Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλάσκα: Θύμα βιασμού συνελήφθη για επίθεση σε τρεις παιδόφιλους - «Δεν υπάρχει χώρος για αυτοδικία σε μια κοινωνία»

Αλάσκα: Θύμα βιασμού συνελήφθη για επίθεση σε τρεις παιδόφιλους – «Δεν υπάρχει χώρος για αυτοδικία σε μια κοινωνία»

Ο δράστης επιτέθηκε και στον πατέρα του, ο οποίος φέρεται να τον είχε βιάσει όταν ήταν παιδί

Ο 42χρονος Τζέισον Βούκοβιτς από το Άνκορεϊτζ της Αλάσκα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 25 χρόνια αφού δήλωσε ένοχος για τη βάναυση επίθεση σε τρεις παιδόφιλους.

Ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του «άγγελο εκδίκησης» και σήμερα δηλώνει πως η ιστορία του πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά για οποιονδήποτε σκέφτεται να αυτοδικήσει.

Σε μία πεντασέλιδη επιστολή του σε τοπική εφημερίδα, ο Βούκοβιτς ζητούσε η ποινή φυλάκισής του να μην υπερβαίνει αθροιστικά τις ποινές σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις στους τρεις παιδόφιλους, μαζί και του πατέρα του, που κατήγγειλε για την παιδική κακοποίηση του ίδιου.

«Σας παρακαλώ μην πετάξετε το παρόν…»

«Αν έχετε ήδη χάσει τα νιάτα σας, όπως εγώ, εξαιτίας της κακοποίησης, παρακαλώ μην πετάξετε το παρόν και το μέλλον σας στα σκουπίδια, διαπράττοντας πράξεις βίας» έγραψε.

Η καταδίκη του Βούκοβιτς είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αλλά πιθανότατα θα αναβληθεί αφού ο δικηγόρος του ζήτησε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ανεξάρτητα από το πότε θα εκδοθεί αυτή η ποινή, ο Βούκοβιτς δήλωσε ότι θέλει να καταστήσει ένα πράγμα πολύ σαφές: Μην ακολουθήσετε τα βήματά του.

«Δεν υπάρχει θέση για την αυτοδικία σε μια οργανωμένη κοινωνία», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Βούκοβιτς, ο οποίος κακοποιήθηκε σωματικά και σεξουαλικά ως παιδί, είπε ότι δεν έλαβε ποτέ βοήθεια από ειδικό και στράφηκε σε μια ζωή εγκλήματος και σε περιόδους φυλάκισης, σύμφωνα με την New York Post.

«Μην ακολουθήσετε τα βήματα μου»

«Δεν είμαι τέλειος – είμαι ένα ελαττωματικό και ατελές άτομο όπως όλοι οι άλλοι», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη φυλακή του Άνκορεϊτζ τον περασμένο μήνα. «Ωστόσο, είναι σημαντικό για μένα να μην καταλήξει κάποιος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλάσκα και είχε παρόμοια ανατροφή με αυτό το αποτέλεσμα, γιατί ειλικρινά, είναι χάλια» συμπλήρωσε.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Βούκοβιτς είχε μαζί του ένα σημειωματάριο με έναν κατάλογο ονομάτων κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του Ιουνίου του 2016, μεταξύ των οποίων οι Τσαρλς Άλμπι, Άντρες Μπαρμπόσα και Γουέσλι Ντεμάρεστ.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να τιμωρηθεί»

Σε διάστημα πέντε ημερών, ο Βούκοβιτς μπήκε στα σπίτια των ανδρών και τους επιτέθηκε. Έριξε τον Ντεμάρεστ αναίσθητο με ένα σφυρί και έκλεψε επίσης αντικείμενα από τα θύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός φορτηγού και ενός φορητού υπολογιστή, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο Ντεμάρεστ είπε ότι ο Βούκοβιτς αυτοαποκαλέστηκε ως «άγγελος εκδίκησης» κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Σκέφτηκα τις εμπειρίες μου ως παιδί και ένιωσα την ακατανίκητη επιθυμία να δράσω», έγραψε ο Βούκοβιτς τον Νοέμβριο. «Πήρα την κατάσταση στα χέρια μου και επιτέθηκα σε τρεις παιδόφιλους».

Ο δικηγόρος του Βούκοβιτς, Έμπερ Τίλτον, αναγνώρισε ότι ο πελάτης του θα πρέπει να βρίσκεται υπό κάποιο είδος σωφρονιστικής επιτήρησης «για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», εκτός από προγράμματα θεραπείας για μετατραυματική διαταραχή στρες και βίαιους παραβάτες.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να τιμωρηθεί», δήλωσε ο Τίλτον στην εφημερίδα. «Έχει ήδη τιμωρηθεί. Όλο αυτό ξεκίνησε ως η τιμωρία ενός παιδιού που δεν άξιζε να του φέρονται με αυτόν τον τρόπο».

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024