Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το VAR πλέον νομιμοποιεί αλλοιώσεις αποτελεσμάτων

Το VAR πλέον νομιμοποιεί αλλοιώσεις αποτελεσμάτων

Η τεχνολογία του VAR δεν ήρθε στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να προσφέρει λύσεις, αλλά για να νομιμοποιήσει αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και να διαμορφώσει αποτελέσματα στα ματς της Super League.

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που γράφαμε για την αποκαθήλωση του VAR στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ με την ανθρώπινη παρέμβαση στην τεχνολογία και ήρθε ο αγώνας της Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό για να μας (ξανα) δικαιώσει!

Είναι το 69ο λεπτό του αγώνα στην Καισαριανή, όταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μετά από τη σέντρα του Καρβαλιάλ με μία κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, με τους «ερυθρόλευκους» παίκτες να πανηγυρίζουν το προβάδισμα επί της Κηφισιάς.

Το VAR αποφασίζει να τσεκάρει τη φάση και όλοι περιμένουν την ετυμηγορία. Μετά από 3 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα δίνεται η εντολή στον διαιτητή Μανούχο να υποδείξει οφσάιντ τον σκόρερ του Ολυμπιακού με τη γκολ φυσικά να μην μετράει.

Περιμένουν όλοι να δουν τις γραμμές του VAR ώστε να διαπιστώσουν τη θέση του σκόρερ και εάν ήταν τελικά σε θέση οφσάιντ και ξαφνικά εμφανίζεται μία… καρικατούρα. Δύο γραμμές που κανείς δεν ξέρει με σιγουριά ποιος τις χάραξε, με την κόκκινη που εμφανίζει τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι τοποθετημένη πιο μπροστά από τη μπλε των ποδοσφαιριστών της Κηφισιάς.

Ωστόσο κοιτώντας λίγο πιο προσεκτικά, φαίνεται καθαρά ότι η μπλε γραμμή δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική θέση των δύο αμυντικών της Κηφισιάς, από όποια γωνία να την κοιτάξεις. Ειδικά ο ποδοσφαιριστής που είναι μπροστά από τον Ελ Αραμπί, ο Βαφέας είναι πολύ πιο μέσα από τη γραμμή που υποτίθεται ότι τον δείχνει και μόνο το δεξί του πόδι είναι επάνω της.

Η… ιδιαίτερη χρήση του VAR

Οι δύο απλές αυτές γραμμές που μπήκαν όπως να είναι, σχεδόν 3,5 λεπτά μετά το γκολ, αποδεικνύουν και πάλι ότι η τεχνολογία εφόσον επηρεάζεται από τον ανθρώπινο παράγοντα, ούτε είναι αντικειμενική, ούτε μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο.

Κι όλα αυτά σε μία μόνο φάση από τις πολλές αμφισβητούμενες του αγώνα της Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό που δημιούργησαν εύλογα παράπονα στους «ερυθρόλευκους».
Εβδομάδα με την εβδομάδα, αγωνιστική με την αγωνιστική, το VAR όπως τουλάχιστον λειτουργεί στη Super League, χάνει την αξιοπιστία του και την αποδοχή που είχε στους φιλάθλους.

Ολοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία σημασία τα μηχανήματα, καθώς η χρήση τους γίνεται από ανθρώπους που παρεμβαίνουν σε αυτά και φυσικά τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Η τεχνολογία του VAR δεν ήρθε στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να προσφέρει λύσεις, αλλά για να νομιμοποιήσει αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και να διαμορφώσει αποτελέσματα στα ματς της Super League.

Kαι μπορεί μέχρι τώρα να πετυχαίνει το σκοπό του, αλλά σιγά-σιγά όσοι παρακολουθούν ακόμα το πρωτάθλημα ξυπνούν και αντιλαμβάνονται ότι «υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», όπως έγραψε ο Σέξπιρ στον Αμλετ.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024