσφημίσουν την τράπεζά μας»

«Με απέλυσαν κατ’ εντολή του πατέρα της (…) Υπάρχουν βίντεο που τον δείχνουν να έρχεται καθημερινά στην τράπεζα με ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο, να δίνει εντολές στους υπαλλήλους ενώ δεν έχει καμία αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο», δήλωσε η Μπουσρά Μποζκούρτ στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu.

Η Μποζκούρτ υποστηρίζει ότι ο πατέρας τής Ερκάν, ο οποίος δεν έχει κανένα επίσημο αξίωμα στην τράπεζα, την απέλυσε επειδή αρνήθηκε να εργαστεί εκτός του ωραρίου της, σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία δημοσίευσε και το αντίγραφο της καταγγελίας που έκανε η πρώην υπάλληλος στην τουρκική προεδρία.

«Ηθική παρενόχληση»

«Ο Ερόλ Ερκάν ανακατεύεται στη δουλειά των διοικητικών υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού και τους δίνει άμεσες οδηγίες. Το προσωπικό που εργάζεται στον όροφο της διοίκησης υφίσταται ηθική παρενόχληση», είπε ένας άλλος εργαζόμενος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, στην DW Turkce.

Η Χαφιζέ Ερκάν απέρριψε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «πληροφορίες αντίθετες με την πραγματικότητα», οι οποίες έχουν ως στόχο «να δυσφημίσουν την τράπεζά μας». Την Παρασκευή απείλησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον εκείνων που διασπείρουν «ψευδείς πληροφορίες».

Η Ερκάν ζούσε επί δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και εργάστηκε, μέχρι που επέστρεψε στην Άγκυρα για να ενταχθεί σε μια ομάδα οικονομολόγων που ανέλαβαν να βγάλουν την Τουρκία από την κρίση, αφού ο πληθωρισμός άγγιξε σχεδόν το 65% το 2023.

Σύμφωνα με παρατηρητές, προκάλεσε την οργή του προέδρου Ερντογάν όταν αφηγήθηκε τον Δεκέμβριο, σε μια τουρκική εφημερίδα, ότι αναγκάστηκε να εγκατασταθεί μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της στο σπίτι των γονιών της, λόγω του πληθωρισμού και της έκρηξης των τιμών των ακινήτων στην Τουρκία.

Ούτε ο Ερντογάν, ούτε ο υπουργός Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ, έχουν σχολιάσει προς το παρόν τις κατηγορίες σε βάρος της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024