Ερυθρά Θάλασσα: Χτυπήθηκε πλοίο ανοιχτά της Υεμένης – «Συνεχίζουμε τις επιθέσεις», δηλώνουν οι Χούθι
Στις φλόγες τη Ερυθρά Θάλασσα, drone των Χούθι έπληξε εμπορικό καράβι 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν
Η Μέση Ανατολή μοιάζει με ναρκοπέδιο, ενόσω το αμερικανικό σφυροκόπημα κατά των ανταρτών Χούθι δεν έχει φέρει αποτελέσματα, με τους Υεμενίτες αντάρτες να αψηφούν την Ουάσιγκτον και να συνεχίζουν τις επιθέσεις του στην Ερυθρά Θάλασσα.
Υπό τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ έπλεε το πλοίο που χτυπήθηκε
Σήμερα Τετάρτη (17/1), η αρχή Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορά για ένα νέο «συμβάν» με πλοίο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Υεμένης, σε απόσταση 60 ναυτικών μιλιών νοτιοανατολικά του Άντεν.
Πήρε φωτιά το πλοίο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα πλοίο επλήγη από «μη επανδρωμένο αεροπορικό σύστημα». Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε ότι το πλοίο που δέχθηκε επίθεση πριν από λίγη ώρα κοντά στην Υεμένη έπλεε υπό τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ.
Χούθι: Δεν σταματάμε
«Προκλήθηκε πυρκαγιά στο πλοίο, η οποία πλέον έχει κατασβεστεί», πρόσθεσε η UKMTO. Νωρίτερα σήμερα, ο Χιζάμ αλ-Άσαντ, μέλος του πολιτικού γραφείου των Χούθι, έγραψε στο X ότι οι Χούθι δεν θα σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση στον λογαριασμό Χ του
«Οι επιχειρήσεις των ναυτικών μας δυνάμεων στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα θα συνεχίσουν να στοχεύουν ισραηλινά πλοία που συνδέονται με την εχθρική οντότητα», δήλωσε ο αλ-Άσαντ.
Ο εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι η οργάνωση θα συνεχίσει τις επιθέσεις της όσο διαρκεί η σύγκρουση στη Γάζα.
«Όσο συνεχίζεται η αμερικανική σιωνιστική επίθεση και η πολιορκία του λαού μας στη Γάζα, οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν», πρόσθεσε ο αλ-Άσαντ.
«Αυτό που πρέπει να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατία είναι τα εγκλήματα γενοκτονίας που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής, με την αμερικανική υποστήριξη και συμμετοχή, εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα», δήλωσε ο Χιζάμ αλ- Άσαντ, μετά από τη σημερινή αμερικανική ανακοίνωση ότι οι Χούθι χαρακτηρίστηκαν ξανά «τρομοκρατική» οργάνωση.
– لن ترهبنا واشنطن وتصنيفها لنا بالإرهاب لن يؤثر على مواقفنا تجاه نجدة واسناد أهلنا في غزة، وعمليات قواتنا البحرية في البحرين الأحمر والعربي ستستمر في استهداف السفن الإسرائيلية والمرتبطة بكيان العدو طالما استمر العدوان والحصار الصهيوني الامريكي على أهلنا في غزة.
– الإرهاب…— حزام الأسد (@hezamalasad) January 17, 2024

Ελικόπτερο των Χούθι την ώρα που προσεγγίζει εμπορικό πλοίο το οποίον πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442