Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΝΕ για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση έχει πιεστεί, να δυναμώσει ο αγώνας

ΚΝΕ για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση έχει πιεστεί, να δυναμώσει ο αγώνας

Η ΚΝΕ σημειώνει ότι η «κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και των μαθητών και να αποσύρει εδώ και τώρα τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδιά της»

«Τώρα που η κυβέρνηση έχει πιεστεί, τώρα πρέπει ακόμα πιο μαζικά να ακουστεί η φωνή των μαθητών και των φοιτητών, να δυναμώσει ο αγώνας», σημειώνει σε ανακοίνωση η ΚΝΕ για τα φοιτητικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ενάντια στα «μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά» πανεπιστήμια.

«Οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, που βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε όλη τη χώρα, το συγκλονιστικό -σε όγκο και παλμό- συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, έκαναν σαφές το απολύτως αυτονόητο: Η νέα γενιά απορρίπτει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΝΕ.

«Η νέα γενιά όμως βρίσκει συμμάχους στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, ολόκληρο τον λαό»

Ακολούθως προσθέτει ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, γι’ αυτό αξιοποιεί τη συκοφαντία, την καταστολή και τον αυταρχισμό. Αν πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους μαθητές και τους φοιτητές, είναι βαθιά γελασμένη. Σήμερα -γι’ άλλη μια φορά- πήρε μαζική, αποφασιστική απάντηση από τη μεγάλη πλειοψηφία. Γιατί, μπορεί η κυβέρνηση να βρίσκει συμμάχους στα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, που έχουν υλοποιήσει ως κυβερνήσεις αυτή την επικίνδυνη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαλύει τη δημόσια παιδεία, η νέα γενιά όμως βρίσκει συμμάχους στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, ολόκληρο τον λαό!».

Στιγμιότυπο από τη σημερινή κινητοποίηση

«Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών»

Σύμφωνα με τη νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος, «στο ψεύτικο δίλημμα της κυβέρνησης, των «παπαγάλων» της στα ΜΜΕ και της κυβερνητικής παράταξης στα Πανεπιστήμια, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, περί ανοιχτών ή κλειστών σχολών, οι φοιτητές απάντησαν δυνατά: Ανοιχτές είναι οι σχολές που είναι προσβάσιμες σε όλους, όχι ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το πορτοφόλι τους και κλειστές στα δίδακτρα, την υποβάθμιση και τη διάλυση των πτυχίων!».

Καταληκτικά η ΚΝΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και των μαθητών και να αποσύρει εδώ και τώρα τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδιά της, που κάνουν την αδικία νόμο».

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024