Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: «Ψευδαίσθηση που δεν ξεγελά» οι δηλώσεις Μπάιντεν περί παλαιστινιακού κράτους λέει η Χαμάς

Γάζα: «Ψευδαίσθηση που δεν ξεγελά» οι δηλώσεις Μπάιντεν περί παλαιστινιακού κράτους λέει η Χαμάς

Αξιωματούχος της ισλαμιστικής οργάνωσης δήλωσε ότι ο παλαιστινιακός λαός «δεν περιμένει τίποτα καλό από εκείνον»

Η Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, απέρριψε σήμερα τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός παλαιστινιακού κράτους χαρακτηρίζοντάς τες μια «ψευδαίσθηση» που «δεν ξεγελά» τους Παλαιστινίους.

«Πλήρη εταίρο του γενοκτονικού πολέμου» χαρακτηρίζει τον Μπάιντεν η Χαμάς – «Ο λαός μας δεν αναμένει τίποτα καλό από εκείνον»

«Η ψευδαίσθηση που ο Μπάιντεν κηρύττει υπέρ ενός Κράτους της Παλαιστίνης δεν ξεγελά τον λαό μας», ανέφερε σε δελτίο Τύπου ο Ίζατ αλ Ρισίκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής οργάνωσης, στην 106η ημέρα του πολέμου με το Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «ένας πλήρης εταίρος του γενοκτονικού πολέμου και ο λαός μας δεν αναμένει τίποτα καλό από εκείνον», σχολίασε σήμερα ο αξιωματούχος της Χαμάς, επικρίνοντας «εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους επίσημους εκπροσώπους του παλαιστινιακού λαού και που θέλουν να αποφασίζουν για τον παλαιστινιακό λαό για το είδος της χώρας που του ταιριάζει».

Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες Παρασκευή και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα μήνα.

Ο Μπάιντεν μετέφερε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ «το όραμά του για μια πιο διαρκή ειρήνη και ασφάλεια για το Ισραήλ, πλήρως ενσωματωμένη στην περιοχή, και μια λύση δύο κρατών με εγγυημένη την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Ο αμερικανός πρόεδρος, πρόσθεσε ο Κίρμπι, «συνεχίζει να πιστεύει στην προοπτική και τη δυνατότητα» ενός παλαιστινιακού κράτους, όμως «αναγνωρίζει ότι θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να φθάσουμε εκεί».

«[Ο Μπάιντεν] Επανέλαβε την ισχυρή πεποίθησή του για τη βιωσιμότητα μιας λύσης δύο κρατών κατανοώντας βέβαια ότι δεν πρόκειται να φτάσουμε εκεί αύριο, ότι υπάρχει μια ενεργή σύγκρουση σε εξέλιξη και στη συνέχεια θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024