Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο ντοκουμέντο - Βορειοκορεάτες έφηβοι καταδικάστηκαν σε... καταναγκαστικά έργα για απίθανο λόγο

Βίντεο ντοκουμέντο – Βορειοκορεάτες έφηβοι καταδικάστηκαν σε… καταναγκαστικά έργα για απίθανο λόγο

Στο βίντεο φαίνονται δύο έφηβοι με χειροπέδες να στέκονται μπροστά σε εκατοντάδες μαθητές σε ένα υπαίθριο στάδιο

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο που γυρίστηκε το 2022 και δείχνει δύο 16χρονα αγόρια με χειροπέδες μπροστά σε εκατοντάδες μαθητές σε ένα υπαίθριο στάδιο στην Βόρεια Κορέα. Τα αγόρια αυτά φαίνεται να καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή παρακολούθησαν νοτιοκορεάτικες σειρές.

Ακόμη, βάσει του βίντεο που δημοσίευσε το BBC, στα πλάνα φαίνονται ένστολοι αξιωματικοί που επιπλήττουν τα αγόρια επειδή δεν «σκέφτονται σοβαρά τα λάθη τους». Ο λόγος που καταδικάστηκαν είναι ότι η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τη μετάδοση και την παρακολούθηση ψυχαγωγικών εκπομπών από τη Νότια Κορέα.

Σπάνια πλάνα

Πλάνα όπως αυτό είναι σπάνιο, επειδή η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τη διαρροή φωτογραφιών, βίντεο και άλλων αποδεικτικών στοιχείων της ζωής στη χώρα στον έξω κόσμο. Αυτό το βίντεο δόθηκε στο BBC από το South and North Development (Sand), ένα ερευνητικό ινστιτούτο που συνεργάζεται με όσους έχουν διαφύγει από το Βορρά.

Το βίντεο καταδεικνύει το πόσο σκληρά τιμωρούν οι αρχές της χώρας τέτοια περιστατικά ενώ το κλιπ φέρεται να διανεμήθηκε στη Βόρεια Κορέα για ιδεολογική εκπαίδευση ως προειδοποίηση στους πολίτες για να μην παρακολουθούν «παρακμιακές ηχογραφήσεις».

Το βίντεο περιλαμβάνει έναν αφηγητή που επαναλαμβάνει την κρατική προπαγάνδα. «Η κουλτούρα του σάπιου καθεστώτος μαριονέτας έχει εξαπλωθεί ακόμη και στους εφήβους», λέει η φωνή, σε μια προφανή αναφορά στη Νότια Κορέα. «Είναι μόλις 16 ετών, αλλά κατέστρεψαν το δικό τους μέλλον», προσθέτει.

Ποια τιμωρία ίσχυε στο παρελθόν για την ίδια παράβαση

Στο παρελθόν, οι ανήλικοι που παραβίαζαν το νόμο με αυτόν τον τρόπο στέλνονταν σε στρατόπεδα εργασίας για νέους αντί να φυλακίζονται και η τιμωρία ήταν συνήθως μικρότερη από πέντε χρόνια. Το 2020, ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ θέσπισε νόμο που καθιστά την παρακολούθηση ή τη διανομή νοτιοκορεατικής ψυχαγωγίας τιμωρούμενη με θάνατο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Sand, Choi Kyong-hui, δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ βλέπει τη διάδοση της νοτιοκορεάτικης κουλτούρας ως κίνδυνο για την ιδεολογία της.

«Ο θαυμασμός για την κοινωνία της Νότιας Κορέας μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε αποδυνάμωση του συστήματος… Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη μονολιθική ιδεολογία που κάνει τους Βορειοκορεάτες να σέβονται την οικογένεια Κιμ», είπε. «Αν σε πιάσουν να παρακολουθείς ένα αμερικανικό δράμα, μπορείς να ξεφύγεις με μια δωροδοκία, αλλά αν παρακολουθήσεις ένα κορεάτικο δράμα, σε πυροβολούν», ανέφερε πηγή στο BBC.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024