Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Dr Crypto στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας

Η Dr Crypto στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας

Καθηγήτρια κρυπτογράφησης διορίστηκε στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας. Η Οζκούλ είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης

Tην Φατμά Οζκούλ, καθηγήτρια που διδάσκει crypto και τεχνολογία, διόρισε στην επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ο πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Οζκούλ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης, είναι το νεότερο μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε νωρίς το Σάββατο.

Οι κύριοι ερευνητικοί τομείς της καθηγήτριας είναι η λογιστική, η χρηματοοικονομική και η ελεγκτική, ενώ έχει πραγματοποιήσει μαθήματα σε θέματα όπως η τεχνολογία blockchain και τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με το προφίλ της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Νέα ομάδα διαχείρισης

Ο Ερντογάν, όπως αναφέρει το Bloomberg, συγκρότησε μια νέα ομάδα διαχείρισης της οικονομίας μετά τη νίκη του στις γενικές εκλογές του Μαΐου και διόρισε τον Ιούνιο την πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs Group Inc. Χαφίζ Γκαγιέ Ερκάν ως διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας. Η τράπεζα αύξησε τα επιτόκια πολιτικής κατά 3.400 μονάδες βάσης στο 42,5%.

Η νομισματική σύσφιγξη επιταχύνθηκε μετά την αντικατάσταση τριών μελών της MPC από τον Ερντογάν τον Ιούλιο.

Ο διορισμός της Οζκούλ είναι απίθανο να αλλάξει την πορεία της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής. Το επίκεντρο του πρόσφατου έργου της είναι το blockchain, τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία και οι επιπτώσεις τους στη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το προφίλ της, δημοσίευσε ένα βιβλίο σχετικά με τη λογιστική των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων το 2022.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας εγκαινίασε μια ψηφιακή πλατφόρμα συνεργασίας για την τουρκική λίρα το 2021 και πραγματοποίησε δοκιμές συναλλαγών με ψηφιακές λίρες στα τέλη του 2022. Η κυβέρνηση αναμένεται επίσης να υποβάλει σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων το επόμενο έτος.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024