Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δάκρυα χαράς στο Ελ. Βενιζέλος - Η στιγμή που ο 20χρονος ναυτικός ξανασμίγει με την οικογένειά του

Δάκρυα χαράς στο Ελ. Βενιζέλος – Η στιγμή που ο 20χρονος ναυτικός ξανασμίγει με την οικογένειά του

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά από το Ιράν, ήταν όλοι εξαιρετικοί» είπε ο Έλληνας δόκιμος πλοίαρχος του συλληφθέντος πλοίου «St. Nicolas»

Επαναπατρίστηκε ο Έλληνας ναυτικός του δεξαμενόπλοιου «St. Nikolas», το οποίο κατελήφθη από στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράν, ενώ έπλεε 50 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών του Σοχάρ, στο Ομάν.

Στην αγκαλιά της οικογένειάς του ο Έλληνας ναυτικός

Ο 20χρονος δόκιμος πλοίαρχος επέστρεψε ασφαλής στην Ελλάδα από το Ντουμπάι την Παρασκευή, συνοδεία του Έλληνα πρέσβη στο Ιράν, Στυλιανού Γαβριήλ. Ο επαναπατρισμός του κατέστη εφικτός έπειτα από ενέργειες του πρέσβη, που έγιναν αποδεκτές από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά από το Ιράν»

«Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα, χαίρομαι που γύρισα πίσω στην οικογένειά μου, στην πατρίδα μου, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά από το Ιράν, ήταν όλοι εξαιρετικοί, μου φέρθηκαν εξαιρετικά και επέσπευσαν τη διαδικασία να γίνει όσο γρηγορότερα γινόταν ο επαναπατρισμός. Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον υπουργό και την υφυπουργό και όποιον άλλον βοήθησε», ανέφερε ο 20χρονος σε δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία. Ερωτηθείς για τη στιγμή της κατάληψης του πλοίου, ο νεαρός δόκιμος ανέφερε: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα αλλά και για το υπόλοιπο πλήρωμα».

«18 ναυτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται επάνω στο δεξαμενόπλοιο»

Αναφορικά με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, η πλοιοκτήτρια εταιρεία, Empire Navigation, δήλωσε πως «18 ναυτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται επάνω στο δεξαμενόπλοιο που είναι αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν».

Δάκρυα χαράς στο Ελ. Βενιζέλος

«Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους. Η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τον πρέσβη των Φιλιππίνων στο Ιράν, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί το πλοίο μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών που επιβάλλονται από τις τοπικές αρχές», ανέφερε την Πέμπτη.

Στην αγκαλιά της οικογένειάς του ο Έλληνας ναυτικός

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024