Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καταψηφίζει τον γάμο ομόφυλων ο Καράογλου - «Θα έχει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ»

Καταψηφίζει τον γάμο ομόφυλων ο Καράογλου – «Θα έχει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ»

Στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη με τον γάμο των ομόφυλων αλλά κυρίως με το θέμα της τεκνοθεσίας, υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου

Αποφασισμένος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς να έχει καν δει το σχέδιο νόμου δηλώνει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Θεόδωρος Καράογλου.

«Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», τόνισε στη Βεργίνα Τηλεόραση ο Θεόδωρος Καράογλου σημειώνοντας πως «οι αρχές, οι αξίες, τα ιδανικά και η ιδεολογία του δεν του επιτρέπουν» να το κάνει.

«Στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη»

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια όπου είχα πατέρα και μητέρα, για λίγα χρόνια γιατί δεν τη χάρηκα γιατί έφυγε νωρίς, την αδελφή μου, παππού και γιαγιά. Δεν χρησιμοποιώ τον όρο «φυσιολογική» για να μη φανεί ότι οι άλλοι είναι κάτι διαφορετικό. Έτσι έχω μάθει, έτσι έμαθαν τα παιδιά μου κι έτσι θέλω να συνεχίσω. Είναι κάτι που υπερβαίνει τη δική μου νοοτροπία» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, λέγοντας πως χαίρεται που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

«Το κλίμα στα χωριά είναι πολύ βαρύ»

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Θεόδωρος Καράογλου υποστήριξε ότι το «κλίμα» στα χωριά «είναι πολύ βαρύ».

«Στη ΝΔ έχουμε πετύχει να έχουμε δημοκρατία και διάλογο. Βέβαια υπερισχύει η άποψη της πλειοψηφίας και των θεσμικών οργάνων. Αυτό το νομοσχέδιο είναι πολύ προωθημένο για την ελληνική κοινωνία. Και στα άλλα κόμματα υπάρχουν αντίθετοι. Το κλίμα στα χωριά είναι πολύ βαρύ. Φορτισμένο. Στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη και με τον γάμο των ομόφυλων αλλά κυρίως με το θέμα της υιοθεσίας-τεκνοθεσίας. Σημαντικό που ο πρωθυπουργός απέκλεισε το θέμα της παρένθετης μητέρας γιατί διαφορετικά θα είχαμε μια γυναίκα που θα ήταν εκκολαπτική μηχανή. Ωστόσο για μένα το πρόβλημα είναι ηθικών αρχών. Θεωρώ ότι θα μπορούσε στο πλαίσιο του νόμου που ήδη υπάρχει και είναι το σύμφωνο συμβίωσης να υπάρξει μία τροπολογία που να ρυθμίζει το ζήτημα για τα ελάχιστα ζευγάρια που έχουν παιδί» .

Θα έχει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ

Ο Θεόδωρος Καράογλου εκτίμησε ακόμη ότι θα υπάρξει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ καθώς το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση τέλη Φεβρουαρίου «άρα 3 με 4 μήνες πριν τις Ευρωεκλογές».

Κατά τον ίδιο το θέμα «δεν έπρεπε να ανοίξει. Αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και προωθεί ό,τι θεωρεί σωστό».

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024