Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση» είπε ο Μπ. Νετανιάχου σε απεσταλμένο των ΗΠΑ

Ισραήλ: «Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση» είπε ο Μπ. Νετανιάχου σε απεσταλμένο των ΗΠΑ

Ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ ζήτησε επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα σε συνάντηση με τον Μπ. Νετανιάχου, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να ανταπαντά πως δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση.

Ο απεσταλμένος της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα φέρεται να είχε σήμερα μια απογοητευτική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους, οι οποίοι απέρριψαν το αίτημα των ΗΠΑ να επεκταθεί η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα.

Ο Σάτερφιλντ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα βαθαίνει, όπως μεταδίδει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένη πηγή ενημέρωσης.

Ο πληθυσμός της Λωρίδας βρίσκεται σε κρίση ή σε χειρότερα επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας

Ο Νετανιάχου απάντησε ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, δείχνοντας πλάνα που εμφάνιζαν αρκετές υπαίθριες αγορές που είναι γεμάτες με ανθρώπους και προμήθειες που πωλούνται.

O Ντέιβιντ Σάτερφιλντ απεσταλμένος των ΗΠΑ για ανθρωπιστικά ζητήματα στη Μέση Ανατολή, με πολυετή εμπειρία στην Τουρκία, την Αίγυπτο την Λιβύη και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για «εκτροπή της ανθρωπιστικής βοήθειας»

Οι οργανώσεις αρωγής σημειώνουν ότι τέτοιες σκηνές δεν αποτελούν απόδειξη ενός σταθερού ανθρωπιστικού περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι ολόκληρος «ο πληθυσμός της Λωρίδας βρίσκεται σε κρίση ή σε χειρότερα επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας».

Ο Νετανιάχου είπε στον Σάτερφιλντ ότι το πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα της βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα – 218 φορτηγά σήμερα – αλλά ο τρόπος με τον οποίο διανέμεται.

Αν και απέφυγε να το παραδεχτεί δημοσίως, ο Kan λέει ότι ο Νετανιάχου είπε στον Σάτερφιλντ ότι η βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα εκτρέπεται από τη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη διανομή της και δίνει προτεραιότητα στη βοήθεια για τους μαχητές της, αφήνοντας ελάχιστα για τους πολίτες.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024