Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ντούα Λίπα ζητάει κατάπαυση του πυρός - Οι ηγέτες να «πάρουν θέση» για τον πόλεμο στη Γάζα

Η Ντούα Λίπα ζητάει κατάπαυση του πυρός – Οι ηγέτες να «πάρουν θέση» για τον πόλεμο στη Γάζα

«Η ύπαρξη μου είναι κατά κάποιο τρόπο πολιτική, καθώς έζησα στο Λονδίνο επειδή οι γονείς μου έφυγαν λόγω του πολέμου» είπε η τραγουδίστρια.

Η Ντούα Λίπα ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να «πάρουν θέση» σε μια πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό Rolling Stone.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα μετρά πάνω από 23.469 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Πέρυσι, η Λίπα συνυπέγραψε μαζί με άλλα ονόματα όπως ο Μάικλ Στάιπ και η Κέιτ Μπλάνσετ μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με την οποία ζητούσε κατάπαυση του πυρός και «τερματισμό των βομβαρδισμών στη Γάζα και την ασφαλή απελευθέρωση των ομήρων».

«Αυτή τη στιγμή, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το πόσες ζωές έχουν χαθεί στη Γάζα, και οι αθώοι πολίτες»

Μιλώντας στο Rolling Stone για το επερχόμενο άλμπουμ της, η Λίπα επιβεβαίωσε τη θέση της σχετικά με τη σύγκρουση, λέγοντας: «Η ύπαρξη μου είναι κατά κάποιο τρόπο πολιτική, καθώς έζησα στο Λονδίνο επειδή οι γονείς μου έφυγαν λόγω του πολέμου».

Ανθρωπιστική κρίση

«Συμπάσχω με τους ανθρώπους που πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Από την εμπειρία μου που ήμουν στο Κοσσυφοπέδιο και καταλαβαίνω τι επιφέρει ο πόλεμος, κανείς δεν θέλει πραγματικά να εγκαταλείψει το σπίτι του. Το κάνουν για προστασία, για να σώσουν την οικογένεια τους, για να φροντίσουν τους ανθρώπους γύρω τους, τέτοια πράγματα, για μια καλύτερη ζωή. Έτσι αισθάνομαι ότι είμαι κοντά σε αυτό».

Φωτογραφία: Γάζα μετά τις Ισραηλινές επιδρομές | REUTERS | Anas al-Shareef

«Θέλω να αποτυπώσω την ουσία της νιότης και της ελευθερίας, της διασκέδασης και του να αφήνεις τα πράγματα να συμβαίνουν, είτε είναι καλά είτε κακά»

Η Λίπα πρόσθεσε: «Τα συναισθήματά μου για τους εκτοπισμένους ανθρώπους [είναι] πολύ αληθινά και ακατέργαστα και είναι δύσκολο να μιλήσεις γι’ αυτό το θέμα, επειδή είναι τόσο διχαστικό.

Αισθάνομαι τόσο άσχημα για κάθε ισραηλινή ζωή που χάθηκε στις 7 Οκτωβρίου (Από την επίθεση της Χαμας στο Ισραήλ που στοίχισε τη ζωή σε 1.200 ανθρώπους). Αυτή τη στιγμή, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το πόσες ζωές έχουν χαθεί στη Γάζα, και οι αθώοι πολίτες, και οι ζωές που απλά χάνονται.

Απλώς δεν υπάρχουν αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες που παίρνουν θέση και μιλούν για την ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει, για την ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που πρέπει να γίνει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης για το εξώφυλλο, η Λίπα μοιράστηκε ότι το επερχόμενο άλμπουμ της είναι «ψυχεδελική ποπ» και έχει αντλήσει έμπνευση από τους Primal Scream και τους Massive Attack.

«Αυτός ο δίσκος μοιάζει λίγο πιο ωμός. Θέλω να αποτυπώσω την ουσία της νιότης και της ελευθερίας, της διασκέδασης και του να αφήνεις τα πράγματα να συμβαίνουν, είτε είναι καλά είτε κακά. Δεν μπορείς να το αλλάξεις. Απλά πρέπει να ακολουθήσεις τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή σου», δήλωσε η Λίπα στο δημοσίευμα.

*Με πληροφορίες από: Nme | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Instagram | Dua Lipa

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024