Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Ζάγκα: «Κάνουν διακίνηση καυσίμων μέσα από τις φυλακές», καταγγέλει η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών

Μαρία Ζάγκα: «Κάνουν διακίνηση καυσίμων μέσα από τις φυλακές», καταγγέλει η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον 50 πρατήρια καυσίμων στην Αττική συνδέονται με κυκλώματα

«Yπάρχουν άνθρωποι μέσα από τις φυλακές που κάνουν διακίνηση καυσίμων. Είναι παλιά ιστορία», καταγγέλλει η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, εστιάζοντας στον αγώνα που κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να φύγουν από τον χώρο οι εγκληματικές οργανώσεις.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, η κα Ζιάκα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εκτεταμένη νοθεία σε βενζίνη, πετρέλαιο και υγραέριο και στις σχέσεις της Greek Mafia με τη διακίνηση διαλυτών και εμπορία καυσίμων.

Σχολίαζοντας τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ότι τουλάχιστον 50 πρατήρια καυσίμων στην Αττική συνδέονται με τέτοια κυκλώματα δήλωσε ότι «όταν ο κλάδος πεθαίνει και οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να κλείσουν τα πρατήρια τους, τότε τη διαχείριση τους αναλαμβάνουν είτε οι εταιρείες είτε άνθρωποι που ξεπλένουν χρήματα ύποπτης προέλευσης».

Ή υπάρχει λαθρεμπόριο ή οι αντλίες είναι πειραγμένες και αντί να βάλει καύσιμο για 50 ευρώ πληρώνει 60 ευρώ.

Περιγράφοντας την δράση του κυκλώματος, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής ανέφερε ότι μαθαίνουν ποιοι επιχειρηματίες δεν πάνε καλά και πλειοδοτούν δίνοντας ακόμη και 1 εκατ. ευρώ, πολλά περισσότερα απ’ όσα αρχικά ζητά ο πωλητής, για να το αγοράσουν.

«Ενώ ξέρεις ότι το μαγαζί ήταν καινούργιο μαθαίνεις ότι περιμένει νέες αντλίες. Πόσο χαζός να είσαι για να μην καταλάβεις ότι αλλάζει τις αντλίες για να βάλει πειραγμένες,  δήλωσε η κα Ζάγκα στην ΕΡΤ.

Απαντώντας στο κρίσιμο ερώτημα, γιατί δεν γίνονται έλεγχοι από τις υπηρεσίες του κράτους σε αυτά τα πρατήρια, απάντησε ότι «με τον τρόπο που γίνονται δεν φτάνουν στη ρίζα του κακού».

«Ή υπάρχει λαθρεμπόριο ή οι αντλίες είναι πειραγμένες»

Σύμφωνα με την κα Ζάγκα όταν οι καταλωτές βλέπουν πρατήρια να πωλούν καύσιμα κάτω από την τιμή χονδρικής αγοράς δύο τινά συμβαίνουν: Ή υπάρχει λαθρεμπόριο ή οι αντλίες είναι πειραγμένες και αντί να βάλει καύσιμο για 50 ευρώ πληρώνει 60 ευρώ.

Στη συνέχεια, η ίδια κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία, που επιτρέπει στους πρατηριούχους να πουλάνε κάτω από το κόστος και ταυτόχρονα να μπει το σύστημα εισροών – εκροών, για την πάταξη του λαθρεμπορίου, και στα διυλιστήρια.

«Όταν βάζεις το σύστημα εισροών – εκροών στο τελευταίο τροχό δεν κάνεις ολοκληρωμένη δουλειά», τόνισε η κα Ζάγκα και επεσήμανε ότι δεν παίρνει ξεκάθαρες απαντήσεις από τους αρμοδίους γιατί δεν εισακούγονται τα αιτήματα του κλάδου.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024