Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η εξιλέωση του Κουέστα ήρθε μετά από 1049 μέρες

Η εξιλέωση του Κουέστα ήρθε μετά από 1049 μέρες

Ο τερματοφύλακας του Άρη αυτή τη φορά μπορεί να κοιμηθεί!

«Αυτή η φάση με στοιχειώνει, ο Μπουχαλάκης με έκανε να χάσω το ύπνο μου. Ήταν η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου χωρίς δεύτερη σκέψη» είχε πει σε συνεντεύξεις του ο Χούλιαν Κουέστα, για εκείνο το αλήστου μνήμης γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη σε εκείνον τον προημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ήταν 4 Μαρτίου του 2021 (με προπονητή μάλιστα και πάλι τον Μάντζιο ο Αρης), με γήπεδα κλειστά όχι λόγω…βίας, αλλά για λόγους ανωτέρας βίας (κορωνοϊός). Οι Ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη με το αβαντάζ της νίκης τους με 2-1, αλλά το εύστοχο πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 54’ έφερε τον Άρη σε τροχιά πρόκρισης καθώς μετρούσε (τότε) ακόμα ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να διασπάσει την άμυνα του Άρη και να νικήσει τον Κουέστα που σε μια ανύποπτη φάση μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα με το χρονόμετρο να δείχνει 85΄38΄΄. Ο Άρης απέχει λιγότερο από πέντε λεπτά από την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Κουέστα αφήνει κάτω τη μπάλα, ώστε να δώσει συνέχεια στο ματς με τα πόδια, αλλά δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συνέβαινε πίσω του.

Ο Μπουχαλάκης που είχε διεκδικήσει μια κεφαλιά στην προηγούμενη φάση είχε βγει έξω από το γήπεδο. Προτίμησε πανέξυπνα να μείνει…κρυμμένος για πάνω από 15 δευτερόλεπτα στο δοκάρι χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον Κουέστα και μόλις ο κίπερ του Άρη άφησε κάτω την μπάλα, ο Έλληνας χαφ έτρεξε, έκλεψε και σκόραρε δίνοντας το σύνθημα για να μπει όλος ο πάγκος του Ολυμπιακού να μπει στο γήπεδο να πανηγυρίσει το γκολ. Ενα γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση.

Ο Μπουχαλάκης , πανηγυρίζει δείχνοντας με το δάχτυλο του το μυαλό του. Και το λάθος χρεώνεται στον Κουέστα,με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να τον παρηγορήσουν.

Επί 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα, δεν βρέθηκε ένας άλλος παίκτης του Άρη να δει την ενέργεια του άσου του Ολυμπιακού και να βάλει μία φωνή για να ειδοποιήσει τον γκολκίπερ της ομάδας του καθώς κόσμος δεν υπήρχε στο γήπεδο αλλιώς θα του φώναζε κάποιος πίσω από την εστία.

Μετά τον Μπουχαλάκη, ο Λιβάγια

Ο Κουέστα είχε μπει στο «στόχαστρο» τότε και είχε ακουστεί ακόμα και περίπτωση αποπομπής του αλλά ο Άρης τον στήριξε. Ένα χρόνο νωρίτερα οι Κίτρινοι και ο Κουέστα είχαν βιώσει έναν ακόμα σοκαριστικό αποκλεισμό από την ΑΕΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι που ειχαν χάσει με 2-1 στην Αθήνα, προηγούνται στο Κλεάνθης Βικελίδης με 1-0 απο το γκολ του Μαντσίνι που τους αρκεί για την πρόκριση ενώ ο Ντιγκινί κάνει το 2-0 στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο κόσμος παραληρεί οι παίκτες πανηγυρίζουν αλλά ο Κουέστα φωνάζει να είναι συγκεντρωμένοι. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λιβάγια επιχειρεί να σκοράρει αλλά ο Κουέστα του λέει «όχι» με μεγάλη απόκρουση. Κανείς συμπαίκτης του δεν καθαρίζει τη φάση και ο παίκτης της ΑΕΚ μειώνει σε 2-1 και στέλνει ο ματς στην παράταση.

Εκεί όπου ο Λιβάγια σκοράρει και πάλι και χαρίζει την πρόκριση στην ΑΕΚ. Και ακολουθεί ένα χρόνο μετά το γκολ του Μπουχαλάκη με τον Κουέστα να τα έχει δει όλα (ακόμα και αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό πέρυσι τέτοια εποχή με τον Τζολάκη να αποκρούει πέναλτι στην άλλη εστία και μετά να σκοράρει ο Ελ Αραμπί προς το τέλος.

Ο Κουέστα αυτή τη φορά έπαιξε και με πόνους στη μεση και με τα δύο πέναλτι που έπιασε κόντρα στην ΑΕΚ έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά.
«Θεωρώ ότι κάποια στιγμή όταν είσαι σωστός επαγγελματίας, θα πάρεις πράγματα πίσω. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Είχε πρόβλημα με τη μέση του. Έκανε μεγάλη προσπάθεια για να παίξει. Ήξερε τι παιχνίδι παίζουμε σήμερα και όταν χρειάστηκε ήταν εκεί. Ίσως ο θεσμός του Κυπέλλου να του χρωστάει κάτι» λέει ο τεχνικός του Αρη, Ακης Μάντζιο που και τότε καθόταν στο πάγκο. Οταν το ρωτάνε εάν πρέπει να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ισπανού κήπερ απαντά άμεσα:

«Ε, νομίζω σίγουρα. Είναι πολλά χρόνια εδώ. Λειτουργεί σαν Έλληνας, είναι κομμάτι της ομάδας και δικαιωματικά πρέπει να μείνει στον Άρη».

Αυτή τη φορά ο Κουέστα θα μπορεί να κλείσει τα μάτια του καιν κοιμηθεί σαν άνθρωπος μετά από 1049 μέρες !

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024