Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άντριου Τέιτ δεν μπορεί πλέον να βγάλει χρήματα από το YouTube

Ο Άντριου Τέιτ δεν μπορεί πλέον να βγάλει χρήματα από το YouTube

Ένας δικηγόρος αποκάλεσε τα βίντεο του «το ψηφιακό ισοδύναμο της αποπλάνησης».

Σε συνέχεια της αρκετά θεαματικής πτώσης του, το YouTube απέκλεισε αρκετά κανάλια που σχετίζονταν με την «διαδικτυακή ακαδημία επιχειρηματικότητας» του Άντριου Τέιτ, μετά από ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιούσε τον ιστότοπο για να αποσπάσει χρήματα από νεαρούς θαυμαστές του μέσω του προγράμματος «The Real World».

Ένας δικηγόρος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Jack Beeston, η εταιρεία του οποίου ζήτησε την κατάργηση του The Real World, δήλωσε ότι οι μέθοδοι στόχευσης του The Real World που απευθύνονταν σε νέους ήταν «το αντίστοιχο ψηφιακό ισοδύναμο της αποπλάνησης»

Σε ένα κανάλι όπου προωθούσε το πρόγραμμα, είχε συγκεντρώσει πάνω από 450 εκατομμύρια προβολές από τον Δεκέμβριο του 2022, παρόλο που το YouTube είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε διαγράψει όλα τα κανάλια που συνδέονταν με τον Άντριου.

Εν τω μεταξύ, το δεύτερο μεγαλύτερο εναπομείναν κανάλι του The Real World είχε 264.000 συνδρομητές και σχεδόν 300 εκατομμύρια προβολές πριν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα αυτή την εβδομάδα.

Παραπλανητικές πρακτικές και απάτες

Οι επικριτές είπαν στο VICE ότι το The Real World εκμεταλλευόταν τους νεαρούς θαυμαστές του Άντριου για χρήματα και εργασία. Τους στρατολογούσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι όλες οι πλατφόρμες ισχυρίζονταν ότι είχαν απαγορεύσει το περιεχόμενο του.

Ένας δικηγόρος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Jack Beeston, η εταιρεία του οποίου ζήτησε την κατάργηση του The Real World, δήλωσε ότι οι μέθοδοι στόχευσης του The Real World που απευθύνονταν σε νέους ήταν «το αντίστοιχο ψηφιακό ισοδύναμο της αποπλάνησης».

Το YouTube ανέφερε σε ανακοίνωση ότι τα κανάλια είχαν διαγραφεί «για παραβίαση των Όρων Χρήσης μας, οι οποίοι απαγορεύουν την προβολή περιεχομένου από έναν χρήστη που έχει ήδη καταγγελθεί», προσθέτοντας: «Όταν ένα κανάλι τερματίζεται, είναι ενάντια στους όρους χρήσης μας το άνοιγμα ή η χρήση ενός άλλου καναλιού ή η παράκαμψη της πολιτικής αναστολής ενός καναλιού με δραστηριότητα σε ένα άλλο».

Ένα από τα κανάλια (με 264.000 συνδρομητές) απαγορεύτηκε συγκεκριμένα επειδή πήγε ενάντια στις πολιτικές του YouTube για τα spam, τις παραπλανητικές πρακτικές και τις απάτες, «οι οποίες απαγορεύουν αυστηρά το περιεχόμενο όπου ο κύριος σκοπός είναι να ξεγελάσουν άλλους ώστε να εγκαταλείψουν το YouTube για έναν άλλο ιστότοπο».

Ο Άντριου βρίσκεται επί του παρόντος υπό δικαστικό έλεγχο στη Ρουμανία, όπου περιμένει να δικαστεί για τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης – κατηγορίες που αρνείται.

*Με πληροφορίες από το thetab

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024