ΚΝΕ για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση έχει πιεστεί, να δυναμώσει ο αγώνας
Η ΚΝΕ σημειώνει ότι η «κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και των μαθητών και να αποσύρει εδώ και τώρα τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδιά της»
«Τώρα που η κυβέρνηση έχει πιεστεί, τώρα πρέπει ακόμα πιο μαζικά να ακουστεί η φωνή των μαθητών και των φοιτητών, να δυναμώσει ο αγώνας», σημειώνει σε ανακοίνωση η ΚΝΕ για τα φοιτητικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ενάντια στα «μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά» πανεπιστήμια.
«Οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, που βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε όλη τη χώρα, το συγκλονιστικό -σε όγκο και παλμό- συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, έκαναν σαφές το απολύτως αυτονόητο: Η νέα γενιά απορρίπτει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΝΕ.
«Η νέα γενιά όμως βρίσκει συμμάχους στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, ολόκληρο τον λαό»
Ακολούθως προσθέτει ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, γι’ αυτό αξιοποιεί τη συκοφαντία, την καταστολή και τον αυταρχισμό. Αν πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους μαθητές και τους φοιτητές, είναι βαθιά γελασμένη. Σήμερα -γι’ άλλη μια φορά- πήρε μαζική, αποφασιστική απάντηση από τη μεγάλη πλειοψηφία. Γιατί, μπορεί η κυβέρνηση να βρίσκει συμμάχους στα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, που έχουν υλοποιήσει ως κυβερνήσεις αυτή την επικίνδυνη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαλύει τη δημόσια παιδεία, η νέα γενιά όμως βρίσκει συμμάχους στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, ολόκληρο τον λαό!».

Στιγμιότυπο από τη σημερινή κινητοποίηση
«Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών»
Σύμφωνα με τη νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος, «στο ψεύτικο δίλημμα της κυβέρνησης, των «παπαγάλων» της στα ΜΜΕ και της κυβερνητικής παράταξης στα Πανεπιστήμια, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, περί ανοιχτών ή κλειστών σχολών, οι φοιτητές απάντησαν δυνατά: Ανοιχτές είναι οι σχολές που είναι προσβάσιμες σε όλους, όχι ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το πορτοφόλι τους και κλειστές στα δίδακτρα, την υποβάθμιση και τη διάλυση των πτυχίων!».
Καταληκτικά η ΚΝΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και των μαθητών και να αποσύρει εδώ και τώρα τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδιά της, που κάνουν την αδικία νόμο».
- ΕΛΑΣ για Κοντογιώργη: Τον συγχαίρουμε για τα μαθηματικά του που θα ζήλευε κι ο Ζήκος
- Θεσσαλονίκη: Αθώος κρίθηκε ο 56χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά στα Βασιλικά
- ΕΕ – Ουκρανία: Υπεγράφη συμφωνία σύμπραξης για την παραγωγή drones
- «Αυτοί έκαψαν τη Marfin»
- ΑΑΔΕ: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας παράνομων σκευασμάτων διατροφής – Άνω των 200.000 ευρώ η φοροδιαφυγή
- Νέα Αριστερά: Ο αγώνας για μια Κύπρο ενωμένη είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά
- Η Euroleague και οι καλύτερες φάσεις του MVP, Σάσα Βεζένκοφ (vid)
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442