Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ζάκυνθος: Βρήκαν σωλήνες που μυρίζουν έντονα πετρέλαιο - Είναι η «ρίζα» του προβλήματος;

Ζάκυνθος: Βρήκαν σωλήνες που μυρίζουν έντονα πετρέλαιο – Είναι η «ρίζα» του προβλήματος;

«Ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση το νερό στη Ζάκυνθο» - Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΖ - Δείτε φωτογραφίες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Ζακύνθου, αφού από την περασμένη εβδομάδα δεν έχουν πρόσβαση σε νερό λόγω της εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης στην πόλη.

Ένα σημαντικό εύρημα που ίσως ευθύνεται για το πρόβλημα «ξέθαψαν» σήμερα τα συνεργεία, καθώς σε ανασκαφή που γίνεται στην οδό Φιλικών, κατά μήκος του αγωγού, εντοπίστηκαν δύο σωλήνες που λισως ευθύνονται για το διαρροή πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα. πρόκειται για δύο σωλήνες μικρού διαμετρήματος, οι οποίες βρίσκονται κάτω από τις σωλήνες παροχής ύδρευσης σε σπίτια της περιοχής και μυρίζουν έντονα πετρέλαιο.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΖ και του Δήμου έσπευσαν άμεσα στο σημείο και εξετάζουν τον ρόλο αυτών των σωλήνων, από πού έρχονται, πού οδηγούν και αν υπάρχει περίπτωση να προκλήθηκε από αυτές η μόλυνση του αγωγού.

Οι δύο «ύποπτοι» σωλήνες που μυρίζουν έντονα πετρέλαιο – Εξετάζουν αν ευθύνονται για την εισροή πετρελαίου στον αγωγούς ύδρευσης

Ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση το νερό στη Ζάκυνθο

Και επισήμως η ΔΕΥΑΖ γνωστοποιεί τα όσα δήλωσε στο imerazante.gr σήμερα το πρωί Σάββατο (20/01) ο δήμαρχος Ζακυνθίων, Γιώργος Στασινόπουλος, σχετικά με την παροχή νερού σε σπίτια και επιχειρήσεις, το οποίο είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση, ότι οι σύνδεσμοι των ρολογιών έχουν λυθεί, για να μην τροφοδοτηθούν δεξαμενές, ώστε να καθαριστούν οι παροχές και να πλυθεί ο κεντρικός αγωγός.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ξεκάθαρα ότι το νερό είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση και δεν θα πρέπει οποιοσδήποτε να το χρησιμοποιήσει, συνδέοντας το ρολόι της παροχής.

Η ενημέρωση από την ΔΕΥΑΖ αναφέρει τα εξής:

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 από το πρωί και σταδιακά σε όλη την πόλη θα δοθεί νερό.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η τροφοδότηση των οικιών και επιχειρήσεων καθώς έχουν λυθεί όλοι οι σύνδεσμοι των ρολογιών προκειμένου να καθαρίσουν οι παροχές και να πλυθεί ο κεντρικός αγωγός.

Οι πλύσεις θα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες και εν συνεχεία θα εξετασθούν τα δείγματα που θα ληφθούν.

Επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει να συνδεθεί κανένα ρολόι, δεν πρέπει να ληφθεί καμία ποσότητα νερού και δεν πρέπει με οποιοδήτε τρόπο να ληφθεί νερό καθώς αυτό είναι ακατάλληλο.

Παρακαλούμε τους πολίτες να μην καταναλώσουν για οποιαδήποτε χρήση το νερό που θα τρέχει καθώς αυτό είναι αποκλειστικά για πλύσεις και δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Εκ της ΔΕΥΑΖ»

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024