Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Σας εκλιπαρώ να αποδώσετε δικαιοσύνη», είπε η μητέρα του

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Σας εκλιπαρώ να αποδώσετε δικαιοσύνη», είπε η μητέρα του

«Πεντέμισι χρόνια τώρα ζητάμε το αυτονόητο Δικαιοσύνη και τιμωρία. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν είδαν αυτό  που έκαναν σαν έγκλημα. Τους θεωρώ άκρως επικίνδυνους Αν κάποιος είναι επικίνδυνος σε αυτή την ιστορία δεν ήταν το παιδί μου. Σας εκλιπαρώ για να αποδώσετε δικαιοσύνη» . Με τα λόγια αυτά η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη στάθηκε απέναντι στους […]

«Πεντέμισι χρόνια τώρα ζητάμε το αυτονόητο Δικαιοσύνη και τιμωρία. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν είδαν αυτό  που έκαναν σαν έγκλημα. Τους θεωρώ άκρως επικίνδυνους Αν κάποιος είναι επικίνδυνος σε αυτή την ιστορία δεν ήταν το παιδί μου. Σας εκλιπαρώ για να αποδώσετε δικαιοσύνη» .

Με τα λόγια αυτά η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη στάθηκε απέναντι στους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, ενώπιον του οποίου ξεκίνησε από χθες η κατ΄έφεση εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τον 80χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και  το 63χρονο μεσίτη, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν κριθεί ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και έχουν καταδικαστεί σε ποινή δέκα ετών κάθειρξης ο καθένας.

Στο εδώλιο παρών ήταν κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας μόνο ο μεσίτης, ο οποίος δύο μήνες μετά την καταδίκη του αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, ενώ ο κοσμηματοπώλης, με βάση την πρωτοβάθμια απόφαση, βρίσκεται σε κατ΄οικον περιορισμό.

Η αυλαία της δίκης άνοιξε σε μία αίθουσα με πολύ κόσμο που είχαν φτάσει από νωρίς στο Εφετείο της Αθήνας.

Η  Ελένη Κωστοπούλου όταν ανέβηκε στο βήμα με αξιοπρέπεια μίλησε για το παιδί της το οποίο χαρακτήρισε «Νοιχτό και γενναόδωρο άνθρωπο» που « είχε ενσυναίσθηση ,που ήταν ευφυής, ήξερε να πλάθει λέξεις και να εκφράζεται  με πολλούς τρόπους». Για να προσθέσει πως «ήταν ένας μαχητής της ζωής παρά τις δυσκολίες και τον τρόπο που τον αντιμετώπιζε  η κοινωνία».

Και στη συνέχεια μίλησε για τους κατηγορούμενους όπως εκείνη τους έζησε στην πρώτη δίκη που δεν άκουσε ούτε ένα συγγνώμη για την πράξη τους.

Η Ελένη Κωστοπούλου απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου είπε  «Επειδή ο Ζαχαρίας ήταν ομοφυλόφιλος και ξέρουμε ότι η ελληνική κοινωνία πόσο  ομοφοβική και ρατσιστική είναι ,δεχόταν επιθέσεις. Το είχε γράψει και αυτό .Αλλά δεν είχε σχέση με τη βία. Όλα αυτά τον έκαναν πιο δυνατό» . Αναφερόμενη στην κρίσιμη ημέρα η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλυ, η οποία όπως μαζί την οικογένειά της παρίσταται ως υποστήριξη της κατηγορίας διά των πληρεξουσίων δικηγόρων του Άννυς Παπαρούσου και Κλειούς Παπαπαντολέοντος , εξέφρασε την άποψη ότι  «  κάποιος η κάτι τον φόβισε» Αλλά, όπως πρόσθεσε  «  η αστυνομία δεν έκανε κανέναν έλεγχο και έτσι δεν μάθαμε ποτέ γιατί μπήκε σε δύο μαγαζιά. Αισθάνομαι ότι σε αυτό το έγκλημα η αστυνομία επειδή είχε συμμετοχή δεν έκανε όλα τα απαιτούμενα. Υπήρχαν τόσες  κάμερες γιατί δεν αξιοποιήθηκαν; Γιατί δεν έγινε έρευνα ;» διερωτήθηκε .

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του αδερφού του θύματος Νίκου Κωστόπουλου ο οποίος είπε πως « η αστυνομία ενημέρωσε τη θεία μου ότι ο Ζαχαρίας μπήκε να ληστέψει και σκοτώθηκε. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε γιατί δεν ήταν η αλήθεια. Αν δεν υπήρχαν τα βίντεο δυστυχώς δεν θα μαθαίναμε την αλήθεια».

Ακολούθησε η κατάθεση της μάρτυρος Αγγελικής Σπανού , η οποία ήταν και το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο μίλησε ο Ζακ Κωστόπουλος .

«Εκείνη την ημέρα μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Ενστικτωδώς εγώ κατάλαβα ότι δεν ήταν καλά. Τον ρώτησα που είναι και μου είπε στην Ομόνοια. Μου είπε «μην κλείσεις το τηλέφωνο» .Και εκεί κατάλαβα ότι είχα δίκιο. Τον ρώτησα αν φοβάται ή κινδυνεύει και μου απάντησε ναι μην κλείσεις το τηλέφωνο. Ήξερα ότι λόγω της ομοφυλοφιλίας του είχε δεχθεί  bulling», κατέθεσε η μάρτυρας η οποία , όπως είπε είχε τον Ζακ σαν παιδί της . .

«Τον ρώτησα και εγώ τι συμβαίνει ,μήπως σε κυνηγάει κάποιος;  Με αυτήν την απορία θα πεθάνω και εγώ …Το μόνο που μου είπε μην κλείσεις το τηλέφωνο και κάποια στιγμή τον άκουσα να λέει συγνώμη κυρίε να σας ρωτήσω κάτι;  Και πριν ακούσω την απάντηση έκλεισε το τηλέφωνο. Το μυαλό μου δεν πήγε σε κάτι συγκεκριμένο αλλά φαντάστηκα ότι κάποιο bulling θα του έκαναν πάλι», συμπλήρωσε η κυρία Σπανού.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου 2024 με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών .

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024