Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: «Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι εξαιρετικά δύσκολη», παραδέχεται ο Στόλτενμπεργκ

Ουκρανία: «Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι εξαιρετικά δύσκολη», παραδέχεται ο Στόλτενμπεργκ

«Οι Ρώσοι πιέζουν τώρα σε πολλά σημεία του μετώπου» επισήμανε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στην Ουκρανία, και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε τη Ρωσία».

«Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι εξαιρετικά δύσκολη» παραδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ (φωτογραφία, επάνω, από το X), αναφερόμενος στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσες χθες Τρίτη στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

«Οι Ρώσοι πιέζουν τώρα σε πολλά σημεία του μετώπου» επισήμανε ο κ. Στόλτενμπεργκ, για να προσθέσει ότι «βέβαια, η μεγάλη επίθεση που ξεκίνησαν οι Ουκρανοί το περασμένο καλοκαίρι δεν απέφερε τα αποτελέσματα που όλοι ελπίζαμε».

«Η Ρωσία πιέζει σκληρά. Και αυτό είναι σοβαρό και δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε τη Ρωσία»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, παραδέχεται ότι «η μεγάλη επίθεση που ξεκίνησαν οι Ουκρανοί το περασμένο καλοκαίρι δεν απέφερε τα αποτελέσματα που όλοι ελπίζαμε»

«Και βλέπουμε πώς η Ρωσία αναπτύσσεται τώρα, πώς αποκτά drones από το Ιράν, χτίζοντας στην πραγματικότητα το δικό τους εργοστάσιο για να παράγουν τα δικά τους drone στο Ταταρστάν, με τη βοήθεια του Ιράν, πώς προμηθεύονται πυρομαχικά και βαλλιστικούς πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Και έχουν επίσης δείξει υψηλή ανοχή στα θύματα» είπε, τονίζοντας ότι «Ετσι συνολικά, η Ρωσία πιέζει σκληρά. Και αυτό είναι σοβαρό και δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε τη Ρωσία».

Ανέφερε πως «υπάρχει και λόγος για αισιοδοξία» καθώς «πρώτα απ’ όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε με μια πλήρη εισβολή το 2022, τότε οι περισσότεροι ειδικοί πίστευαν πως η Ρωσία επρόκειτο να καταλάβει το Κίεβο εντός ημερών και να ελέγξει την Ουκρανία εντός εβδομάδων. Αυτό δεν συνέβη».

Ο κ. Στόλτενμπεργκ επέμεινε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η στρατιωτική στήριξη του Κιέβου:

Θα ενθαρρυνθεί το Πεκίνο…

«Πρέπει να τους στηρίξουμε. Και είμαι επίσης αρκετά βέβαιος ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να παρέχουν υποστήριξη επειδή η υποστήριξη για την Ουκρανία δεν είναι φιλανθρωπία. Η υποστήριξη για την Ουκρανία είναι μια επένδυση στη δική μας ασφάλεια και ως εκ τούτου οι σύμμαχοι έχουν παράσχει άνευ προηγουμένου στήριξη».

«Επομένως, πρέπει απλώς να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας. Σε κάποιο στάδιο η Ρωσία θα καταλάβει ότι πληρώνει πολύ ακριβό τίμημα και θα καθίσει και θα συμφωνήσει σε κάποιο είδος δίκαιης ειρήνης, αλλά πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι μια επιτυχία του Πούτιν θα ενθαρρύνει το Πεκίνο «να χρησιμοποιήσει βία».

«Επισκέφτηκα την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, στενούς εταίρους του ΝΑΤΟ. Ανησυχούν για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, γιατί γνωρίζουν ότι όσο μεγαλύτερη επιτυχία έχει ο Πούτιν στην Ουκρανία, τόσο πιο πιθανό είναι το Πεκίνο να χρησιμοποιήσει βία.

»Πρέπει λοιπόν να έχουμε μια σφαιρική προσέγγιση παρόλο που είμαστε περιφερειακές χώρες, περιφερειακοί οργανισμοί. Ο κόσμος είναι αλληλένδετος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024