Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα σημάδια που προδίδουν ότι η Κέιτ Μίντλετον έχει κάτι πολύ σοβαρό - Γιατί το Μπάκιγχαμ είναι καθησυχαστικό;

Τα σημάδια που προδίδουν ότι η Κέιτ Μίντλετον έχει κάτι πολύ σοβαρό – Γιατί το Μπάκιγχαμ είναι καθησυχαστικό;

Χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και τώρα χρειάζεται νοσηλεία 14 ημερών και ανάρρωση 3 μηνών - Τι λέει ειδικός στα θέματα των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ

Την περασμένη Τετάρτη, γνωστοποιήθηκε η εισαγωγή της Κέιτ Μίντλετον στην Κλινική του Λονδίνου για «χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα» και προκάλεσε είδηση που έχει απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι ιδιαιτέρως συγκλονισμένο από αυτή την εξέλιξη.

Παρά το γεγονός ότι από το παλάτι, με ανακοίνωση, καθιστούν σαφές ότι η Κέιτ είναι καλά στην υγεία της μετά την επέμβαση και πως δεν υπάρχει κακοήθεια, ο δημοσιογράφος Μαρκ Ροσέ, ανταποκριτής στο Λονδίνο που καλύπτει το βασιλικό ρεπορτάζ, εξηγεί στο περιοδικό Madame Figaro ότι η κατάσταση της πριγκίπισσας της Ουαλίας είναι «πολύ σοβαρή».

Η συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Madame Figaro:

Την Τετάρτη, η ανακοίνωση της νοσηλείας της Κέιτ Μίντλετον ξάφνιασε όλο τον κόσμο. Πώς αντέδρασαν οι Βρετανοί;

Μαρκ Ροσέ: Έμειναν βαθιά έκπληκτοι. Η εισαγωγή της Κέιτ στην Κλινική του Λονδίνου ήταν μια είδηση σοκ για τους Βρετανούς, γιατί είναι μια προσωπικότητα πολύ δημοφιλής στο κοινό, η οποία τα κατάφερε άψογα από τότε που μπήκε στο παλάτι, η οποία είναι η μελλοντική βασίλισσα και σύζυγος του επόμενου βασιλιά της Αγγλίας και που πάνω από όλα εξασφάλισε τους απογόνους με τρία παιδιά, τον Τζορτζ, την Σάρλοτ και τον Λούις. Την ίδια ώρα, με διαφορά μίας ώρας, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τη νοσηλεία του βασιλιά.

Γιατί τέτοια αναστάτωση για την πριγκίπισσα της Ουαλίας, όταν το παλάτι είναι καθησυχαστικό για την κατάσταση της υγείας της επιβεβαιώνοντας στον Τύπο ότι δεν πρόκειται για καρκίνο;

Μαρκ Ροσέ: Αυτή η βαθιά συγκίνηση του κοινού μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η Κέιτ Μίντλετον είναι νέα και ότι δεν το περιμέναμε γιατί φαινόταν μάλλον υγιής. Είναι μια αθλητική γυναίκα, που δεν καπνίζει, με λεπτή σιλουέτα και αδύνατη. Η ανακοίνωση της εισαγωγής της στην κλινική του Λονδίνου προκάλεσε λοιπόν σοκ, όχι μόνο γιατί θεωρούνταν ότι ήταν σε άψογη φόρμα, αλλά και λόγω της διάρκειας της νοσηλείας της, από 10 έως 14 ημέρες, και της ανάρρωσής της, περίπου 3 μήνες. Όσο για τα καθησυχαστικά δελτία Τύπου από τα Ανάκτορα για την υγεία των μελών της βασιλικής οικογένειας, αντιμετωπίζονται πάντα με καχυποψία γιατί στο παρελθόν η κατάσταση της υγείας της Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φιλίππου παρέμενε ταμπού. Πρέπει, για παράδειγμα, να θυμόμαστε ότι ακόμη και τις τελευταίες στιγμές της ζωής της βασίλισσας, το Μπάκιγχαμ ήθελε να είναι καθησυχαστικό, φροντίζοντας παράλληλα να μην δώσει πολλές λεπτομέρειες για την πραγματική της κατάσταση.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας Κέιτ και του βασιλιά Καρόλου…

Μαρκ Ροσέ: Ναι, και αυτό είναι μέρος μιας νέας πολιτικής διαφάνειας σε θέματα υγείας. Στην περίπτωση του Καρόλου Γ’, είναι επειδή ο βασιλιάς σκοπεύει να ενθαρρύνει τους άντρες υπηκόους του να υποβληθούν σε έλεγχο για προβλήματα προστάτη. Από την άλλη, όσον αφορά στην Κέιτ, δεν ξέρουμε τι φταίει. Σίγουρα από σεμνότητα και για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά και γιατί τελικά η απουσία της δεν έχει μεγάλες θεσμικές επιπτώσεις.

Πίσω από αυτή την αναταραχή, δεν υπάρχει το «φάντασμα» μιας άλλης πριγκίπισσας της Ουαλίας, της Λαίδης Νταϊάνα, που πέθανε σε ηλικία 36 ετών;

Μαρκ Ροσέ: Όχι γιατί οι καταστάσεις δεν είναι συγκρίσιμες. Η Νταϊάνα Σπένσερ πέθανε μετά από τροχαίο ατύχημα. Τη στιγμή του θανάτου της, δεν ήταν πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας, είχε χάσει τον τίτλο. Ενώ η Κέιτ είναι πριγκίπισσα της Ουαλίας, εξακολουθεί να είναι εξέχον μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ουίνδσορ. Τούτου λεχθέντος, η συγκίνηση προς την Κέιτ είναι πραγματική. Αλλά πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι ο θάνατος της Ελισάβετ Β’ ήταν μόλις πριν από περίπου έναν χρόνο. Από τότε, ο Κάρολος, ο νέος βασιλιάς, άφησε το στίγμα του. Ο Ουίλιαμ, ως πρίγκιπας της Ουαλίας και κύριος διάδοχος του θρόνου, υποστηρίζει πολύ καλά τον πατέρα του και έχει καταλάβει κι αυτός τον ρόλο του. Και καθώς οι «βόμβες» -Χάρι και Άντριου- εξουδετερώθηκαν, επικρατούσε μια ορισμένη ηρεμία μέσα στη βρετανική μοναρχία. Ηρεμία που μόλις τέθηκε υπό αμφισβήτηση με αυτή τη διπλή νοσηλεία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024