Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πόλη της Αλάσκας που δεν θα ανατείλει ο ήλιος τους επόμενους δύο μήνες

Η πόλη της Αλάσκας που δεν θα ανατείλει ο ήλιος τους επόμενους δύο μήνες

Το Utqiagvik της Αλάσκας (πρώην Barrow) αποχαιρετά το φως της ημέρας για το υπόλοιπο του 2023. Το Σάββατο οι κάτοικοί του θα δούν το τελευταίο ηλιοβασίλεμα. Ο ήλιος θα δύσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2024. Το Utqiagvik εισέρχεται στη λεγόμενη «πολική νύχτα». Αυτό σημαίνει ότι ο ήλιος θα δύσει και δεν θα ανατείλει ξανά τις […]

Το Utqiagvik της Αλάσκας (πρώην Barrow) αποχαιρετά το φως της ημέρας για το υπόλοιπο του 2023. Το Σάββατο οι κάτοικοί του θα δούν το τελευταίο ηλιοβασίλεμα. Ο ήλιος θα δύσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2024.

Το Utqiagvik εισέρχεται στη λεγόμενη «πολική νύχτα». Αυτό σημαίνει ότι ο ήλιος θα δύσει και δεν θα ανατείλει ξανά τις επόμενες 65 ημέρες.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου του 2024, οι περίπου 4.500 κάτοικοι της βορειότερης πόλης των ΗΠΑ, δεν θα δούν τον ήλιο καθώς το Utqiagvik βρίσκεται κοντά στον Βόρειο Πόλο αλλά και εξαιτίας της κλίσης της Γης. Το αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται μία παρατεταμένη περίοδος σκοταδιού η οποία διαρκεί για 65 ολόκληρες ημέρες.

Παρά ταύτα, οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι στον «σκοτεινό χειμώνα» και συνεχίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες μέχρι να ξανά δούν το φως του Ήλιου να ανατέλλει πάνω από τον ορίζοντα.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμη και τους -40 βαθμούς Κελσίου

Η απομακρυσμένη πόλη της Αλάσκας, 500 χλμ. βόρεια του αρκτικού κύκλου, καταγράφει την υψηλότερη θερμοκρασία (κατά μέσο όρο κάτω από το μηδέν) από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο ενώ η χαμηλότερη μπορεί να φτάσει ακόμη και τους -40 βαθμούς Κελσίου.

Φιλοξενεί τους ανθρώπους της φυλής Iñupiat καθώς και πολλούς επιστήμονες που έχουν έρθει στην περιοχή για δουλειά.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024